Krievijas Centrālā banka atklāti paziņo, ka Krievijas ekonomika atrodas uz sabrukuma robežas

© Pixabay.com

"Tas ir viss," Krievijas Centrālās bankas augstākā amatpersona Vladimirs Čistjuhins atklāti paziņoja, ka Krievijas ekonomika atrodas uz sabrukuma robežas, raksta "dialog.ua".

Rietumu sankcijas pret Krievijas banku sektoru nogalina valsts ekonomiku - Krievijas Federācija atrodas kritiskā situācijā, šādus paziņojumus 26. jūnijā Sanktpēterburgas Starptautiskajā juridiskajā forumā izteica Krievijas Centrālās bankas (CB) priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Čistjuhins.

Sagaidāms, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina iepriekšējie izteikumi, ka sankcijas "nāks tikai par labu Krievijai", izgāzīsies.

Rietumu noteikto ierobežojumu dēļ banku sektoram Krievijas ekonomika iet bojā, norāda Čistjuhins, un viņš vērsa uzmanību uz to, ka Krievijas Federācijai ir lielas problēmas ar naudas maksājumiem pat it kā “draudzīgās” valstīs.

“Ja nav normālu maksājumu par produkciju, kas saistīta ar ārējo ekonomisko aktivitāti, mūsu no eksporta un importa atkarīgajai valstij tas vienkārši ir viss, tā ir nāve," sacīja Centrālās bankas pārstāvis.

Viņš aicināja Krievijas varas iestādes ieviest steidzamus pasākumus, piemēram, viņš ierosina izmantot mijmaiņas (aktīvu apmaiņas) mehānismus tirdzniecībā ar citām valstīm, izmantojot starpniekus (tā sauktās klīringa sistēmas) un pat veikt maksājumus kriptovalūtā.

Svarīgākais