Zelenskis kliedē ilūziju par "mūžīgo" Putinu

© Pixabay.com

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atzīmēja, ka ir iespējams kliedēt ilūziju, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir mūžīgs un karš ir mūžīgs, raksta "unian.net".

Zelenskis savas uzrunas laikā īpašā Bundestāga plenārsēdē teica: “Jūs noteikti atceraties, ka tikai gadu vai divus pirms Berlīnes mūra krišanas neviens nevarēja paredzēt, cik ātri tas varētu notikt.

Daudziem šķiet, ka Putins ir uz visiem laikiem, bet tā nav, tas viss ir ilūzija, ko var kliedēt ar pareizi pieņemtiem lēmumiem.”

Ukrainas valsts galva atzīmēja, ka ir pārliecināts - pareizie lēmumi tiks pieņemti, tostarp kopā ar Vāciju.

Viņš arī uzsvēra, ka Ukraina pilna mēroga iebrukumam pretojas jau 839 dienas.

"24. februārī, šī iebrukuma sākumā, neviens nebūtu ticējis, ka tas ir iespējams, bet tagad mēs esam pierādījuši, ka Krievija var izgāzties un zaudēt. Mums ir viss nepieciešamais, lai aizsargātu dzīvību. Mēs esam pierādījuši, ka ar mūsu sadarbību mēs varam palielināt drošības telpu - tikai ar kopīgiem lēmumiem un kopīgu drosmi," atzīmēja Zelenskis.

Zelenskis uzsvēra, ka Ukrainai un Eiropai nav cita mērķa kā miers. Nav arī cita kontinentāla sapņa, izņemot mierīgu Eiropu.

"Vai mums ir kāds cits pienākums, kā tikai aizsargāt savas tautas, savu Eiropu un starptautisko kārtību? Nē. Krievijai ir citi mērķi un sapņi. Un tāpēc visi kopā mēs varam piespiest to mainīt, jo nav tādu sienu, kas nekristu,” uzsvēra Zelenskis.

Svarīgākais