Bijušais Krievijas vicepremjerministrs vērš uzmanību uz kādu detaļu: Ar Putinu nekad agrāk tā nebija noticis

© Scanpix

Cik vērta ir Baidena motivējošā runa un vai Putina lēnā runāšana liecina par pārkinsona slimību? Raksta Alfrēds Kohs vietnē “Kasparov.ru.”

“Atzīmējot Normandijas desanta 80. gadadienu, Makrons solīja Zelenskim piegādāt Ukrainai franču iznīcinātājus “Mirage 2000-5”. Tajās pašās svinībās Baidens teica lielisku motivējošu runu - viņš salīdzināja sabiedroto spēku apvienošanu 1944. gadā ar NATO alianses pašreizējiem centieniem atbalstīt Ukrainu.

Viņš sacīja: “Mēs zinām, kādi ir tumšie spēki, ar kuriem cīnījās pirms 80 gadiem. Agresija un alkatība, vēlme dominēt un kontrolēt robežas ir mūžīga, un brīvība ir bezgalīga Šeit, Eiropā, mēs redzam skaidru piemēru - Ukrainā ir iebrucis uz kundzību noskaņots tirāns, ukraiņi cīnās ar neparastu drosmi, ciešot smagus zaudējumus, bet ASV un NATO - koalīcija, kurā ir vairāk nekā 50 valstis - stingri nostājas Ukrainas pusē. Mēs nevaram padoties agresoriem, tas ir vienkārši neiedomājami, ja mēs to darīsim, brīvība tiks izcīnīta. Eiropa būs apdraudēta."

Tas viss izklausās ļoti iedvesmojoši. Ja vien būtu vairāk “M2 Bradley”, “Tomahawk” raķešu un iznīcinātāju F-35, tad viņa vārdi izklausītos kā spriedums Putinam. Bet viņš aprobežojās ar runu. Bet labi. Lai tas tā būtu. Jebkurā gadījumā amerikāņu palīdzība nāk, un tā ir ļāvusi nostabilizēt fronti, kas mūsdienās ir diezgan daudz.

Šodien vēlreiz uzmanīgi noklausījos visus videoierakstus no Putina vakardienas tikšanās ar ārvalstu žurnālistiem. Viņa runa ir nepārprotami gausa, un viņa artikulācija ir neskaidra.

Sagrieziet mani gabalos, bet esmu pārliecināts, ka tas ar viņu vēl nekad nav noticis. Šī ir otrā reize, kad par to rakstu, bet vai tiešām es esmu vienīgais, kas to dzird?

Var, protams, jokot un teikt, ka Putins ir iegājis Brežņeva "kūšu runas" laikmetā, taču, ja neuztveram to kā joku, lēnās runas sindromu sauc par bradilāliju.

Lūk, ko par to raksta internetā:

Bradilālija (bradifrāzija) ir balss veidošanas ritma traucējumi, kam raksturīga lēna artikulācija.

Cilvēks raksta, runā un lasa lēni tāpēc, ka balss nav modulēta - tā ir vienmuļa un trūkst skaidrības.

Galvenie slimības cēloņi:

perinatālie centrālās nervu sistēmas bojājumi - augļa alkohola sindroms, Rh konflikts, traumas pēc dzemdībām;

neiroloģija - runas traucējumi var attīstīties kopā ar parkinsona slimību, to bieži diagnosticē arī kopā ar smadzeņu audzēju, smadzeņu traumām, meningītu, encefalītu, depresiju;

dažreiz slimība var attīstīties saindēšanās rezultātā;

garīgi traucējumi (piemēram, oligofrēnija) - bradilālija ir saistīta ar slimības simptomiem, ar bradikinēziju (lēnām kustībām) un ķermeņa vājumu;

psihosociālie faktori - tie ietver bērna sliktu runas sagatavošanu, citu lēnas runas imitāciju.

Atmetot pirmo, ceturto un piekto iemeslu (viņš nav piedzēries, nav dzemdējis, nav garīgi atpalicis un nav bērns), paliek tikai parkinsona slimība, smadzeņu audzējs un saindēšanās. Jebkurš no šiem iemesliem būs piemērots ikvienam šodienas Normandijas svinību dalībniekam.

Starp citu, lai cik skumji tas nebūtu, mūsu pacients Putins ir novedis Krieviju līdz tādai izolācijas pakāpei, ka viņš pat netika uzaicināts uz šiem svētkiem. Vācija tika uzaicināta, bet Krievija nebija. Vai ir vēl pārliecinošāki pierādījumi, ka Putins ir 21. gadsimta Hitlers?”

Svarīgākais