Dienvidkoreja atklāj savus jaunākos plānus, kā grasās ieriebt Ziemeļkorejai

© depositphotos.com

Dienvidkoreja svētdien paziņoja, ka tā atsāks propagandas pārraidīšanu uz Ziemeļkoreju, izmantojot līdzās robežai uzstādītos skaļruņus, šādi reaģējot uz Phenjanas rīcību, pāri robežai sūtot ar atkritumiem piepildītus balonus.

"Mēs šodien uzstādīsim skaļruņus pret Ziemeļkoreju un veiksim pārraidi," teikts prezidenta biroja paziņojumā. "Atbildība par spriedzes eskalāciju starp abām Korejām pilnībā gulstas uz Ziemeļiem."

Ziemeļkoreja no sestdienas nosūtījusi pāri robežai vairāk nekā 300 ar atkritumiem piepildītus balonus, paziņoja Seulas armija, un prezidenta kanceleja paziņoja, ka tas licis tai veikt "attiecīgus pasākumus".

"Lai gan Ziemeļkorejas režīmam, iespējams, būs grūti izturēt mūsu veiktos pasākumus, tie Ziemeļkorejas militārajiem spēkiem un iedzīvotājiem tas sniegs gaismas un cerības vēstījumu," pavēstīja prezidenta birojs.

Pēdējās nedēļās aktīvisti Dienvidkorejā ir palaiduši uz ziemeļiem desmitiem balonu ar K-popu, dolāru banknotēm un pret Kimu Čenunu vērstu propagandu, izraisot Phenjanas dusmas, kas ir atbildējusi ar pretpasākumiem.

Maija beigās un jūnija sākumā Phenjana nosūtīja pāri robežai gandrīz tūkstoti balonu ar cigarešu izsmēķiem un tualetes papīru, bet pēc tam savu kampaņu atsauca.

Tā atsākās sestdien, reaģējot uz pagājušajā nedēļā aktīvistu jauniem baloniem, kurus valdība ir gandrīz pilnībā juridiski bezspēcīga novērst.

Svarīgākais