Putins atkal tiek izsmiets internetā

© Scanpix

Trešdien Krievijā tika atklāts Sanktpēterburgas Starptautiskais ekonomikas forums, kuru Putins jau sen ir centies padarīt par vienu no galvenajām platformām saziņai ar ārvalstu investoriem, ziņo "dialog.ua".

Šogad foruma līmenis krities vēl zemāk nekā iepriekš - augsta statusa viesu vietā Sanktpēterburgā ieradīsies Āfrikas nabadzīgāko valstu vadītāji.

Pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā Rietumi ir pārtraukuši politiskās un ekonomiskās attiecības ar Maskavu.

2013. gadā forumā piedalījās Vācijas kanclere Angela Merkele un Nīderlandes premjerministrs Marks Rute. Pēdējā gadā pirms pandēmijas, kam sekoja karš Ukrainā, forumā piedalījās Ķīnas prezidents, ANO ģenerālsekretārs, Slovākijas premjerministrs un Bulgārijas prezidents.

Šogad valdību atbalstošie Kremļa mediji cenšas popularizēt forumu, taču viņu centieni izskatās smieklīgi, jo tiek paziņots par Afganistānas delegācijas, Zimbabves un Bolīvijas prezidentu ierašanos. Gaidāmi viesi arī no Centrālāfrikas Republikas. Par galveno foruma viesi nosaukta Omāna.

Dažas no šīm valstīm (CĀR, Afganistāna, Zimbabve) ir vienas no nabadzīgākajām pasaulē, un nevienai no tām Krievija nav galvenais ekonomiskais partneris.

Svarīgākais