Putins sācis valkāt ložu necaurlaidīgu vesti, baidoties no uzbrukumiem

© Scanpix

Krievijas prezidents Putins ir ievērojami paaugstinājis savu drošības līmeni - tagad Kremļa vadītājs publiskos pasākumos valkā ložu necaurlaidīgu vesti, ziņo "The Moscow Times".

Pēdējā gada laikā Krievijas izlūkdienesti ievērojami pastiprinājuši drošības pasākumus ap Putinu. Kā vēsta Krievijas izdevums "The Moscow Times", Putins tagad publisko pasākumu laikā pastāvīgi valkā ložu necaurlaidīgu vesti.

Krievijas prezidenta apsardze un federālais drošības birojs uzstāja uz nepieciešamību valkāt ložu necaurlaidīgu vesti, iespējams, tāpēc, ka ir saņemta informācija par paaugstinātiem riskiem Kremļa vadītāja dzīvībai.

Britu drošības konsultants Džeids Millers komentēja video, kurā redzama Putina runa pēdējā militārajā parādē 9. maijā Maskavā, norādot, ka viņš tiešām izskatās tā, it kā būtu ģērbies ložu necaurlaidīgā vestē. Millers uzsvēra, ka Putina gaita izskatās ierobežota, kas liecina par ložu necaurlaidīgas vestes klātbūtni zem viņa drēbēm. Rokasspiedieni, krokas apģērbā, kā arī plecu platums un forma šķita nedabiska, nebija redzama muguras un lāpstiņu forma. Visas Putina kustības apstiprina viņa iekšējo diskomfortu, jo viņš publiski mēģināja pielāgoties un pacelt plecus.

Šie drošības pasākumi uzsver pieaugošās bailes par Krievijas prezidenta dzīvību un norāda uz paaugstinātu draudu līmeni, ko saņem Kremlis.