Augšējo elpceļu veselības veicināšanai

Kaut arī kalendārs vēsta, ka pavasaris šogad pienācis jau 20. martā, daba īpaši nesteidzas priecēt mūs ar saulīti un siltu laiku. Daudziem joprojām aktuālas ir rūpes par to, lai augšējie elpceļi spētu tikt galā ar saviem uzdevumiem organismā.

Daļai cilvēku ir veiksmīgi izdevies izvairīties no elpceļu problēmām ar veselīga dzīvesveida palīdzību, citi turpretī laika periodā no rudens līdz pavasarim jau paguvuši vairākas reizes izmocīties ar iesnām, un dažs, neliekoties par tām ne zinis, pat iedzīvojies deguna blakusdobumu iekaisumā, kas prasa nopietnu ārstēšanos pie speciālistiem. Vēl citiem deguna problēmas sākas tad, kad uzzied alkšņi un bērzi, pa gaisu lido ziedputekšņi un ir klāt alerģisko iesnu sezona.

Elpceļu vīrusi, kas ir biežākie iesnu izraisītāji, joprojām lidinās visapkārt un gaida brīdi, kad mūsu organisma imūnsistēma kaut kādu iemeslu dēļ nepagūs laikus reaģēt un ļaus slimību izraisītājiem iekļūt deguna gļotādā. Tas var notikt, ja gadījies pārlieku atdzist vai pārkarst, ja pavasarī pielavījies nogurums un vitamīnu trūkums vai ir nācies pārdzīvot kādu stresa pilnu periodu, strādāt ar pārslodzi, neizgulēties utt.

To visu apzinoties, cilvēki meklē dažādus produktus, kas palīdzētu elpceļiem būt veseliem vai arī ātrāk atlabt, ja problēmas ir jau sākušās.

Plašs klāsts

Daudzi Latvijas iedzīvotāji priekšroku dod produktiem, kas ražoti no dabas vielām. Tā kā par elpceļu veselību mūsu klimatā nākas domāt pastāvīgi, arī produktu klāsts tās stiprināšanai ir plašs, tiek piedāvāti dažādi aerosoli, ziedes, geli, pilieni u.c. Viens no uzņēmumiem, kura produkciju iecienījuši gan Latvijas, gan citu valstu iedzīvotāji, ir SIA Silvanols. Šogad tas sācis ražot jaunu produktu Sinustrong, kas domāts, lai veicinātu augšējo elpceļu veselību un uzturētu organisma vispārējās aizsargspējas pret nelabvēlīgiem ārējās vides apstākļiem. Šis produkts ir iekšķīgi lietojams balzams, par kuru ražotāji jau saņēmuši pirmās pozitīvās atsauksmes no lietotājiem un arī no ārstiem.

Ar ko atšķiras Sinustrong

«Šā balzama sastāvā ir ceļteku lapu ekstrakts, cidoniju sula, gaiļbiksīšu ziedu ekstrakts, genciānu sakņu ekstrakts, klinšrozīšu ziedu ekstrakts, kumelīšu ziedu ekstrakts, plūškoku ziedu ekstrakts un priežu mizas ekstrakts. Deguna gļotādas veselībai domātie produkti bieži vien ir pilienu vai ziežu formā, kas ne visiem lietotājiem ir pa prātam. Sevišķi grūti uz šādu preparātu lietošanu ir pierunāt bērnus. Veidojot Sinustrong sastāvu, ražotāji ir domājuši par to, lai produkts būtu ērti lietojams un arī labi garšotu. Tas tiek ražots 100 ml un 250 ml iesaiņojumā, paredzēts bērniem un pieaugušajiem. Balzamam pievienota mērkarotīte, lai atvieglotu dozēšanu, nav jāskaita pilieni. Novērots, ka šo produktu bērni lieto ar prieku. Tas nesatur cukuru un spirtu, Latvijas tirgū nav neviena līdzīga produkta, kas nesaturētu spirtu. Produkts ir drošs, līdz šim nav ziņojumu, ka tas kādam būtu izraisījis nevēlamas blakusparādības, turklāt to vajadzības gadījumā var kombinēt arī ar antibiotiķiem, pilieniem, ziedēm, geliem u.c. Arī cena, salīdzinot ar citiem šim nolūkam domātiem produktiem, ir izdevīga – 100 ml pudelīte aptiekās maksā aptuveni 3 latus, bet 250 ml – aptuveni 5,50 latus. Šo balzamu elpceļu veselības stiprināšanai un uzturēšanai var lietot gan tie, kuri vēlas pēc iespējas izvairīties no iesnām vai arī spiesti gatavoties ziedputekšņu izraisīto alerģisko iesnu sezonai, gan tie, kurus iesnas ir piemeklējušas tieši šobrīd. Arī cilvēkiem, kuriem nākas ārstēt deguna blakusdobumu iekaisumus, šis produkts nāk par labu.

Lai pēc iespējas labāk izzinātu, kā jauno produktu vērtē lietotāji un arī mediķi, paredzēts veikt novērojumu sadarbībā ar vadošiem LOR speciālistiem, ģimenes ārstiem un pediatriem. Ražotāji ir ieinteresēti saņemt pēc iespējas vairāk informācijas un atsauksmju. n

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Silvanols

***

Kā iedarbojas šie ārstniecības augi

Plūškoku ziedu ekstrakts.

Tam piemīt vispārēja organismu spēcinoša iedarbība. To lieto gripas un citu saaukstēšanās un vīrusu slimību gadījumos, arī kā sviedrējošu līdzekli. Profilaktiski lietojot,

spēcina organisma aizsargspējas, tādējādi mazinot uzņēmību pret vīrusu, baktēriju, dažādu mikrobu un alergēnu iedarbību.

Cidoniju sula.

Tai konstatētas vispārspēcinošas, antibakteriālas un antiseptiskas īpašības.

Sulai ir labvēlīga iedarbība uz gremošanas traktu un sirds un asinsvadu sistēmu, palīdz uzlabot garastāvokli, mazina galvassāpes.

Cidoniju sulu iesaka lietot elpceļu slimību gadījumos.

Kumelīšu ziedu ekstrakts.

Piemīt antiseptiskas un nomierinošas īpašības.

Tas uzlabo gremošanas sistēmas darbību, mazina kuņģa spazmas un palīdz vēdera uzpūšanās gadījumos.

Gaiļbiksīšu ziedu ekstrakts.

Raksturīga nomierinoša, pretklepus, pretiekaisuma un sviedrējoša iedarbība.

Šim ekstraktam konstatēta izteikta sekrēciju veicinoša, spazmolītiska un nomierinoša aktivitāte.

Lieto augšējo elpceļu iekaisuma, hroniska traheīta, bronhīta un pneimonijas gadījumā.

Ceļteku lapu ekstrakts.

Piemīt pretsāpju, spazmolītiskas un sekretolītiskas īpašības.

Piemīt arī pretiekaisuma un brūces dziedinoša iedarbība.

Klinšrozīšu ziedu ekstrakts.

Palīdz pretdarboties biežākajiem iesnu izraisītājiem – vīrusiem, nedod tiem iespēju vairoties, radot nelabvēlīgu vidi, līdz ar to paātrina izveseļošanos.

Genciānu sakņu ekstrakts.

Tam raksturīgas baktericīdas īpašības, piemīt spēja mazināt sāpes, darbojas arī kā antioksidants. Genciānas satur vielas, kas palīdz tikt galā ar gremošanas traucējumiem un veicina žults sekrēciju.

Priežu mizas ekstrakts.

Piemīt spēcīgas pretiekaisuma, baktericīdas, bronholītiskas un imūnsistēmu stimulējošas īpašības. Tas pasargā asinsvadus no apkārtējās vides radītās kaitīgās ietekmes, atjauno kolagēna slāni asinsvadu sieniņās, tādējādi tās stiprinot.

Piemīt asinsspiedienu pazeminošas īpašības, paplašina sašaurinātos asinsvadus un uzlabo asinsriti.

Svarīgākais