Vitamīni - ikvienam no mums

Ir ļoti labi zināms, ka vitamīnu trūkums vai vitamīnu pārdozēšana negatīvi ietekmē cilvēka organisma funkcionēšanu. Bet ne visi saprot un zina, kāda loma ir šīm aktīvajām vielām mūsu organismā.

Salīdzinot ar citām uzturvielām, vitamīni vajadzīgi ļoti mazos daudzumos, un cilvēka organisms neveido lielus vitamīnu uzkrājumus, tomēr vitamīnu nedrīkst trūkt.

Vispirms jānoskaidro, kas tās ir par vielām, kuras spēj paaugstināt cilvēka dzīves tonusu un uzlabot dzīvības procesu norisi, kā arī kāda ir loma vitamīniem mūsdienu cilvēka dzīvē.

Vitamīni ir organiskas vielas, kuras piedalās daudzos bioķīmiskos procesos cilvēka organismā. Vitamīni nav ne tauki, ne ogļhidrāti, ne olbaltumvielas. Vitamīni piedalās vairākumā procesu, kuri ir saistīti ar vielmaiņu, reģenerāciju un augšanu. Līdz ar to vitamīnu trūkums var atstāt būtisku ietekmi uz šiem svarīgajiem procesiem.

Cilvēka organisma normālai funkcionēšanai ir nepieciešami aptuveni 14–16 vitamīni. Dažus no tiem mūsu organisms sintezē pats, bet citi tiek uzņemti ar uzturu vai lietojot vitamīnu kompleksus.

Imunitātes sargi

Nosacīti visus vitamīnus var iedalīt divās grupas: ūdenī šķīstošie un taukos šķīstošie. B, C un P grupas vitamīni ir ūdenī šķīstošie, bet A, D un E grupas vitamīni – taukos šķīstošie. Ļoti lielai daļai slimību cēloņi meklējami imūnsistēmas darbības traucējumos. Imūnsistēmu var nosaukt par cilvēka organisma miesassargu, jo tā patiešām kā modrs sargs nepārtraukti seko, lai mūsu organismā nenokļūtu nevēlami svešinieki. Bet kāpēc notiek tā, ka imunitātes spējas samazinās? Neapšaubāmi smēķēšana, alkohola lietošana, stress un pastāvīgs nogurums negatīvi ietekmē mūsu imunitāti. Bet iemesli var būt arī tādi, kurus mēs nevaram izmainīt – vides ietekme, dažādas nevēlamas ķīmiskas vielas pārtikas produktos, lielo pilsētu piesārņotā atmosfēra un elpceļu vīrusi, kas lielākoties aktīvi no rudens līdz pavasarim. Tieši šādās situācijās vitamīnu un minerālvielu trūkums var radīt veselības problēmas un veicināt dažādu slimību attīstību. Vairāki pētījumi apliecinājuši, ka novērst dažādas slimības, samazināt to rašanās riskus, normalizēt vielmaiņas procesus organismā var ar sabalansētu ikdienas uzturu, kura sastāvā nepieciešams iekļaut arī bioloģiski aktīvus uztura bagātinātājus.

Organisku savienojumu veidā

Čehijas firmas Walmark ražotais minerālvielu un vitamīnu komplekss Spektrum® ir jaunas paaudzes kombinēta sastāva preparāts. No vitamīniem un mikroelementiem ir radīts mūsdienīgs komplekss, kur tie ir organisku savienojumu veidā. Līdzīgas kombinācijas ir sastopamas arī dabā. Pētījumi pierāda, ka tādus mikroelementus kā dzelzi, varu, cinku, selēnu un mangānu organisku savienojumu veidā, kas atrodami arī Spektrum® sastāvā, organisms ļoti viegli un labi absorbē.

Ar ehināciju

Walmark ražotais preparāts Imuno Spektrum® ir jaunas paaudzes vitamīnu un minerālvielu komplekss imūnsistēmas stiprināšanai un organisma aizsardzībai. Imuno spektrum® satur svarīgākos vitamīnus un minerālvielas tieši tādā daudzumā, kāds nepieciešams veselības uzturēšanai un kas pastiprina organisma aizsargmehānismu darbību. Imuno spektrum® sastāvā ir purpura ehinācijas pulveris. Kā zināms, ehinācija tiek uzskatīta par vienu no augiem, kas visefektīvāk palīdz organisma imūnsistēmai, kā arī palielina organisma dabisko aizsardzību pret slimībām.

Imunitāte un aktīva dzīve pēc 50

Ar gadiem cilvēka organismā notiek izmaiņas, kuras ietekmē visu organisma sistēmu darbību. Tas atspoguļojas arī dzīves ritmā, tieksmēs un paradumos. Mainās pat uztura paradumi un prioritātes ēdienu izvēlē. Reizēm uzturs kļūst vienpusīgāks, un rezultātā organisms nesaņem nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, kas vajadzīgi pilnvērtīgai dzīvei un organisma imunitātei. Imunitātes novājināšanās pēc piecdesmit gadu vecuma cieši saistīta ar organisma uzņēmību pret dažādām infekcijas slimībām, ar gripas, bronhīta, cukura diabēta un aterosklerozes risku. Kompānijas Walmark ražotais preparāts Spektrum 50+ satur vitamīnus un minerālvielas, kas ir ļoti nozīmīgi fiziskās un garīgās labsajūtas uzturēšanā, it īpaši organisma novecošanas procesā. Spektrum® 50+ satur vitamīnu un minerālvielu kombināciju, kas bagātināta ar žeņšeņa saknes ekstraktu un DMAE – vielu, kas stimulē kognitīvās funkcijas. Žeņšeņs jau gadsimtiem ir pazīstams kā ārstniecības augs, kas palīdz paaugstināt organisma izturību pret stresu, sniedz enerģiju un vitalitāti, veicina fizisko un garīgo labsajūtu. Ļoti svarīgi ir arī tas, ka vitamīnu un minerālvielu kompleksa Spektrum® 50+ sastāvā ir paaugstināts vitamīna D saturs, jo šis vitamīns veicina kalcija uzsūkšanos no kuņģa – zarnu trakta, saglabājot organismā veselīgu kalcija līdzsvaru, un ir nozīmīgs stipras kaulu struktūras uzturēšanā. Spektrum® 50+ palīdz nodrošināt komforta izjūtu arī vecumā!

Noguruša organisma atbalsts

Mūsdienu saspringtais dzīves ritms, kurš kļūst arvien straujāks, diktē savus noteikumus. Daudziem ir pazīstama smaga noguruma sajūta pēc fiziskas vai garīgas slodzes, ja darba dienas laikā nākas daudz pārvietoties, gaidīt sastrēgumos, tikties ar cilvēkiem. Lai atbalstītu savu organismu, ir nepieciešams uzņemt enerģiju. Lai veicinātu imūnsistēmas darbību paaugstinātas slodzes gadījumā, ir nepieciešami vitamīni un minerālvielas. Preparāts Spektrum® Energy satur visoptimālāko vitamīnu un minerālvielu kombināciju, kāda cilvēkam nepieciešama pēc smagas darba dienas.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Walmark

Svarīgākais