Pret pavasara iesnām un to sekām

No savas pieredzes zinām, ka pat saulainā pavasara dienā, dodoties laukā, jāpalūkojas, ko rāda termometrs, un jānovērtē, cik stiprs ir vējš, jo caur logu vērojamā jaukā aina var maldināt.

Un pat tad, ja cilvēks rūpīgi seko meteorologu informācijai un pūlas saģērbties atbilstoši apstākļiem, viņš nav pilnīgi pasargāts no pēkšņām laika apstākļu kaprīzēm. Pirmie ar tām sastopas mūsu augšējie elpceļi, un bieži vien tas nepaliek bez sekām.

«Katram pieaugušam Latvijas iedzīvotājam iesnas ir divas trīs reizes gadā, bet bērniem tās mēdz būt pat vēl biežāk – piecas, sešas vai par astoņas reizes gadā atkarībā no vecuma un citiem faktoriem,» stāsta ārsts Kaspars Ivanovs, SIA Silvanols valdes priekšsēdētājs.

Apdraud deguna blakusdobumus

«Pavasarī diezgan daudziem cilvēkiem ir pavājināta imunitāte un līdz ar to elpceļu vīrusi, nokļūstot deguna gļotādā, izraisa izteiktu tūsku, kas ātri pieņemas spēkā,» stāsta ārsts.

«Deguna gļotādas turpinājums ir deguna blakusdobumu gļotāda, un iekaisums var pāriet arī uz to. Rezultātā atveres, kas savieno deguna dobumu ar blakusdobumiem, ir sašaurinātas vai pilnīgi aizliktas, tāpēc sekrēts, ko izdala blakusdobumu gļotāda, nevar dabiskā ceļā izplūst, bet sakrājas dobumos, un tā rodas iekaisums. Tā klasiskie simptomi ir sāpes vaigu, pieres vai acu apvidū. Bet, tā kā pēdējos gados deguna blakusdobumu iekaisumiem raksturīga vairāku izraisītāju – vīrusu, baktēriju un sēnīšu – kombinēšanās, tad speciālisti ir novērojuši, ka iekaisums bieži norit bez spilgti izteiktiem simptomiem. Lai gan deguns elpo šķietami brīvi un nav aizlikts, iesnas beigušās, tomēr ir sajūta, ka tās turpinās, īpaši – no rītiem un vakaros, šņaucot degunu. Dažreiz izmainās balss, un to pamana apkārtējie, dažkārt balss izmaiņas jūt cilvēks pats. Daļa arī nojauš, ka tas varētu būt deguna blakusdobumu iekaisums, taču vilcinās meklēt palīdzību, jo ir dzirdējuši nostāstus par nepatīkamo ārstēšanu. Tā akūts iekaisums pāriet hroniskā. Šādā situācijā vajadzētu tomēr doties pie speciālista, kurš varētu palīdzēt, jo šī infekcija vēl vairāk novājina organismu. Iekaisuma izraisītāji ir maksimāli ātri jāuzveic.»

Akūtām un hroniskām situācijām

«Pirmā lieta, par ko šajos apstākļos jārūpējas, ir deguna dobuma higiēna. Deguna skalošanai Silvanols piedāvā dabiskus, uz ūdens pamatnes veidotus aerosolus Rinospray Seawater un Rinospray Light,» saka K. Ivanovs. «Svarīgi ir arī katru dienu vismaz 60–90 minūtes uzturēties svaigā gaisā. Gan akūtās, gan hroniskās situācijās, lai palīdzētu ātrāk pārvarēt iekaisuma procesu elpceļos un arī veicinātu atteci no deguna blakusdobumiem un gļotādas attīrīšanos, iesakām lietot Silvanola produktu Sinunorm. Tā sastāvā ir gaiļbiksīšu, plūškoka, apiņu, priežu mizas un timiāna ekstrakts. Daudziem cilvēkiem ir priekšstats, ka iesnas ārstē tikai ar vietējas iedarbības līdzekļiem, bet Sinunorm ir iekšķīgi lietojams preparāts kapsulu formā. Ar to mēs varam panākt ļoti labus rādītājus gan akūtu, gan hronisku elpceļu iekaisumu mazināšanā. Sinunorm var lietot pieaugušie un bērni no sešu gadu vecuma. Daudzi ārsti mums jautā, vai nebūtu iespējams ražot līdzīgu produktu arī jaunākiem bērniem. Esam jau izveidojuši sastāvu, apsprieduši to ar speciālistiem, saņēmuši akceptu un atzinīgu vērtējumu. Tas būs produkts sīrupa formā, bez cukura un etilspirta. Plānojam, ka jau rudenī to varēs iegādāties aptiekās.»

Mūsu reģionam

«Silvanols nav vienīgais ražotājs, kurš piedāvā produktus augšējo elpceļu veselībai,» atzīst K. Ivanovs. «Bet Silvanols ir vienīgais, kas veidojis šo produktu sastāvu, ņemot vērā tieši mūsu Baltijas jūras reģiona iedzīvotāju vajadzības. Centrāleiropas valstīs ražotajos preparātos nereti ir izmantoti tādi ārstniecības augi, kuri šeit nav pazīstami. Mēs, sadarbojoties ar ārstiem un farmakologiem, esam centušies veidot produktu, kura sastāvā esošās aktīvās vielas ir iegūtas no mūsu reģionā labi zināmiem augiem, ar laika gaitā pārbaudītu efektivitāti. Latvijas un Igaunijas zāļu tirgū Sinunorm pieejams divus gadus. Tā sastāvs ir atzinīgi novērtēts – speciālisti atzīst, ka mūsu produkts ir efektīvāks salīdzinājumā ar daudziem citiem, kas tirgū ienākuši jau vairāk nekā pirms desmit gadiem. Tas tādēļ, ka esam izraudzījušies efektīvas ārstniecības augu ekstraktu devas un kombinācijas. Ir firmas, kuras, cenšoties paplašināt produktu lietotāju vecuma diapazonu, mēģina sasabalansēt sastāvu ar mazākām aktīvo vielu devām, tāpēc iznāk, ka pieaugušam cilvēkam jālieto viena, divas, trīs vai četras kapsulas divreiz dienā, un tas rada neērtības. Cilvēks saka: es nejūtos tik slims, lai nēsātu šīs kapsulas sev līdzi un lietotu darbā vai sabiedriskās vietās. Rūpīgi izanalizējot visus apsvērumus, esam novilkuši šo sešu gadu robežu, līdz kurai bērnam būs labāk lietot elpceļu veselībai domāto produktu sīrupa formā. Interesanti, ka labas atsauksmes par Sinunorm saņemam arī no speciālistiem Lietuvā, kur tas ir nopērkams vēl tikai deviņus mēnešus, bet jau iekarojis lielu tirgus daļu. Tagad esam reģistrējuši šo produktu arī Krievijā un plānojam reģistrēt Ukrainā; pirmā krava šomēnes dosies arī uz Azerbaidžānu.»

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Silvanols

NODERĪGI

Ko dod šīs sastāvdaļas:

• Gaiļbiksīšu ekstrakts. Tam piemīt nomierinoša, pretklepus, pretiekaisuma un sviedrējoša iedarbība.

• Plūškoka ekstrakts. Spēcina organismu, stiprina imunitāti, noderīgs arī sviedrēšanai, veicina atkrēpošanu.

• Apiņu ekstrakts. Darbojas pret vīrusiem un baktērijām, kā arī palīdz nomierināties, fiziski un garīgi atslābināties, nodrošināt veselīgu miegu.

• Priežu mizas ekstrakts. Spēcīgs pretiekaisuma efekts, darbojas pret baktērijām, stimulē imunitāti, bagātīgs antioksidantu avots.

• Timiāna ekstrakts. Piemīt dezinficējoša, spazmolītiska un pretiekaisuma iedarbība.

Svarīgākais