Jonizators – svaiga gaisa nodrošinātājs

© www.nra.lv

Lai ledusskapī varētu uzturēt labu mikroklimatu, likvidēt baktērijas, pelējuma sēnītes, nepatīkamo aromātu un produkti ilgāk saglabātos svaigi, lieliski noderēs neliela ierīce – jonizators.

Kvalitatīvs gaiss ir piesātināts ar abu polaritāšu – plus un mīnus – joniem. Meža masīvu un lauku tīrais gaiss satur no 700 līdz 1500 aerojonu uz vienu kubikcentimetru. Iekļūstot telpās, gaiss zaudē gandrīz pusi no tajā esošajiem aerojoniem. Palikusī puse pielīp pie sienām, mēbelēm, citiem interjera priekšmetiem un tādējādi tiek iznīcināta. Aerojoni strauji iet bojā telpās, kur uzturas daudz cilvēku, arī slēgtā vidē, piemēram, ledusskapī. Viens no variantiem, kā nodrošināt telpās un slēgtā vidē veselīgu klimatu, ir iegādāties speciālas ierīces gaisa kvalitātes uzlabošanai, piemēram, jonizatoru.

Gaisa vitamīns

Jonizators ir uz īpašu metodi balstīts gaisa attīrītājs, kuru dēvē arī par gaisa vitamīnu ražotāju. Šī ierīce uzlādē gaisa daļiņas negatīvi un uzlabo gaisa kvalitāti.

Skābekļa joni ar negatīvo lādiņu ir bioloģiski aktīvi, ātri kustas un ir ļoti nepieciešami cilvēka organismam. Tie kā magnēts pievelk piesārņojumu, tas ir, daļiņas ar pozitīvu lādiņu, kas lidinās gaisā, un palīdz tās neitralizēt. Tādā veidā negatīvie joni darbojas kā gaisa attīrītāji.

Telpā un slēgtā vidē negatīvo jonu skaits ar laiku samazinās, tāpēc ir svarīgi uzturēt optimālu skābekļa jonu koncentrāciju. Gaisa attīrītājs – jonizators – izdala vairākus miljardus negatīvo skābekļa jonu sekundē un uztur tādu jonu koncentrāciju, kas nodrošina patīkamu iekšējo klimatu.

Pozitīvie joni pieļauj gaisā brīvi lidināties baktērijām, putekļiem, pelējumam un piesārņojuma daļiņām, turpretim negatīvi lādētie joni neitralizē un likvidē tos vai uzlādē negatīvi. Negatīvie joni arī oksidē un ķīmiski neitralizē nepatīkamu smaku, tādējādi ledusskapī uzturot patīkamu iekšējo vidi.

Pret baktērijām un pelējumu

"Jonizatoru ievietojot ledusskapī un ieslēdzot, stundas laikā jau ir novērojams tā darbības efekts – tiek likvidētas baktērijas, pelējuma sēnītes un nepatīkamais aromāts, kas bieži ir ledusskapī, jo ne vienmēr rūpīgi sekojam līdzi, vai kāds pārtikas produkts nav sabojājies un nav jāizmet," stāsta jonizatoru izplatītāja Iveta Armaņeva. "Jaunākās paaudzes ledusskapjos, kas ražoti pirms pāris trim gadiem, šie jonizatori jau ir iemontēti, bet vecākās paaudzes modeļos to nav. Tāpēc siers jau pēc trim četrām dienām apkalst, desa sāk bojāties, bet maize – pelēt, jo gaisā ir baktērijas, kas šo slikto darbu veic. Savukārt gaisa jonizators baktērijas nogalina, tādējādi pārtikas produktu uzglabāšanas laiks vairākas reizes palielinās."

Jonizatoram ir divi darbības režīmi – parastais un pastiprinātais. Ja ledusskapja durvis tiek virinātas bieži – stundā vairākas reizes, kā to nereti mēdz darīt bērni, ieteicams pastiprinātais darbības režīms.

Jonizatoru pašu darbina trīs baterijas, tās kalpo ilgāku laiku, nav jāmaina katru mēnesi.

Konsultēja SIA Market Wave vadītāja Iveta Armaņeva

Svarīgākais