Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Bankas darbinieki atceltos maratonus aizstāj ar fizisko aktivitāšu izaicinājumu

© Kaspars Krafts/F64

Fiziski aktīvs dzīvesveids ir cilvēka veselības stūrakmens. Vēl jo svarīgāka kustēšanās brīvā dabā kļūst laikā, kad kolektīva sportošana nav pieejama un daudz laika jāpavada dzīvesvietā, kā tas notika ārkārtējās situācijas laikā šajā pavasarī. Lai viens otru mudinātu dzīvot aktīvāk un uzturētu mundrāku garu nomācošajā periodā, specializētās kredītu bankas Bigbank kolektīvs izveidoja savu Endomondo izaicinājumu, kurā jau iesaistījusies gandrīz puse kolektīva un tas kļuvis par lielisku alternatīvu šovasar nenotiekošajām ierastajām tautas sporta sacensībām.

Tā kā liela dala Bigbank darbinieku ir sportiski un individuāli, kopā ar ģimenēm vai darba kolektīva komandā piedalās dažādās sacensībās, populārā fizisko aktivitāšu uzskaitīšanas platforma Endomondo viņiem nav sveša. Tā ir īpaši noderīga kolektīvai sportošanai un izaicinājumiem, jo darbojas arī kā socializācijas tīkls ar draugu uzaicināšanas iespēju. Izaicinājumā, kas ilgst no aprīļa līdz 20.oktobrim, darbinieki var skriet, soļot vai nūjot. Mērķis ir sakrāt pēc iespējas vairāk kilometru. Kuriem trīs katra dzimuma pārstāvjiem noslēguma dienā to būs visvairāk, tie tiks apbalvoti kā uzvarētāji.

«Šo izaicinājumu aizsākām, kad valstī bija izsludināts ārkārtas stāvoklis, lai motivētu un iedvesmotu viens otru doties dabā, svaigā gaisā un aktīvi darboties. Šobrīd sacīkstēs iesaistījušies jau 35 darbinieki - 27 dāmas un 8 kungi, un varam palepoties ne vien ar labiem rezultātiem, bet arī veselīgiem un dzīvespriecīgiem darbiniekiem. Pat ja šovasar ir mazāk iespēju doties kopīgā skrējienā, kā esam raduši darīt, Bigbank izaicinājums mudina trenēties un izjust kolektīva garu. Trenēšanās noteikti palīdzēja darbiniekiem veiksmīgi startēt 15.augustā notikušajā šīs sezonas pirmajā Stirnu Buka posmā,» pieredzē dalās izaicinājuma idejas autore, Bigbank Latvija biroja administratore Gita Cīrule.

Šā brīža līderis jau pārsniedzis tūkstošs kilometru robežu un citi tai strauji tuvojas, tomēr svarīgākais ir motivācija sportot. Tieši par to uzņēmuma vadība saņem vislabākās atsauksmes no darbiniekiem. Iespēja ar vienu garu pārgājienu nedēļas nogalē pacelties augstāk izaicinājuma tabulā aizrauj pat tos, kuri iepriekš nav piedalījušies sporta sacensībās.