Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja \ Veselīgs dzīvesveids

Maigās rūpes par rokām

© Scanpix/AFP

Rokas ir tā ķermeņa daļa, kas daudz pakļautas dažādiem nelabvēlīgiem faktoriem – gaisa temperatūras un mitruma svārstībām, laika apstākļiem, tīrīšanas līdzekļiem un dārza darbiem. Ziemā roku ādu nelabvēlīgi ietekmē arī aukstums, vējš un skābekļa trūkums.

Domājot par roku labsajūtu, pašmāju uzņēmums Spodrība ražo trīs veidu roku un roku un kāju kopšanas līdzekļus no vērtīgām vielām: auzu un kviešu ekstraktiem, smiltsērkšķu ekstrakta, kā arī egles un skuju ekstraktvielām.

Biežākās dāmu sūdzības ir sasprēgājusi āda ar tieksmi lobīties. Ja āda ir sausa jau no dzimšanas, tās tipu izmainīt nevar, taču uzlabot izskatu un labsajūtu iespējams, izvēloties atbilstošu kopšanu. Ziemā sausa, jutīga āda rokām var būt pat tiem cilvēkiem, kuriem parasti problēmu nav, tāpēc, lai rokas pasargātu un gādātu par ādas veselīgu izskatu ilgtermiņā, par tām regulāri jārūpējas.

Izvēloties ādas kopšanas līdzekļus, jāatceras, ka katram ir sava funkcija, turklāt vēlams tos pielāgot arī sezonai. Biezs un barojošs krēms ieteicams lietošanai rītos un īsi pirms došanās ārā no mājas, ja ārā valda bargs sals – var lietot krēmus, kas veido ādas aizsargslāni. Savukārt mitrinošā kosmētika būs piemērotāka vakara stundām. Atbilstoša roku krēmu lietošana sniedz ādai nepieciešamo mitrumu, tā saglabājas gluda, saņem vērtīgas, ārstnieciskas un barojošas vielas, kā arī vitamīnus.

Padziļinātākai kopšanai ik pa laikam var ļauties kādai kosmetoloģijas salonos piedāvātai roku kopšanas procedūrai, bet laika un materiālo līdzekļu taupības nolūkos to var veikt arī mājās. Piemēram, kafijas biezumi būs lielisks līdzeklis cīņā ar atmirušajām ādas šūnām, bet ādas mitrināšanai un barošanai noderēs olu dzeltenumi, saldais krējums vai eļļas. Ja roku āda ir apsārtusi un sūrst, rokas var pamērcēt ūdenī, kurā vārīti kartupeļi. Pirkstu galu un ienadžu sprēgāšana norāda uz mitruma trūkumu, bet to veicina ilgstoša uzturēšanās aukstumā. Tāpēc ziemas sezonā, dodoties ārā, obligāti jāvelk cimdi.

MITRINOŠS KRĒMS rokām un nagiem Auza. Produkts mīkstina un aizsargā roku ādu, stiprina nagus, ātri iesūcas. Dabiskajiem auzu un kviešu asnu ekstraktiem, kas ir dabisks E vitamīna avots, piemīt dziļi mitrinošas un nomierinošas īpašības, kas baro roku ādu un uzlabo sausas ādas stāvokli. Ekstraktiem ir savelkoša iedarbība ar labu pārklājošu efektu. Roku krēms Auza paredzēts visiem ādas tipiem, taču īpaši piemērots tas būs sausas un nogurušas roku ādas kopšanai. Pildot krēmus alumīnija tūbās, iespējams samazināt pievienoto konservantu daudzumu, tā nodrošinot augstas un stabilas kvalitātes produktu. Produkts ir 80 g un 300 g iepakojumos.

SMILTSĒRKŠĶIS – BAROJOŠS ROKU AIZSARGKRĒMS (lielais un mazais) BAROJOŠS roku aizsargkrēms Smiltsērkšķis. Krēms baro, mīkstina un aizsargā roku ādu. Sastāvā esošais silikons veido uz ādas virsmas neitrālu aizsargslāni, tāpēc ražotājs iesaka krēmu lietot pirms darbu uzsākšanas, lai pasargātu roku ādu no nelabvēlīgas iedarbības. Produkts satur dabisko bišu vasku, kā arī smiltsērkšķu ekstraktu, kam ir ādas audu atjaunojošas īpašības. Tas palīdz sadziedēt sasprēgājumus un sīkas brūces. Produkts ir 80 g un 300 g iepakojumos.

ROKĀM UN KĀJĀM. Krēms kāju un roku ādas kopšanai Vita. Tas labi iesūcas ādā, mīkstina un mitrina to. Sastāvā esošajiem dabiskajiem ārstniecības augu (dižzirdzenes, āmuļa, maura sūrenes, zaķpēdiņas) ekstraktiem, egles skuju ekstraktvielām piemīt sasprēgājumu un sīku brūču dziedējošas īpašības. Sevišķi piemērots sasprēgājušu papēžu kopšanai. Krēma pamatsastāvu veido dabas izcelsmes vielas, kas nodrošina ādas optimālu mitrināšanu un mīkstināšanu, atjauno ādas dabisko taukainību, uzlabo tās elastību. Produkts ir 80 g un 300 g iepakojumos.

ANTIBAKTERIĀLA ŽELEJA. Viegli lietojama un efektīva antibakteriāla želeja roku kopšanai, kas kopj un saudzē roku ādu. Līdzeklis satur vielas, kas mitrina, mīkstina, ietauko roku ādu, novēršot sprēgāšanu. Produkts nav lipīgs, nožūst dažu sekunžu laikā, atstājot patīkamu svaiguma sajūtu. Īpaši ieteicams gadījumos, kad nav pieejami ūdens un ziepes, taču to var izmantot arī pēc roku mazgāšanas.

Promo raksts tapis sadarbībā ar Spodrību.