Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Robertu Ošiņu interesē modes tendences

© F64

«Neraksturīgi lielākajai daļai vīriešu, kuriem nepatīk staigāt pa veikaliem, man kaut kā tas patīk, jo mani interesē, kādas ir jaunākās modes tendences. Šad tad pasekoju līdzi arī aktualitātēm modes kanālos, un, pat, ja es neģērbjos tik neordināri, man patīk paskatīties,» atklāj Latvijas Radio 2 dīdžejs, šlāgerdziedātājs un LNT muzikāli izklaidējošā raidījuma Laternu stundā vadītājs Roberts Ošiņš.

Pirmdienās no pulksten 11 līdz 15 viņa balsi var dzirdēt Latvijas Radio 2 Dienas mūzikas programmā, bet piektdienu rītos no pulksten 7 līdz 11 – Latvijas Radio 2 Rīta programmā. Savukārt sestdienu vakaros no pulksten 20.35 viņš skatītājus uzrunā TV ekrānā, kad iet gaisā jaunais šlāgermūzikas raidījums Laternu stundā.

Dažu stundu bikses

«Mans darbs nav tāds, kas ierobežo vai uzliek kādus rāmjus – ne krāsās, ne formās. Līdz ar to mans ikdienas stils ir pavisam vienkāršs, brīvs un ērts, kā jebkuram Mājas lasītājam,» domā Roberts Ošiņš. Protams, viņš seko tam, kas ir modē, un domā par to, kā izskatās. Pat, ja kāds apģērba gabals ir ļoti mīļš, viņam tomēr apnīk valkāt kaut ko vienu, turklāt svarīga ir arī kvalitāte. «Patīk iegādāties kaut ko jaunu. Pat ziemas jaku nākamajā ziemā gribas jaunu, jo tad ir sajūta, ka tādējādi ziemu vieglāk būs pārdzīvot...»

Roberts ir krāsu piekritējs, jo īpaši – vasarā. «Laikam tāpēc, ka ziema ir tik tumša un gara, vasarā gribas ko gaišu, spilgtu, krāsainu un kontrastainu.» Vasaras mīļākā krāsa ir baltā, tai pelnīti tiek atvēlēta vieta garderobē, jo, kā viņš pats saka, šajā gadalaikā to var atļauties, neuztraucoties, ka, tikko izejot no mājas, varētu tikt nošļakstīts. Protams, baltas bikses, kādās raidījuma Laternu stundā vadītājs atnācis uz fotosesiju Mājai, nav tās praktiskākās. Tomēr tā ir klasika, kas nekad nenokāpj no modes skatuves. «Tās ir dažu stundu bikses,» viņš smaidot piebilst un tomēr tādas izvēlas, lai vasaras sajūtu padarītu vēl baltāku.

Patīk arī rozā

Šad un tad viņam patīk uzvilkt arī ko rozā. «Nav jāpadomā, ka man ir kaut kādas tendences...» viņš pasmaida, piebilstot, ka vīrieši nezin’ kāpēc izvairās no šīs krāsas. «Manuprāt, rozā krāsa labi izceļas. Kādreiz veikalos rozā krāsa vīriešu apģērbos praktiski nebija pieejama, bet nu parādās vairāk,» viņš ievērojis.

Arvien vairāk radio dīdžeja garderobē ienāk arī dzeltenā un sarkanā krāsa, vien zaļā tajā nav pārstāvēta. «Varbūt tāpēc, ka nepiestāv. Bet varbūt piestāv? Jāpamēģina,» viņš pēkšņi iedomājas un tad saka: tas ir forši, ka mums ir četri gadalaiki – apģērbs neapnīk, to var variēt un mainīt.

Lai savu garderobi variētu un papildinātu, Roberts visbiežāk dodas uz tirdzniecības centriem Spice vai Rīga Plaza, kur sev apģērbu atrod veikalos Zara,

Monton, Peek & Cloppenburg. Pēdējais ir veikals, kas arī ģērbj raidījuma Laternu stundā vadītāju. «Ja pirmajos raidījumos mans stils bija vairāk oficiāls, tad tagad cenšamies to mainīt – padarīt to brīvāku, jo tas tomēr ir izklaidējošs raidījums. Solīdi brīvais stils – tā es to saucu,» precizē šlāgermūzikas raidījuma vadītājs, piebilstot, ka tāds ir arī viņa paša stils, līdz ar to kadrā var justies ērti.

Kopā pa veikaliem

Gan domājot par saviem skatuves tērpiem, gan izvēloties apģērbu ikdienai, Roberts lūdz padomu savai draudzenei Līgai. «Man ir svarīgs viņas viedoklis,» viņš neslēpj. «Kopā staigājam pa veikaliem, ko arī, iespējams, daudzi vīrieši necieš. Bet mēs kaut kā veiksmīgi ar to tiekam galā – Līga iesaka, kas man piestāv, es iesaku viņai.»

Vienīgā reize, kad Roberts padomu lūdza modes māksliniecei Ilzei Patmalniecei, bija pērn, kad Latvijas šlāgeraptaujā vajadzēja uzstāties duetā ar dziedātāju Inetu Rudzīti, kopā izpildot dziesmu Ozola vainags. «Ilze Inetai bija šuvusi skaistu kleitu, un tad nu mēs ar Ilzi skrējām pa veikaliem un mēģinājām mani Inetai pieskaņot.»

Vai vispār vajag pieskaņoties, vai stilam ir nozīme? «Protams, ir!» Roberts nešaubās. «Varbūt tāpēc, ka tagad ir vasara, bet man ir sajūta, ka cilvēki sākuši ģērbties krāsaināk. Kādreiz tā masa bija ļoti pelēka. Man patīk, ja cilvēki ģērbjas stilīgi, arī neordināri. Es neesmu neordinārā stila piekritējs, bet tas nenozīmē, ka esmu pret to. Jo vairāk stilīgu cilvēku, jo pasaule ir interesantāka, krāšņāka un košāka!» .