Paldies par brīnišķīgo un ilggadējo labdarības akciju!

Mani sauc Terēze Kalniņa (52 gadi), esmu skolotāja un audzinātāja Antūžu speciālajā internātpamatskolā, kur mācās bērni ar garīgās attīstības traucējumiem (viegli līdz smagi), arī bāreņi (visbiežāk no ļoti nabadzīgām alkoholiķu ģimenēm).

Pirms aptuveni septiņiem gadiem ar NRA Ziemassvētku labdarības akcijas palīdzību izdevās vienam mūsu audzēknim sagādāt audžuģimeni. Puisis tagad strādā un normāli dzīvo. Tāpēc tagad man atkal ir lūgums. Varbūt kāds vēlas palīdzēt mazam, ļoti, ļoti mīļam puisītim un pa brīvdienām viņu paņemt (iespējams arī adoptēt). Viņš ir bārenītis, kuram ļoti pietrūkst mammas (puisītis tā sauc mūs visas audzinātājas un samīļo) un tēta (tā viņš dažkārt uzrunā lielos puišus). Puisītis ir ļoti mīļš, bet vēl ar valodas traucējumiem.

Mūsu skolas bērniem vēlētos saldumus vai sīkas dāvaniņas, varbūt var atbraukt pats Ziemassvētku vecītis. Bet mūsu bērni var uztaisīt apsveikuma kartiņas, sīkus rokdarbiņus, sacept piparkūkas, sniegt labu koncertu. Mums tiešām ir ļoti talantīgi dziedātāji – varam piedāvāt labdarības koncertiem.

Kauns, ka tik daudz lūgumu, bet vēl ir kāds. Izmantojot personīgus kontaktus, mūsu bērniem (12 – 14 bērnu lielai grupai) būtu iespējams bez maksas divas nedēļas uzturēties Maljorkā, bet ceļa izdevumi ir jāsedz pašiem. Uzrunāju divus miljonārus, divus plaši pazīstamus politiķus, taču no viņiem atbildi nesaņēmu. Nedaudz naudas ir izdevies savākt, bet vēl ir stipri par maz. Šis lūgums, protams, nav tik svarīgs kā ziedojumi eksistenciālām vajadzībām, taču es ticu labajam un brīnumiem, it sevišķi Adventes laikā.

Jūs, redakcijas cilvēki, paši sev esat sagādājuši brīnišķīgu Adventes laiku. Lai veicas!

Adrese: Antūžu internātskola, Variešu pagasts, Krustpils novads, LV – 5200, T. Kalniņas mob. tālr.: 27803023; e-pasts: tereze57@tvnet.lv

Svarīgākais