Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Evijai Skultei patīk īsas kleitiņas un augsti papēži

© F64

«Martas ģērbšanās stils ir diezgan tuvu manējam. Seriāla režisors tieši tā mūs bija noskatījis – kādas ieradāmies uz provēm. Es biju savā mini un uz augstiem papēžiem, un viņš teica, ka tieši tāds stils viņam arī vajadzīgs,» atklāj Nacionālā teātra aktrise Evija Skulte.

 Viņa spēlē dzīves baudītāju Martu karstākajā šīs vasaras seriālā Viņas melo labāk!, un viņai šī loma piestāv – jo viņai ir perfekts augums, valdzinoša sievišķība un neuzspēlēts seksapīls.

Ne tikai teātra, arī televīzijas skatītājiem Evija Skulte ir labi pazīstama – viņa spēlējusi daudzos pašmāju TV seriālos: TV3 seriālā UgunsGrēks viņa bija Vandas (Dārta Daneviča) mamma Sintija, enerģiska un aktīva sieviete ar biznesa krampi; LNT seriālā Tikai nesaki man bizu aktrise iejutās režisora Askolda (Pēteris Gaudiņš) mīļākās Zanes lomā; dažās epizodēs aktrise spēlējusi arī LTV seriālā Būt mīlētai, bet vēl pirms tam viņa bija viena no piecām šarmantajam rīdziniecēm režisores Žaklīnas Cinovskas veidotajā seriālā Prāts vai instinkts.

Tāds pats izmērs kā 20 gados

«Ir bijis periods, kad esmu valkājusi reitūzes un platus kreklus, kaut kad manā garderobē ir bijuši arī svārki līdz zemei, bet visu laiku man ir bijuši arī mini svārki un īsas kleitiņas – virs ceļa un ļoti piegulošas. Es vienkārši tā jūtos vislabāk,» aktrise pasmaida un neslēpj, ka apzinās – viņai nav ar apģērbu nekas jātušē, viņa var to atļauties.

Evijas garderobē ir apmēram 50 dažādu kleitiņu – visiem gadalaikiem un visiem dzīves gadījumiem. Tādas, ko aktrise intensīvi valkā vasarā, – apmēram 20. «Es neesmu no tām, kas apģērbu, ja to nevalkā, met ārā. Kaut ko esmu kādam atdevusi, protams, ja galīgi novalkājas, izmetu, bet man ir saglabājušās pat tādas kleitiņas, kas pirktas un nēsātas pirms divdesmit gadiem. Un man tās joprojām der – izmērs ir tas pats!» aktrise patiesi var palepoties, ka allaž spēj būt perfektā formā.

Otra Evijas vājība ir labi apavi – arī kurpju viņas garderobē ir daudz. «Gan vasarā, gan ziemā staigāju tikai uz augstiem papēžiem. Man nav zemo papēžu apavu,» aktrise pasmaida un piebilst, ja nu vienīgi vasarā kādā pārskrējienā uz pludmali viņa uzvelk kādas čībiņas. «Kad uzvelku augstpapēžu kurpes, jūtos krietni labāk,» viņa saka un uzsver, ka svarīgi ir izvēlēties kurpes ar labu liesti. «Augstpapēžu kurpēs esmu braukusi uz ārzemēm un visu dienu kilometriem staigājusi pa ielām, un, ja apavi ir labi, kājas nav ne noberztas, ne sabojātas.»

Marta Evijas kleitās

Kamēr šīs vasaras seriālam Viņas melo labāk! vēl nebija izveidojusies sadarbība ar tirdzniecības, modes un izklaides centru Riga Plaza, aktieri filmējušies arī savās drēbēs. «Tā kleitiņa, kas man bija mugurā pirmajā sērijā, kad Marta cieta autoavārijā, ir manējā. Manas arī kurpes un soma. Kurpes vispār tur daudzas ir manējās,» seriāla aizkulises atklāj Martas lomas atveidotāja.

Viņa stāsta, ka iesākumā seriāla vajadzībām tika atvestas drēbes no Lietuvas, kur šādu seriālu filmē jau vairākus gadus. «Ak, Dievs, kas tur bija savests! Pirmkārt, tur mana tipāža aktrise bija pilnīgi citas struktūras – apaļīga, ar milzīgām krūtīm un blondiem matiem. Arī nobriedušāka, vecāka sieviete, kurai bija pavisam cits ģērbšanās stils – nekādu mini kleitiņu. Pēc tā vien var teikt, ka mums ir izveidojies pilnīgi citādāks seriāls, pilnīgi cita stila tipāži,» uzskata aktrise, piebilstot, ka no lietuviešu kolēģu garderobes viņa sev piemeklējusi vien divus kostīmiņus, mājas halātiņus un dažas čības... «Kad sapratām, ka tur reāli nav ko paņemt, režisors [Sigits Račkis, Lietuva] teica, lai ģērbjos savās kleitās...»

Jūtas kā princese

Evija stāsta: pirmoreiz skatītāju atpazīstamību un uzmanību viņa izbaudījusi laikā, kad filmējusies TV3 seriālā UgunsGrēks. Tad aktrise sapratusi, ka šo seriālu tiešām skatās ļoti daudzi. «Sintija, čau!» – tajā laikā viņa dzirdējusi itin bieži.

Kopš TV ekrānos parādījies jaunais seriāls, skatītāju uzmanība visvairāk redzama portālā draugiem.lv, kur aktrises statistika ir jūtami pamainījusies. Raksta daudz bērnu, visi grib ar viņu draudzēties...

«Pēc pirmās seriāla Viņas melo labāk! sērijas izgāju kājām nelielu loku līdz Saktas puķu tirdziņam un tad gan pamanīju, ka cilvēki, garām ejot, paskatās un nofiksē acu skatienu – jo ir atpazinuši. Pirmajā brīdī man pat sākās panika – ka nu vairs nevarēšu uz ielas rādīties, taču pēc tam sapratu, ka tam nevajag pievērst uzmanību, jo tas jau nav uzbāzīgi un man netraucē,» stāsta Martas lomas atveidotāja.

«Nesen biju izgājusi līdz Sapņiem un kokteiļiem – šad tad tur aizeju padejot –, un tur gan visi mani atpazina: «Ā, tu esi Marta!» Visi gribēja ar mani dejot, visi gribēja iepazīties, visi gribēja kokteiļus izmaksāt. Bet tas bija patīkami – man bija tik daudz pozitīvas uzmanības, ka es sajutos kā princese!» Evija atzīstas, ka atpazīstamība mēdz būt arī tīkama.

DESIGUAL ir viens no zīmoliem, kas Evijai patīk – viņai ir vairākas šā zīmola kleitas. Bet aktrise nav zīmolu medniece – viņa iepērkas arī veikalos Mango, Zara, Oasis. «Man rokas neceļas maksāt lielu naudu tikai par vārdu. Dažkārt jau gadās, bet tas ir liels izņēmums, ja ko tādu nopērku. Mani vairāk uzrunā apģērbs, kas man der, patīk un labi izskatās»