Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Intars Busulis kā jūt, tā ģērbjas

© F64

Pirms izdot albumu, vienojāmies, ka mēs varētu ieturēt vienotu stiliņu un turpmāk sevi tā arī pozicionēt – kā ansambli, kur visi cits ar citu ir «salējušies» kopā. Jo tādi mēs arī esam – ļoti labi saspēlējušies.

«Es neiespringstu uz apģērbu. Ne es tās drēbītes skatos, ne man baigi interesē iet pa bodēm. Kā jūtu, tā ģērbjos,» atzīstas populārais mūziķis Intars Busulis (35).

Intars Busulis ir ļoti daudzpusīgs un ekstraordinārs skatuves mākslinieks, taču viņam nav sava stilista, kas rūpētos par to, kāds viņš iziet uz skatuves. «Kā jūtu, tā ģērbjos,» viņš nosaka un pieļauj, ka kāds taču kaut ko pateiktu, ja ar viņa stilu kaut kas nebūtu kārtībā. Bet, tā kā neviens neko nesaka, dziedātājs pieļauj, ka tas viņam ir kompliments. «Aizvakar mana dārgā atnesa pilnus maisiņus ar drēbēm un teica: «Še, velc!» Tas principā ir viss, runājot par manu stilu.»

Dārgā atnesa

Kompliments ir arī pazīstamajai modes māksliniecei Indrai Salcevičai, kura šajā pavasarī ķērusies klāt Abonementa orķestra stilam. «Pirms izdot albumu, vienojāmies, ka mēs varētu ieturēt vienotu stiliņu un turpmāk sevi tā arī pozicionēt – kā ansambli, kur visi cits ar citu ir salējušies kopā. Jo tādi mēs arī esam – ļoti labi saspēlējušies,» gandarīts par savas komandas biedriem ir Intars Busulis. Viņš gan neslēpj, ka ne visi Abonementa orķestra mūziķi viegli ļāvās modes mākslinieces ieteiktajām pārvērtībām. «Ir mums kolektīvā arī princīši,» mūziķis labvēlīgi nosmīn un par sevi saka, ka viņam gan nav problēmu ļauties – viņš mākslinieces radošo garu nemēģināja apslāpēt.

Lai nogatavojas

Stāstot par saviem šīs vasaras plāniem, Intars Busulis atklāj, ka ar divām dziesmām piedalīsies festivālā Jaunais vilnis, kur vienu dziesmu nodziedās arī kopā ar Pēteri Upelnieku, kurš šogad šajā konkursā pārstāvēs Latviju. Tāpat šovasar gaidāms brauciens uz Baltkrieviju, kur festivālā Slavjanskij bazar v Vitebske viņš dziedās duetā ar vienu no populārākajām Krievijas mūzikas zvaigznēm Jeļenu Vaengu.

«Pavisam man tur būs trīs uzstāšanās un, iespējams, ka mani parādīs arī pa televizoru,» Intars Busulis viegli paironizē par savu popularitāti un izstāsta, ka festivālā Slavjanskij bazar v Vitebske savulaik ir gan žūrijā strādājis, gan uzstājies viens, gan dziedājis duetā ar lielisko Laimu Vaikuli. «Kaut kāds gals man tur ir atradies, un tas viss ir baigi pozitīvi. Laika gaitā mēģināšu tur iesaistīt arī Abonementa orķestri. Cik ātri tas notiksies, to neviens nezina, bet mēs jau arī īpaši nesteidzamies, jo, kā saka Māris Briežkalns: paspešiš, ļuģei nasmešiš. Es arī neatbalstu tādu nepamatotu skriešanu – man patīk lēnām, pamazām. Nez’ kāpēc iedomājos par kartupeli: tam ir kārtīgi jānogatavojas, jāizaug, un tikai tad to var novākt. Tā arī mēs – gaidām. Lai nogatavojas.»

Rakstīs tviterī

«Darīt būs ko,» pārcilājis prātā vasarā darāmos darbus, secina Intars Busulis, piebilstot, ka arī brīvais laiks būs piepildīts, aktīvi darbojoties lauku mājās. «Braukšu uz Talsiem, tur iekarosim kārtību savā sētā. Es papļaušu zāli, paskatīšos, vai akā ir ūdens... Nu tā. Ņemšos un darīšos ar skatu nākotnē – kā tas viss lēnām un pamazām varētu izskatīties pēc pieciem gadiem,» stāsta talantīgais mūziķis un divu bērnu – dēla Lenija (11) un meitiņas Emīlijas (6) – tētis. Varbūt reizēm mazliet dauzonīgs, bet sirsnīgs un absolūti pozitīvs.

Aizdomājies par vasarā brīvajām dienām, viņš turpina: «Šad tad arī paskriešu, pabraukšu ar riteni. Iedzeršu aliņu. Iespējams, arī kaut ko stiprāku. Un tad atkal tviterī rakstīšu visu ko...»

Vasaras koncerti

Kopā ar Abonementa orķestri Intars Busulis šomēnes prezentējis savu jauno albumu Citāc un jau rītvakar, 1. jūnijā, pulksten 19 viņi kāps uz Olimpiskā centra Ventspils skatuves, lai izspēlētu pirmo no diviem vasaras koncertiem, un tas solās būt krāšņs un daudzveidīgs muzikāls piedzīvojums.

Koncertā piedalīsies Abonementa orķestris, kurā nemainīgi muzicē Kārlis Lācis, divi Kaspari – Zemītis un Grigalis, Edvīns Ozols un Gints Pabērzs, kā arī meiteņu trio Ladies Sweet (Vineta Elksne, Karīna Tropa un Sabīne Žuga). Līdzās jaunajai programmai koncertā izskanēs arī klausītāju iemīļotākās kompozīcijas no iepriekšējiem Intara Busuļa albumiem, kā arī neiztrūkstoši tiks izpildīta kāda no maestro Raimonda Paula dziesmām. Koncerta apmeklētājiem tiek gatavots arī īpašs priekšnesums ar 90. gadu grāvējiem – mūziķi demonstrēs savas spilgtākās atmiņas no deju zālēs pavadītajiem vakariem.

Otrs Intara Busuļa un Abonementa orķestra vasaras koncerts gaidāms 23. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.