Danas Lāces skarbā sievišķība

© Gatis Gierts F64

"Es īsti nezinu, kā varētu noraksturot savu ģērbšanās stilu, bet Latvijā tādu apģērbu ir ļoti grūti atrast. Vispār jau katrs stils ieliekas kaut kādos rāmjos, taču man vajag, lai manās drēbēs ir zināma brīvība!" saka Leļļu teātra aktrise Dana Lāce, kuru televīzijas skatītāji iepazinuši Evelīnas lomā telekompānijas TV3 populārajā seriālā "UgunsGrēks".

Bērnībā Dana bija ļoti sievišķīga maza meitenīte un viņas istaba bija pilna ar lellēm. Šodien aktrise spēlējas ar citām lellēm, un viņas sievišķība kļuvusi manāmi skarbāka. "Kāda žurnāliste par mani bija uzrakstījusi, ka es ģērbjos diezgan vīrišķīgi. Tas man lika aizdomāties, ka laikam esmu sākusi pārāk ātri skriet pa dzīvi, ka mans ārējais veidols kļuvis par daudz skarbs. Jo tie, kas mani pazīst, zina, cik sievišķīga es esmu," saka pazīstamā aktrise. Viņa tikai pavisam nesen sākusi valkāt kleitas un svārkus, pirms tam ilgu laiku skrējusi pa dzīvi galvenokārt džinsās.

Danai ļoti patīk, kā ģērbjas cilvēki Londonā. Viņa perfekti izjūt viņu ģērbšanās stilu, jo tur ir tāāāda brīvība! "Atceros kādu sievieti: viņa gāja pa ielu noplukušās džinsās, vecās kedās, un viņai bija uzkrāsotas spilgti sarkanas lūpas. Tāds kičs!" aktrise no sirds sajūsminās. Tieši ārzemēs Dana arī visbiežāk papildina savu garderobi, katrā vietā salasa kaut ko pa mazumiņam. "Man ļoti patīk iepirkties veikalos, ko ārzemēs sauc par vintage, – tur ir atbirumi no dažādām vecām kolekcijām, tāds savdabīgs stils, viss vienā eksemplārā, un tur var atrast visu ko," stāsta aktrise. Dana neslēpj: ja vien viņai būtu vairāk naudas, viņa par apģērbu būtu gatava tērēt vēl vairāk. "Man svarīgāk ir, lai es labi jūtos un labi izskatos, nevis lai man mājās ir pilns ledusskapis! Protams, ir jau skaisti, ja tu esi tik pašpietiekams, ka vari nedomāt par drēbēm, taču... mani iedvesmo arī apģērbs. Un, jo īpaši, ja zinu, ka tāds ir tikai man vienai, man mainās gan stāja, gan noskaņojums visai dienai."

Vai arī melnā krāsa aktrisi iedvesmo? "Jā, tā ir mana mīļākā krāsa. Latviešiem vispār ir raksturīgi ģērbties pelēkiem, brūniem, melniem – tā, lai tu nevienam netraucē, lai neesi visiem na vidu. Taču es cenšos no šīs krāsas izvairīties, cīnos ar šo latviešu mentalitāti, jo, kad pabraukāju kaut kur ārpus, ir sajūta, ka šīs krāsas Latviju nomāc."

Visu rakstu lasiet 28. novembra izdevumā Māja.

Svarīgākais