Anna Rozīte: Tā ir tikai spēle,kā jau viss šajā dzīvē.

© F64

«Dieviņš mani nav apveltījis ar prasmi dziedāt, tāpēc arī neapgrūtinu citus ar saviem centieniem,» smaida TV3 raidījuma Kinomānija daiļā vadītāja Anna Rozīte. Jau pavisam drīz TV3 savus skatītājus iepriecinās ar muzikālā šova Koru kari trešo sezonu un Anna kopā ar populāro dziedātāju Lauri Reiniku iejutīsies šova vadītāju lomā.

Šovā Koru kari 3 piedalīsies un korus vadīs septiņi Latvijā iecienīti mūziķi: Lielvārdes kori vadīs populārā dziedātāja Aija Andrejeva, Rīgas labā krasta kori uzvaras virzienā stūrēs grupas Astro’n’out līdere Māra UpmaneHolšteine, vēju pilsētas Liepājas kori vadīs liepājnieks, grupas Credo līderis Guntis Veits, Rēzeknes kora virsvadību uzņēmies mūzikas skolotājs, koru vadītājs un Latvijas šlāgeraptaujas sensācija – grupas Galaktika dalībnieks Normunds Zušs, Dobeles kori vadīs jaunā skanīgās balss īpašniece Ieva Sutugova, Rīgas kreisā krasta kora vadības groži uzticēti grupas Labvēlīgais tips taustiņinstrumentālistam un dziesmu līdzautoram Normundam Jakušonokam, bet Cēsu kori uz uzvaru stūrēs grupas Autobuss debesīs dalībnieks, talantīgais mūziķis Marts Kristians Kalniņš.

Puiciskais stils

«Es savu stilu pavisam noteikti nevarētu raksturot vienā vārdā, jo tas ir mainīgs – atkarīgs no garastāvokļa un citiem dažādiem apstākļiem,» saka vienmēr smaidīgā Anna Rozīte un atklāj, ka, gadiem ejot, viņas stils pamazām mainās. Piemēram, pusaudžu gados, kad daudz klausījās hip hop stila mūziku, viņa arī atbilstoši ģērbās, un tādas lietas kā svārki un kleitas Annas garderobē bija diezgan grūti atrodamas. «Ar laiku iemīlēju arī sievišķīgākus siluetus, tomēr manī vēl joprojām ir tas pats pusaudzis, kas ļoti ērti jūtas brīvā laika sporta apģērbā, principā – puiciskā stilā.»

Anna stāsta: pirmās nopietnās attiecības mainīja viņas uztveri pašai par sevi, līdz ar to – arī stilu. «Mainoties iekšēji, mainās arī tas, kā mēs izvēlamies komunicēt ar pasauli ar apģērba palīdzību,» viņa saka un atklāj, ka līdz ar meitiņas Emīlijas piedzimšanu viņa tagad biežāk dod priekšroku apaviem ar zemiem papēžiem, bet kopumā tāpēc, ka kļuvusi par mammu, nekādas dižās izmaiņas viņas garderobē nav notikušas.

Tā ir tikai spēle

«Es neesmu kritusi uz zīmoliem un neesmu arī zīmolu nīdēja. Esmu kaut kur pa vidu. Jo bieži vien dārgām drēbēm ar vārdu ir laba kvalitāte, un tas man ļoti patīk,» saka šarmantā TV raidījumu vadītāja, piebilstot, ka nevis par vārdu, bet par kvalitāti viņa pavisam noteikti ir gatava maksāt vairāk.

Vai stilam vispār ir nozīme? Anna uzskata, ka visu izšķir tas, ko tu pats par sevi domā. «Manuprāt, tas arī ir tavs stils. Jo stilam kā mehāniskai apģērba izvēlei gan nav nozīmes. Nav svarīgi, ko tu velc mugurā, bet gan – kāpēc tu to velc,» viņa domā.

To, ko Anna velk mugurā, vadot raidījumu Kinomānija, izvēlas un iesaka profesionāli stilisti. «Tāpēc, protams, man mugurā ir bijuši arī tādi tērpi, uz kuriem veikalā es pat nepaskatītos vai ietu garām ar līkumu,» viņa nosmej, taču teic, ka tieši tajā arī ir sava burvība –, ka raidījums dod iespēju paskatīties uz sevi no kāda cita skatu leņķa, uz īsu brīdi ļauj iejusties citā tēlā un ieraudzīt sevi pavisam citā ampluā. «Tāpēc pret to visu izturos ļoti brīvi, jo tā taču ir tikai spēle. Kā jau viss šajā dzīvē...»

Gribas mieru

Kopš pasaulē nākusi mazulīte Emīlija, Anna diezgan daudz laika pavada mājās, mazāk apmeklē saviesīgus pasākumus un publiskas iestādes. «Tāds šobrīd ir mans dvēseles stāvoklis, un tāds ir arī mans šābrīža stils – gribas mieru un vienkāršību. Un, lai arī man ļoti gribētos domāt, ka sabiedrība neietekmē manas izvēles, tā, protams, nav. Tāpēc arī lietas un vietas, kuras izvēlos, noteikti ir mana stila sastāvdaļas,» domā pusotru gadu vecās Emīlijas mamma. Viņasprāt, lietas un vietas, ko cilvēks savā ikdienā patērē, var daudz pateikt gan par viņu pašu, gan raksturot viņa dzīves stilu. Un Anna nebaidās atklāt sava stila sastāvdaļas: tā noteikti ir kafejnīca Miit Tiim, veģetārais restorāns Rāma, T krekls RĪGA, velosipēds, zāļu tējas, sociālie tīkli «un tā tālāk, un tā joprojām...».