Gints Andžāns. Mazliet roķīgs

Ikgadējās Spēlmaņu nakts balvas nominācijā Gada jaunie skatuves mākslinieki uz šo teātra balvu pretendē arī Dailes teātra jaunais aktieris Gints Andžāns, kuru televīzijas skatītāji iepazinuši telekompānijas LNT šā rudens skaistākajā mīlas stāstā Mīli mani mūžam, kur viņš spēlē galvenās varones Elīzas Grosvaldes brāli Nilu.

"Man jau pašam patīk domāt, ka mans stils ir mazliet roķīgs – jo tas ir vairāk vai mazāk brīvs, tas neliek sekot konkrētām tendencēm," saka Gints un uzreiz piebilst, ka vispār jau viņš cenšas saskaņot apģērbu, mēģina sekot, "kas ar ko sader kopā". Un, piemēram, džinsa bikses ar uzvalka žaketi viņš kopā nevar uzvilkt.

Jā, roķīgajam aktierim ir arī uzvalks, kuru viņš uzvelk apmēram reizi mēnesī – ejot uz teātri kā skatītājs. Viņaprāt, tikai televizoru mājās varot skatīties kā nu pagadās, bet uz teātri jāiet svinīgi sapostiem. "Viennozīmīgi!" Gints uzsver. "Laika gaitā gan ir izveidojies stereotips, ka uz Nacionālo teātri jāģērbjas mazliet glaunāk nekā uz Jauno Rīgas teātri vai Daili. Bet es neuzskatu, ka tas ir pareizi! Es domāju, ka visatbilstošāk pasākumam, ko sauc par teātri, ģērbjas tie, kas iet Nacionālo operu. Tā ir pareizā attieksme pret kultūru!" uzskata talantīgais aktieris.

Gints stāsta, ka, izvēloties apģērbu, viņam ir svarīgs "ērtuma faktors" un modes dēļ viņš nav gatavs "nest upurus". "Vēl joprojām modē ir bikses ar izteikti zemu jostasvietu, bet es tādas nevilkšu – es negribu, lai man savelk krustos..." viņš smej un tad piebilst: ja pēkšņi ziemā būs modīgi staigāt bez cepures, viņš neies mīnus divdesmit grādos ārā no mājas pliku galvu! Un arī modīgās bikses ar stakli līdz ceļgaliem nav aktiera gaumē?– arī tādas viņš noteikti nevarētu uzvilkt.

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš PŪPOLS, modes dizainers:

– Ginta koptēls ir mazliet roķīgs. Josta un pulkstenis/rokassprādze ir ļoti saskanīgi un piestāv viņa tēlam. Ja uzspīdētu spilgta ziemas saule, Gints noteikti lieliski izskatītos arī melnās saulesbrillēs.

Lielā pleca soma joprojām ir modē gan sieviešu, gan vīriešu garderobē. Tā var būt nēsājama gan uz pleca lentes, gan vienkārši rokās – ar lieliem rokturiem. Turklāt vīrieša garderobē tai vēlams izskatīties tieši tādai – masīvai un vīrišķīgai.

Savukārt Ginta ziemas imidžam es ieteiktu vēl arī mazliet nonēsāta efekta ādas pilota jaku, kas, manuprāt, perfekti saskanētu ar apaviem.

Svarīgākais