Koķeti seksīgā dziedātāja Aija Andrejeva

© F64

«Attiecībā uz apģērbu man ir periodi, kad šķiet: viss vecais ir apnicis, bet viss jaunais ir nezināms un es par to neesmu droša. Šobrīd manu ikdienas stilu veidot palīdz mans draugs Toms, un es viņam ļoti uzticos,» saka populārā dziedātāja Aija Andrejeva (26).

22. septembrī, ar koncertu Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē tika atklāta viņas jaunā albuma Grāmatzīme koncertturneja.

Nākamie koncerti: 28. septembrī – Valmieras Kultūras centrā, 29. septembrī – Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, 4. oktobrī – Rīgā, koncertzālē Palladium. Dziedātāja sola, ka jaunais koncertuzvedums būs muzikāli, emocionāli un arī vizuāli ļoti krāsains.

Sievišķīgi un skaisti

«Man liekas, ka ārpus skatuves esmu vienkārša. Es nepētu modes žurnālus, neskatos, kā, ko un ar ko sakombinēt. Es to daru pēc čutenes. Man patīk ģērbties ērti, un mani vismīļākie apģērbi ir legingi, topiņi, džinsa bikses, kurās, starp citu, var izskatīties gan ikdienišķi vienkārši, gan, uzvelkot augstpapēžu kurpes un uzliekot rotas – arī ļoti solīdi,» stāsta populārā dziedātāja. No maza, žiperīga meitēna viņa izaugusi par šarmantu skatuves dīvu, un nu jau viņas mīļāko apģērbu klāstā ir arī mazā melnā vakarkleita, ko papildina pērļu auskari, augsti papēži un seksīgi sarkanas lūpas.

«Ar kleitu nekad nevar aizšaut garām – tas vienmēr ir sievišķīgi un skaisti,» Aija sapratusi. Tāpēc viņas garderobē visvairāk ir tieši mazo melno vakarkleitu – kādas 20. No laiku laikiem, vecākas un jaunākas. «Bet tik un tā, kad jāiet uz kādu ballīti, nav ko vilkt mugurā,» viņa mīļi nosmej, sakot, ka, vienu kleitu divreiz uzvelkot, jau liekas, ka atkal vairs nav ko vilkt.

Tev tik forša figūra!

Aija stāsta: viņa nesen bija Zviedrijā, kur, drauga Toma mudināta, savu garderobi papildinājusi ar tādām drēbēm, uz kurām pati veikalā pat neskatītos. «Mēs ieejam veikalā, un Toms man saka: «Tagad es tev izvēlēšos drēbes!» Viņš ievērojis, ka man patīk vilkt visādus kankarus, tāpēc man saka: «Tev taču ir tik forša figūra, tev vajag to izcelt!» Un es viņam uzticos,» Aija atklāj, piebilstot, ka pati nebūtu izvēlējusies tik kliedzošas drēbes, būtu gājusi uz klasiku.

«Īstenībā Toms ir daudz lielāks šmotņiks nekā es. Viņam par savu garderobi būtu daudz vairāk ko pastāstīt. Viņam, piemēram, ir vairāk kurpju nekā man. Nopietni. Man ir viens plauktiņš, viņam – divi, un apavi ir vēl divās rindās.»

Dziedātāja atklāj, ka vienubrīd viņai aktuāla bija melnā un pelēkā krāsa. Šogad pavasarī viņai tās apnika un Aija savā garderobē iekļāva arī košas krāsas. «Es mēģinu sevi lauzt. Jo man patīk košums, patīk, kā citi izskatās krāsu trakumā. Tāpēc – labi, arī turpmāk mēģināšu ieklausīties tajā, ko man iesaka Toms,» Aija priecīgi piebilst.

Ar sapni par baletu

Gadiem ejot, Aijas stils, protams, mainās. Taču, kā viņa pati saka, cauri gadiem iet un atkal atkārtojas viņas «balerīnas svārki». Taujāta, vai pati savulaik nav sapņojusi kļūt par balerīnu, dziedātāja vaļsirdīgi atzīstas, ka ir gan. «Nu jā, nopietni. Bērnībā mājās staipījos un teicu mammai, ka gribu būt balerīna, uz ko viņa man atbildēja, ka mums nav tik daudz naudas, lai mani sūtītu skoloties uz «labo Krievijas skolu». Taču dejot esmu iemācījusies,» viņa pasmaida un piebilst, ka arī špagatā, protams, var nostāties. Nez vai špagatā var nostāties arī popdīva Lady Gaga, par kuras ekstravagantajiem tērpiem Aija arvien sajūsminās. «Domāju, reti kuram nepatīk viņas skatuves tērpi, jo tie visi ir mākslas darbi! Bet lai es pati tādā tērpā ietu uz skatuves? Laikam nē,» viņa atzīstas. Tāpat Aija priecājas par Triānas parku. «Nu forši! Man patīk! Man liekas, ka Lady Gaga vēl nebija populāra, kad Agnese Rakovska pie mums jau tādu ārprātu taisīja. Viņa ir malacis! Vēlāk visi teica, ka Agnese špiko no Lady Gaga, bet man liekas, ka patiesībā ir otrādi...»

Dziedātāja novērtē arī Tīnas Tērneres un Madonnas skatuves stilu. «Modernas un seksīgas viņas iet cauri gadiem, un man liekas, ka nu jau abas ir klasiskas vērtības.»

Svarīgākais