"UgunsGrēka" jaunā seja aktrise Ieva Aleksandrova bauda dzīvi

© F64

«Lai sieviete labi izskatītos, manuprāt, viņai līdzās ir vajadzīgs mīļotais cilvēks, un tas ir viens no būtiskākajiem elementiem skaistumkopšanas mozaīkā, arī svaigs gaiss, daudz kustēties, daudz smieties un priecāties par dzīvi,» uzskata aktrise Ieva Aleksandrova -Eklone. Viņa ir šīs sezonas TV3 skatītāju iemīļotā seriāla UgunsGrēks jaunā seja Ramona.

Ramona ir jauna sieviete, divas reizes precējusies un abas arī šķīrusies, viņai ir divi jau pieauguši bērni. Attiecību pieredze viņu padarījusi skarbu, viņa vairs nelolo ilūzijas un uz dzīvi raugās pavisam reāli. Viņa ir neatlaidīga un lieliski zina, ko vēlas. «Tas ir liels izaicinājums – spēlēt tēlu, kas tik ļoti atšķiras no pašas,» saka aktrise, kura no savas Ramonas labprāt aizņemtos rakstura stingrību un noteiktību.

Mācās no Dreģes

Visas skaistuma receptes, ko Ieva izmanto sava daiļuma vairošanai, viņa ir vai nu aizguvusi no savām vecmammām, vai samācījusies no skatuves kolēģēm jeb teātra lēdijām, kā viņa saka. Piemēram, no aktrises Olgas Dreģes Ieva aizguvusi galvas stāju. «Reizi pa reizei, kad vajag daudz domāt, nekaitē pastāvēt uz galvas – lai smadzenes labāk apasiņojas. Tā ne tikai sakārtojas galva, arī acis sāk mirdzēt,» viņa pārliecinājusies. Tāpēc, kad kāds viņai jautā: «Tu ko, stāvi uz galvas?», aktrise atteic: «Nē, es tagad domāju...»

No vecmammas pūralādes aktrise paņēmusi dabas recepti, kā rūpēties par matiem – lai tie labi augtu, būtu kupli un veselīgi. «Tas ir nātru lapu novārījums, ar ko skalo matus,» viņa padalās, uzreiz gan piebilstot, ka blondīnēm to labāk nemēģināt, jo indīgi zaļais novārījums gaišus matus var ietonēt viegli zaļganus.

Savukārt Taizemē, kur kopā ar vīru Ieva pabija pirms pieciem gadiem un otrreiz – šā gada februārī, viņa no jauna atklāja sev alveju – gan sejai, gan ķermenim. «Ja bērnībā, kad biju diezgan slimīgs bērns, man deva alveju ar medu, kas labi palīdzēja pret klepu, tad tagad to esmu iemācījusies lietot arī kā ķermeņa kopšanas līdzekli.»

Nepārtaisās pēc standartiem

«Es ēdu, kad gribu un ko gribu. Kalorijas vairs neskaitu!» Ieva droši paziņo, taujāta, kā rūpējas par savu fizisko formu. Viņa neslēpj, ka savulaik, kad tikko iestājusies Tautas kinoaktieru studijā, izmēģinājusi visādas diētas. «Domāju: visas meitenes tievas un smukas, bet es veļos kā apaļš bumbulis... Jā, tāda sajūta bija. Tad riktīgi sēdēju uz diētām, praktiski nedēļām dzīvoju tikai uz kefīra. Kad biju nokritusies līdz 54 kilogramiem un ieraudzīju sevi bildēs, sapratu, ka negribu tāda būt!» Aktrise paskaidro, kāpēc: pirmkārt, viņai bija ļoti nīgrs garastāvoklis, jo visu laiku gribējās ēst, un, otrkārt, viņa bija vairs nevis tieva, bet kārna. Tāpēc viņa atmeta visam ar roku un pati sev paziņoja: «Man nevajag pārtaisīties pēc kaut kādiem standartiem, būšu tāda, kāda esmu.»

Ieva uzskata: nevajag sev neko liegt. «Ja ēd kūku, nepārmet sev, ka to dari, jo tad jau arī tās kalorijas noslāņosies. Ja baudi, tad baudi līdz galam! Vai tas ir ēdiens, vai glezna, vai teātra izrāde, vai mīļotais vīrietis. Nevajag apstāties pussolī. Baudi un priecājies.»

Kaimiņi Mājā var neatpazīt

Ieva atklāj, ka ikdienā viņa dekoratīvo kosmētiku praktiski nelieto, ja vien nav jāfilmējas, jāvada kāds pasākums. «Mierīgi varu iziet no mājas pat bez skropstu tušas. Atceros, kā Zane Vaļicka [aktrise] reiz teica, ka, izejot no mājas, vajag vismaz lūpas un skropstas uzkrāsot, uz ko atteicu, ka man nevajag. «Bet, Ieva, tu taču esi aktrise!» viņa uzsvēra. Bet nē, man tiešām nevajag,» Ieva pasmaida un saka, ka arī kaimiņi viņu vairāk pazīst tādu – bez kosmētikas, bez spilgta meikapa, kāds uzlikts īpaši fotosesijai Mājai. «Viņi mani tādu varētu arī neatpazīt...» mīļi nosmej aktrise, kura kopā ar citiem seriāla UgunsGrēks varoņiem pie skatītājiem ieradīsies 10. septembra vakarā.

Svarīgākais