Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Daiņa Grūbes vājības

© Kaspars Krafts F64

Tikai pavasarī viņš absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas Dailes teātra 9. studiju un jau uzreiz ieguva galveno – Gustava Vīksnas – lomu telekompānijas LNT šā rudens skaistākajā mīlas stāstā "Mīli mani mūžam".

Dainis Grūbe (25) ir jauns un talantīgs aktieris, un to pamanījis arī režisors Mihails Gruzdovs, uzticot viņam Tila lomu topošajā jauniestudējumā "Tils Pūcesspieģelis", kura pirmizrāde Dailes teātrī gaidāma jau 20. novembrī.

"Es ģērbjos tā, lai man ir ērti kustēties un pats jūtos labi. Bet vispār jau es par modi īpaši nedomāju," atzīst jaunais aktieris. Viņš savu ģērbšanās stilu raksturo kā radoši brīvu. Apmēram pirms pusgada viņš gan mēģinājis pielāgot sev klasisko stilu, pat pircis žurnālu Gentleman Quality un pētījis, kā būtu jāizskatās, taču tā tas arī palicis. Dainis sapratis, ka nav tik vienkārši mainīt ierasto stilu. Protams, viņam ir viens uzvalks, pāris reižu viņš to arī ir uzvilcis un tad arī sapratis, ka nejūtas īpaši ērti.

Veikalu, kuros aktieris parasti iepērkas, ir maz, un tie pamatā ir skeitšop – veikali, kuros iepērkas aktīvās atpūtas piekritēji, skeiteri, snovbordisti. "Klasiskajās bodēs es tikpat kā vispār neiegriežos. Man vispār ir ļoti grūti ar iepirkšanos – ja aizeju uz veikalu, nezinot, ko es gribu, neko arī nenopērku. Ja aizeju ar konkrētu mērķi, ka man vajag krekliņu, kedas, džemperi, to parasti arī atrodu."

Dainis smej, ka pirms nākšanas uz redakciju fotografēties stāvējis pie skapja un domājis, ka vispār nav nekā, ko vilkt mugurā... "Mana vājība ir cepures un kedas, to gan man ir daudz!" viņš saka un mēģina saskaitīt: cepures ir kādas 20, saglabājies pat vecātēva pižiks, kas vienubrīd aktierim bijis topā. Arī kedas ir 15 pāri. "Cepuri nēsāju katru dienu – gan ziemā, gan vasarā. Varbūt tāpēc, ka neko nedaru ar matiem, ka tos īpaši nekārtoju," Dainis pasmaida un atklāj, ka viņa atveidotā varoņa Gustava Vīksnas stiliņš viņam ne īpaši patīk. "Es tā nestaigātu. Ja nu vienīgi tajos šortos, ko viņš valkā, – jo vieni no tiem ir manējie," viņš smej un prāto, ka Gustavs ir pārāk ieturēts un ļoti piedomā, lai labi izskatītos. "Viņš ir iepazinies ar Elīzu, tāpēc pucējas. Man tas nav tik svarīgi. Vai tad apģērbs ir galvenais, lai meitenei iepatiktos?"

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Daiņa ģērbšanās stils vērtējams kā ikdienišķi sportiskais. Apģērbs stāsta, ka viņš vienmēr ir kustībā. Iespējams, lai visu paspētu izdarīt, par savu transporta līdzekli viņš izvēlas riteni. Vienīgi siltos adītos cimdus es ieteiktu izvēlēties citā tonī, piemēram, pelēkā krāsā.

Dainis par sevi rada mērķtiecīga un apmierināta cilvēka iespaidu. Par to, ka viņam ir atbildības izjūta un ka viņš nopietni gatavojas darbam, liecina mapīte Daiņa rokās. Iespējams, tas ir jaunās lugas eksemplārs. Izskatās, ka viņam ikdienā nav svarīgi sevi īpaši izcelt ar apģērbu, drīzāk – paspēt izdarīt vairāk, sevi pilnveidot. Manuprāt, tieši šīs īpašības liecina, ka viņš ir lielisks aktieris.