"OKartes skatuves" uzvarētājam Ruskim patīk meiteņu uzmanība

© F64

«Es esmu tāds pats cilvēks kā visi, tikai mēs katrs darām savu darbu. Man nepatīk izlēkt uz apkārtējo fona, man nepatīk zīmēties, un man nevajag, lai mani pamana dēļ mana apģērba,» saka jaunais dziedātājs, LNT šova OKartes skatuve otrās sezonas uzvarētājs Mārtiņš Ruskis (20).

Viņš izcīnījis galveno lomu rudens pusē gaidāmajā mūziklā Dzimuši mūzikai.

Mārtiņš Ruskis ir dzimis Straupē, pamatskolu pabeidzis Cēsīs, bet vidusskolu pērnvasar absolvējis Rīgā. «Kad pēc vidusskolas nevarēju izlemt, ko gribētu mācīties tālāk, nāca iespēja piedalīties šovā OKartes skatuve. Es šo iespēju izmantoju, un tā man šis mācību gads ir pavadīts šovā. Tie kopā bija astoņi mēneši, un tā bija nenormāla skola, liela dzīves un skatuves pieredze,» gandarīts ir jaunais dziedātājs. Tikko ticis brīvībā, viņš neslēpj: «Ir ļoti savādas izjūtas. Eju pa ielu un redzu, kā mainījusies ir pilsēta – kaut kas nojaukts, kaut kas jauns uzcelts. Daudz kas ir mainījies.»

Ārprāc, visi skatās!

Viņa ģērbšanās stils šova laikā gan nav mainījies – Mārtiņš joprojām par savu sauc klasisko stilu. «Man galvenais, lai ir ērti un lai solīdi izskatās. Lai nav tā, ka pēkšņi kaut kur jābūt, bet es esmu treniņtērpā un botās. Tāpēc ikdienā ģērbjos diezgan klasiski, ne ar ko spilgtu neizceļos. Džinsi, T krekls, žakete. Man patīk, kā es izskatos žaketē,» stāsta Mārtiņš Ruskis. Taču OKartes skatuves skatītāji un fani izskatīgo jaunieti atpazīst un pamana tik un tā. «Es jau pats nemanu, ka cilvēki uz mani skatās, atpazīst, bet tie, kas iet ar mani kopā, saka: ārprāc, visi uz tevi skatās! Nu labi, varbūt veikalā jūtu cilvēku skatienus, bet ir jau patīkami, ja nāk pretī un uzsmaida,» atzīstas šova uzvarētājs.

Džemperus ada mamma

Par Latvijā stilīgākajiem mūziķiem Mārtiņš uzskata grupas Prāta vētra mūziķus. «Viņi savā apģērbā izvēlas zīmolu G-Star, man arī tas patīk, tikai es to vēl īsti nevaru atļauties. Vien uz koncertiem kaut ko no šā zīmola esmu vilcis,» stāsta jaunais dziedātājs, piebilstot, ka arvien vairāk viņam iepatīkas arī zīmola Jack and Jones apģērbs, taču zīmols apģērba izvēlē viņam tomēr nav izšķirošais. «Man patīk arī, kā ģērbjas Lady’s Sweet – viņām vienmēr ir kaut kas interesants, ir gan jauki uz viņām skatīties, gan ausij ir tīkami klausīties.»

Izvērtējis savu garderobi, Mārtiņš secina: vasarā viņa skapī visvairāk ir T krekli, bet ziemas periodā – mammas adītie džemperi, kādi seši vai pat septiņi. «Ar tiem ziemā nekad nav auksti,» Mārtiņš mammai ir pateicīgs. Tāpat viņš priecājas par mammas adītajām šallēm, kurām arī viņa garderobē ir svarīga loma. «Skolas laikā man patika garas šalles, tādas, kas garākas par pašu – lai var kārtīgi satīties,» stāsta spēcīgās balss īpašnieks. Izrādās, šalles viņam nav tāpēc, lai stilotu, bet gan lai sargātu kaklu – jo balss ir instruments, ar ko dziedātājs pelna naudu.

Meitenes pēc tam

«Rudenī noteikti turpināšu mācības,» pats sev apsola talantu šova uzvarētājs. Viņš gan vēl nezina, ko īsti gribētu studēt. Iespējams, žurnālistiku. Uz Mūzikas akadēmijas pusi gan Mārtiņš neskatās – džezu viņam patīk tikai klausīties, bet uz operas skatuves viņš sevi neredz. «Es neticu, ka savu dzīvi gribētu saistīt ar klasisko dziedāšanu.» Taču pavisam droši Mārtiņš zina, ka grib pilnveidot savas angļu valodas zināšanas un apgūt franču valodu. «Šovā man nācās dziedāt franču valodā, un es sapratu, ka man patīk – skaista valoda. Turklāt šai valodā dziesmas ir man piemērotas.»

Tāpat Mārtiņš sev nosolījies turpināt sportot. «Pirms tam ar sportu biju uz jūs, bet šova laikā sapratu, ka ir jāsporto. Jau drīz plānoju doties uz veikalu pēc sporta apaviem, sākšu skriet – no OKartes skatuves esam pieteikuši četru cilvēku komandu maratonam Nike Riga Run, kas notiks 26. augustā. Gribētu iemācīties arī skrituļot, arī to vēl neprotu,» viņš atzīstas.

Mārtiņš neslēpj, ka pašlaik no attiecībām ir brīvs puisis. «Man patīk meiteņu uzmanība – tā man liek justies labi,» viņš pasmaida un atzīst, ka pēdējo astoņu mēnešu laikā gan nav bijis laika veidot attiecības. Arī tagad koncertu grafiks ir tik blīvs, ka attiecībām nebūšot laika. «Bet es liekos mierā, neiespringstu. Nav tā, ka es nevaru bez attiecībām. Man ir labi tā, kā ir.».

Svarīgākais