Istaba ar ceriņu smaržu

© F64

Rīdzinieces Dzintras Bušas ģimenei, kurā aug meitas Magda (9 gadi) un Renāte Linda (13 gadi), pārsteigumu sagādāja Dzintras māsa Inga.

«Viņa, mums nezinot, pieteica meiteņu istabu TV3 raidījuma Bez tabu Māju sajūta interjera pārvērtībām. Kad no viņas uzzināju, ka istabu ir gatavi sākt remontēt, man laikam sāka trīcēt rokas un kājas, taču sajūta bija fantastiska,» stāsta Dzintra Buša.

Šodien iepazīstinām ar rezultātu, ko pārvērtību komanda paveica ar sponsoru K-Rauta un Spice home līdzdalību.

Dzintra teic, ka, skatoties televīzijā pārraides par jaunu interjera dizainu, parasti domājusi, cik jauki, ka ar citiem cilvēkiem tā notiek. «Konkrētas vīzijas mums nebija, kādu vēlamies istabu. Pirms pusgada izlēmām, ka pietiek meitenēm gulēt vienai virs otras, un tas bija galvenais, ko negribējām, – lai gultas nav divos stāvos,» atzīst divu meitu mamma. Gerda bilst, ka viņa būtu vēlējusies, lai istabā ir šūpoles. Kad notika remontdarbi, meitenes dzīvoja pie mammas māsas un uz dzīvokli izlūkgājienā nenāca, bija pacietīgas. Abu māsu istaba pirms tam bija siltos dzeltenos un zaļos toņos, pie vienas sienas uzlīmēta fototapete ar lielām magonēm. Mamma nedaudz uztraucās, kā telpā iederēsies vēsie toņi, taču rezultāts iepriecina visu ģimeni. «Pirmajā vakarā nevarēju no istabas nemaz aiziet projām. Tajā atrodoties, nevaru vēl noticēt, ka tā patiešām ir realitāte,» prieku neslēpj mamma. Dzintra šajā dzīvoklī dzīvo kopš bērnības, tāpēc piedzīvojusi dažādas interjera pārmaiņas. Iepriekš meiteņu istaba remontēta apmēram pirms septiņiem astoņiem gadiem, galvenie remontdarbi – pārlīmētas tapetes. Tuvākajā nākotnē iecerēts remontēt koridoru, tāpēc iesāktie remontdarbi tiks veikti, izvēloties tādus pašus toņus kā meiteņu istabā, jo krāsas vēl palikušas. «Kaķis jau palīdz noplēst no sienām tapetes, un gribas tālāk iesākto turpināt, lai viss dzīvoklis ir skaists un sakopts,» secina Dzintra.

AR SPOGUĻIEM. Divas Alises Aizspogulijā – tā par šo izremontēto telpu un tās iemītniecēm smaidot saka dizainere Inga, jo maigo krāsojumu un nišas istabā papildina vairāki spoguļi

JAUNA VALSTĪBA. Māsas Magda un Renāte Linda Bušas divas nedēļas dzīvoja neziņā, kāda izskatīsies viņu izremontētā istaba. Tagad viņas ar prieku izbauda dzīvi savā jaunajā valstībā.

AR AIZKARIEM. Tā kā istabu apdzīvo divas meitenes un ģimenē ir divi kaķi, tika izlemts, ka uz grīdas, kurai uzklāts lamināts, paklājs nebūs piemērots. Drēbju skapim ir aizkari, nevis durvis. «Viss uzreiz ir labi pārskatāms,» spriež Renāte. Vēl tiekot kopīgi spriests, ko likt iebūvētajās nišās, iespējams, ka dažās tikšot novietotas grāmatas, jo to esot daudz. «Tagad interjerā ir skaisti elementi, jāpārdomā, kur katru lietu nolikt.»

SEIFS. Gan Magdai, gan Renātei – katrai ir savs pulkstenis, kas no rīta modina, un arī katrai arī savs metāla skapītis – seifs, kas slēdzams ar atslēdziņu un kurā glabājamas īpašas lietas.

BALTIE KRĒSLI. Šo galdu abas māsas kopīgi izmantos mācībām. «Vienojāmies, kur kura sēdēs. Kad pirmo reizi ienācām izremontētajā istabā, baltie krēsli un galdiņš bija uz balkona. Droši vien vasarā tos novietosim uz balkona un uz tiem tur arī sēdēsim,» saka mamma.

SPILVENI. No iepriekšējā interjera jaunākajai māsai Magdai palikusi vecā gulta, kas pārkrāsota, bet vecākā – Renāte – tikusi pie jauna dīvāna. To papildina krāsaini spilveni.

LOGS. «Ja pie logiem ir pielikta žalūzija, tad aizkarus nevajag, jo logs rada plašuma izjūtu.Veiksmīgi, ka tieši pretī mūsu logiem nav dzīvojamās mājas,» atzīst mamma Dzintra.

Jaunu dizainu ieguvis arī balkons. «Biju nokasījusi veco krāsu, griestus nomazgājusi. Man bija sapnis izflīzēt šeit grīdu, par sienām vēl nebija izlēmusi,» atzīst Dzintra. Laukā tepat aiz loga zied ceriņi. «Vasaras vakaros ir pasakaini – balkona durvis ir atvērtas, un smarža pa tām plūst.

Citi saka, ka virtuve ir vieta, kur satikties,bet šķiet, ka siltā laikā mums tā būs balkons.»

ZĪMĒJUMS. Šis gaismas ķermenis veido interesantu zīmējumu griestos. «Līdzīgi kā ar krāsojumu telpā, tāpat var darīt ar gaismas ķermeņiem – nojaukt telpas proporcijas,» atzīst dizainere Inga.

Interjera dizainere, dekoratore Inga Romberga atzīst, ka istaba ir ļoti maza – katrai māsai iznākot vien 6 kvadrātmetri. «Lai to padarītu plašāku, izvēlētas šādas debesu krāsas, kad vakaros pamalē sārtojas, un krāsojums. Balkons pieskaņots istabai, lai būtu vienoti. Ja istabā ieliktu skapi, telpa kļūtu vēl mazāka. Pieliekot skapim aizkarus, rodas sajūta, ka aiz tiem atrodas vēl kāda telpa.» Viņa uzsver, ka arī lamināts pelēcīgajā tonī telpu paplašina. Istabā veidotas rīģipša konstrukcijas, un arī tās rada iespaidu, ka telpa kļuvusi lielāka.

Svarīgākais