Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Atrast sevi astroloģijā

© F64

«Pašlaik šis būs vienīgais astroloģiskais izdevums Latvijā,» ar SIA Mediju nams izdoto jauno žurnālu Praktiskā Astroloģija iepazīstina tā galvenā redaktore, sertificēta astroloģe Guna Kārkliņa. Pirmais žurnāla numurs klajā nāks nākamajā ceturtdienā, 29. martā.

Doma par astroloģijas žurnālu viņai radās pirms pāris gadiem, bet, kā pati smejas, tolaik nebija pareizās zvaigznes. Tagad ir pienācis laiks, un pie lasītājiem nonāks SIA Mediju nams izdotais žurnāls, kas veidots ar mērķi, lai tajā sniegto informāciju cilvēki var izmantot praktiski un lai tā ir arī aizraujoša lasāmviela. Praktiskā Astroloģija būs noderīga, interesanta un saprotama arī bez zināšanām astroloģijā.

«Viens no lielākajiem Praktiskās Astroloģijas bonusiem būs apjomīgs kalendāru komplekts saimniekiem, dārzkopjiem, uzņēmējiem, skaistumkopšanai un veselībai. Visa vajadzīgā informācija būs vienkopus, pa rokai, un cilvēkiem nevajadzēs pirkt vairākus kalendārus, lai to atrastu. Tā būs sagrupēta tematiski: medicīna, pirtslietas, frizēšanās u.tml. Klāt pievienos skaidrojumu, kāpēc ieteicamas konkrētās darbības, un būs doti dažādi varianti, lai lasītājs var izvēlēties sev piemērotāko. Kalendāri sagatavoti, pamatojoties uz Mēness stāvokļiem un dienu foniem. Katrā žurnāla numurā būs publikācijas par mīlestības, attiecību vai ģimenes tēmām, jo cilvēkiem tās ir svarīgas. Nevairīsimies no biznesa un sociālpolitiskas notikumu apskata Latvijā un pasaulē. Aizraujoši stāstīsim par pasaules vareno aizkulisēm, leģendām, neizskaidrojamiem atgadījumiem, bet visiem zināmus notikumus atklāsim no cita skatpunkta. Uzskatu, ka vēl viens žurnāla bonuss ir tā komanda – profesionāli žurnālisti ar zināšanām astroloģijā un numeroloģijā. Tas nozīmē, ka lasītāji iegūs kvalitatīvu informāciju,» izdevumu raksturo Guna Kārkliņa.

Viņa uzskata, ka jebkuru norisi var analizēt astroloģiskā kontekstā, secināt un prognozēt notikumu attīstību. To lasītājiem piedāvās žurnāls Praktiskā Astroloģija.

No avīzes līdz astroloģijai

Žurnālistes vēlme, strādājot laikrakstā Rīgas Balss, negaidot mācīties zvaigžņu lietas ne vienam vien pirms vairākiem gadiem šķita neizprotama. Kaut arī Gunai ir liela galva, kā tautā pieņemts dēvēt patstāvīgus sava ceļa gājējus, viņas stiprā aizmugure bija un ir vecāki – strādīgais un maķentiņ iecirtīgais opis un saprotošā ome, kas jūt līdzi meitas reizumis neordinārajām idejām. Bērni – Kristaps, Karīna un Kristiāna – astroloģijas studijas atbalstīja bez vārda runas – mammai izdosies!

«Daudzi brīnījās, bet kāds nekautrējās arī apšaubīt – nu, tikai nestāsti, ka pēc pāris gadiem ar to pelnīsi iztiku! Es visiem atļauju domāt, kā viņiem labpatīk. Nestrīdos, bet uzskatu, ka cilvēkam vienreiz mūžā ir jānonāk pie astrologa vai numerologa, lai viņš spētu formulēt savu nostāju. Diemžēl vairākums domā tā – es par to neko nezinu, bet man ir viedoklis. Tādiem saku īsi – atnāc!» teic Guna.

Bērnībā viņa gribēja kļūt par izmeklētāju, advokāti vai aktrisi. «Kļuvu par žurnālisti, kas, manuprāt, ir advokāta un aktiera krustojums,» pasmejas astroloģe. Pirms sākt mācīties žurnālistiku un darboties šajā profesijā, Guna vairākus gadus strādāja Jaunatnes teātrī, un 80.–90. gadu mijas aktieru radošā bohēma bija arī viņas dzīvesveids.

Ilgus gadus viņa par astroloģiju neinteresējās, pat hobija līmenī ne. Tik vien, cik ballītēs ar kādreizējā Jaunatnes teātra kolēģiem pamēļoja par zvaigznēm un paklausījās, ko stāsta darba biedrene, kas 90. gados šīs zinības apguva pašmācības ceļā. Viņa nākusi raudzībās pie Gunas bērniem un katram uzdāvinājusi astroloģisko pasi.

Zvaigznēs ierakstīts

«Savu ceļu žurnālistikā, kas bija spilgts un labs, acīmredzot biju nogājusi,» konstatē Guna un piebilst, ka viss ir ierakstīts zvaigznēs. Viņas astroloģiskajā kartē ir divas spēcīgas valdošās planētas: Merkurs, kas atbild par žurnālistiku, publicistiku, mazformāta literatūru (Guna uzrakstījusi divas grāmatas), un Urāns, kura aizbildnībā ir astroloģija, kā arī dažādas neparastas un trakas idejas (Guna mācījās dejot flamenko, nopirka 1867. gadā būvētu māju netālu no Lejasciema un turpina restaurēt veco 1957. gada volgu).

Astroloģe tic, ka vairākums cilvēku nonāk tur, kur viņiem jānonāk, ja vien nepretojas dzīvē lemtajam. Tālab Guna uzskata, ka viņas jaunā profesija ir likumsakarība.

«Man patīk apgūt jauno, un laiku pa laikam izvēlos citas intereses līdztekus ikdienas darbam. Tāpēc savos skaistajos četrdesmit ar astīti sēdēju Horoskopu pasaules astroloģijas skolas solā. Ne man toreiz radās jautājums, kāpēc to darīju, ne rodas arī tagad. Man to vajadzēja! Skatoties no astroloģiskā viedokļa, vecums ap četrdesmit gadiem cilvēkam ir pagrieziena punkts. Vīrieši sāk precēt jaunas, garkājainas meitenes, bet sievietes – dzīvot ar otro elpu, uzsākot biznesu, mācoties. Es to skaidroju, ka dzīvē kāds etaps ir noiets un jāsāk cits. Smejos, ka neviens kino nestāv ne tuvu tam, kas ar mani notika dzīvē. Visā, kas bija saistīts ar astroloģiju, ceļi vērās vaļā, tikai ej un dari.»

Tolaik abas strādājām vienā darbavietā, vienā kabinetā un, neslēpšu, bija intriģējoši vērot zvaigžņu labvēlību Gunas izvēlei. Mācoties astroloģiju, divu gadu laikā viņa nokavēja tikai divas nodarbības.

Palīdzēt sev un citiem

«Astrologs nevar būt jaunietis uzreiz pēc skolas sola, tāpat kā psihologs. Protams, tehniski astroloģiju var iemācīties ikviens, bet nevar iztikt bez dzīves pieredzes un dotumiem – spējas runāt un sarunāties, saprast cilvēku, korekti pasniegt informāciju. Tā ir liela atbildība. Manuprāt, no astrologa kabineta cilvēks nedrīkst iziet kā zemē iedzīts,» pārdomās par profesijas ētiku dalās Guna. «Uzskatu, ka starp astroloģijas, reliģijas un ētikas principiem nepastāv pretrunas. Ja man kāds jautā un cilvēkus tas interesē, neslēpju, ka nokristījos apzinīgā vecumā. Astroloģija nav zīlēšana. Lai man piedod zinātnieki, bet, manuprāt, astroloģija ir zinātniska sistēma, kurā redzamas cilvēka spējas, iespējas un riski. To apzinoties, katra paša rokās ir pieņemt lēmumu, izvēlēties, meklēt risinājumu, noskaidrot riska un veiksmes momentus. Es uzskatu – ja pats esi sakārtots, tad pa dzīvi ej ar pozitīvu enerģiju. Taču, lai sevi sakārtotu, ir jāzina, ko un kā darīt. Tad kāpēc cilvēkam nepalīdzēt to izdarīt? Man ir prieks un gandarījums, ka cilvēks aiziet gandarīts un iekšēji sakārtots.»

Skeptiķiem, kuri vēlas klausīties, nevis tikai noliegt, viņa var izstāstīt savu pieredzi, audzinot trīs bērnus. Liekot lietā astroloģijas zināšanas, Guna ļauj viņiem meklēt pašiem savu ceļu, vien īstajā brīdī pabīda vai stingrāk pastumj vajadzīgajā virzienā, un vairs nepārdzīvo, ja meitas un dēls nerīkojas pēc sabiedrībā pieņemtiem standartiem vai mammas priekšstatiem, kā būtu labāk.