Tāda tu mums patīc

© F64 Photo Agency

«Šovā esmu tāda, kāda esmu, neko no sevis netēloju. No rīta pieceļoties, neskrienu uzreiz pie spoguļa, lai uzkrāsotu acis. Esmu dabiska, nesamākslota, un skatītājiem tāda arī patīku,» domā jaunā dziedātāja un LNT šova OKartes skatuve dalībniece allaž smaidīgā un dzīvespriecīgā Sabīne Berezina (21).

Viņa ir pirmā no daiļā dzimuma būtnēm, kura uz fotosesiju Mājai paņēmusi līdzi nevis savu visskaistāko kleitu, bet... treniņtērpu.

«Man liekas, ka skatītājiem ir interesanti redzēt, kādi esam patiesībā – kādi tad no rīta pamostamies... Katrā ziņā, šova pirmās sezonas laikā man daudzi cilvēki rakstīja vēstules, sakot, lai neklausos, ko citi runā, ko raksta komentāros internetā. Daudzi teica: «Esi dabiska! Esi tāda, kāda esi! Tu esi super! Tāda tu mums patīc!» Un es arī nemēģinu sevi pārveidot, neko netēloju,» apgalvo Sabīne Berezina.

Nenormāli vienkārša

«Patiesībā es esmu nenormāli vienkārša meitene no laukiem. Nu, labi, Bauska nav lauki, bet es dzīvoju netālu no Bauskas. Bērnībā mani labākie draugi bija puiši, jo mūsu mazajā ciematiņā meiteņu bija ļoti maz. Ar viņiem kopā arī paliku tāda puiciska,» Sabīne domā un saka, ka sporta tērps viņai patiešām ir pats mīļākais apģērba gabals. «Nesaprotu, kā šovā meitenes visu dienu varēja staigāt iespīlētos džinsos? Tas nav ērti! Es tur nodzīvoju trīsarpus mēnešus – gulēju, ēdu, rakstīju un mācījos dziesmas, ākstījos. Tās būtībā bija manas mājas, tāpēc kā mājās tur arī ģērbos!» savu izvēli staigāt ērtās treniņbiksēs, platos T kreklos un šortos paskaidro OKartes skatuves dalībniece.

Viņai gan ir pārmests, ka uzvedas pārāk brīvi un nesievišķīgi. «Jā, es dzīvoju kameru priekšā, taču es gribu justies ērti! Es nepucēšos tikai skatītāju dēļ! Visu laiku staigāt iespīlētos miņukos, lai tikai skatītājiem būtu prieks? Nē, man tas galīgi neder!» Sabīne strikti nosaka, piebilstot, ka sporta tērpā viņa ikdienā iet arī uz veikalu un par to nekaunas. Apkārtējo viedoklis viņu neuztrauc. Turklāt jauniete nešaubās, ka vairākumam šova skatītāju viņa patīk, jo ir savs čoms.

Apnika cacoties

Sabīne stāsta, ka jau skolas laikā viņa izcēlusies starp skolasbiedriem – gan ar savu dalību Latvijas nacionālajās atlasēs bērnu (2003, 2004, 2005) un pieaugušo (2008, 2009, 2011) Eirovīzijas dziesmu konkursos, gan ar savu izskatu. «Savulaik biju kritusi uz sudrabu: man pilnīgi viss bija sudraba krāsā, arī rotaslietas. Pagāja laiciņš, un man pilnīgi viss bija zeltā – bieži gāju uz solāriju, lai arī augums būtu zeltaini brūns. Izskatījās labi. Taču tad tas viss pārgāja, un es paliku tāda, kāda esmu. Apnika cacoties. Patiesībā, man tas galīgi nepatika,» Sabīne to saprata vidusskolas pēdējos gados, un kopš tā brīža viņai primārais bija mācības un mūzika.

Arī rotaslietas jauniete nenēsā, jo tā nav ērti «Man tās ir bijušas sadāvinātas daudz, taču visas pazuda vienā vakarā: aizgāju uz sporta laukumu, novilku, noliku maliņā, lai netraucē spēlēt basketbolu, bet, ejot mājās, par tām aizmirsu. No rīta, kad gāju meklēt, nekā vairs nebija...» Tāpēc, ja tagad Sabīnei kāds uzdāvina kādu dārgāku rotaslietu, mamma saka: «Ieliec lādītē un neaiztiec!»

Patīk ākstīties

Neaiztiec! – tā varētu teikt arī tad, kad Sabīne jau atkal stiepsies pēc majonēzes burciņas. Jau šova pirmajā sezonā skatītāji viņai pārmeta, ka viņa visu laiku ēdot. «Daži kilogrami ir nākuši klāt, jā. Taču es neuztraucos, jo zinu, ka pienāks vasara, un atkal viss būs kārtībā. Jo vasarā es ļoti daudz sportoju – cītīgi spēlēju basketbolu un volejbolu, bieži braucu peldēties, kopā ar draugiem nenormāli daudz braukājam ar riteņiem. Ir bijis pat tā, ka dienā nobraucam 40 kilometru. Un tad viss, kas pa ziemu uzkrāts, pazūd,» stāsta Sabīne, piebilstot, ka mājās viņa arī nenormāli daudz dejo. «Kad esmu viena, ieslēdzu skaļi mūziku un pie spoguļa tā dejoju... Iedomājos, ka esmu Madonna. Pat pielieku dzimumzīmīti, lai dabūtu īsto noskaņojumu...» viņa sirsnīgi smej un saka, ka patiesībā jau viņa dejo diezgan tizli, nu – smieklīgi. «Ja es šovā tā dejotu, skatītāji vispār bez iekšām paliktu. Gan jau kādā rīta rosmē parādīšu, kā to daru,» Sabīne apsola, jo nebaidās būt smieklīga. «Man šausmīgi patīk ākstīties, es jau būtībā esmu klauns – man patīk cilvēkus uzjautrināt, patīk, ka par mani smejas.»

Prot būt sieviete

Sabīne apgalvo: viņa prot pielāgoties situācijai un, ja nepieciešams, būt arī sieviete. «Kad man tikko pielika matus, uzreiz sajutos sievišķīga: uzvilku legingus, krekliņu, augstpapēdenes un biju baigā fifa... Taču visi teica: «Tā nav Sabīne!» Es jau ākstījos, es jau tā nedomāju, taču gribēju parādīt, ka no sīpolgalvas varu pārvērsties par lēdiju. Es protu arī sēdēt taisnu muguru un būt ļoti inteliģenta. Taču, manuprāt, tas būtu garlaicīgi, ja es visu laiku būtu caca,» domā atraktīvā jaunā dziedātāja. Un tiem šova skatītājiem, kuri tam netic, viņa saka: «Uzaiciniet mani uz restorānu, un es jums pierādīšu, ka es neesmu puisis...»

__

Vita RADZIŅA, modes dizainere:

– Visās bildēs ir redzams, ka meitene grib būt pamanīta, tomēr ar sava apģērba izvēli nedaudz baidās pāršaut pār strīpu un labāk pieturas pie melnā – jo visa Rīga ziemā staigā melnā... Nav jau slikti radīt par sevi tādu tēlu, bet šķiet, ka Sabīne ir diezgan dzīvespriecīga un jautra, tāpēc jautājums: kāpēc bēgt no krāsām? Lai vismaz legingi ir spilgti, bet viss pārējais – melns. Vai arī – gumijniekos ievilkt zeķes ar kādu rakstu. Tad būtu vismaz kāda nianse, kur piesiet acis.

Izskatās, ka Sabīne baidās arī no dziļāka izgriezuma savā dekoltē, ko patiesībā varētu arī atļauties, tādējādi padarot slaidāku kakla līniju un savu tēlu sievišķīgāku.

Kovboja zābakus var miksēt arī neierastāk – ar solīdiem mini, un ne vienmēr ar tik masīvu zvērādas vesti. Bet blondajam matu tonim un tumšajām šķipsnām es ieteiktu piemeklēt vēl kādu starptoni un tajā iekrāsot daļu no šķipsnām – tas radīs smalkāku koptēlu.

Šaubos, ka OKartes skatuves dalībniece vēlas būt tikai viena no dziedošajiem jauniešiem, kuri visi ir pilnīgi vienādi, bez sava personiskā šarma un stila. Arī viņa ar savu šābrīža stilu varētu būt jebkas – vidusskolniece, pārdevēja, garāmgājēja... Vienkārša meitene, kurai galvenais ir sports, nevis stils.

Es gan domāju, ka Sabīne vēl ir tikai sava tēla meklējumos, tāpēc vēlu viņai veiksmi. Un, tiklīdz viņa sapratīs, kāds ir viņas īstais mūzikas stils, tas varētu būt jauns sākums arī jaunam tēlam.

Svarīgākais