Aktrise Inga Siliņa mulst

PIŽIKU un cimdus Ingai uzdāvināja draugs aktieris Aigars Apinis. «Man nebija cepures. Es nevarēju atrast tādu, kas patīk. Draugam bija pižiks, un es visu laiku no viņa to aizņēmos. Laikam viņam tas apnika, un viņš man uzdāvināja pašai savu...» © F64

«Milzīgā darba slodze maina ģērbšanās stilu – tā piespiež mani ģērbties ērtāk. Ja agrāk ļoti daudz staigāju ar augstiem papēžiem, tad tagad tos esmu nomainījusi ar zemajiem,» smaida Valmieras drāmas teātra aktrise Inga Siliņa (27). Televīzijas skatītāji viņu jau iemīļojuši Laumas lomā telekompānijas LNT seriālā Tikai nesaki man Bizu.

Seriāla filmēšana notiek Rīgā, tāpēc Inga šosezon daudz laika pavada pārbraucienos Valmiera–Rīga–Valmiera. Viņa smej, ka atgriezusies gluži vai studiju gadu izajūtās: džemperis mugurā, bikses kājās, ērti apavi un skrien! «Jā, šogad man ir bezpapēžu sezona – jo, esot ceļā, ir svarīgi, lai nav nekādu lieku apgrūtinājumu.»

Šovakar, 16. decembrī, nekādu apgrūtinājumu nebūs un Inga varēs uzposties – jo viņai pirmizrāde! Jaunie režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš uz Valmieras drāmas teātra Lielās skatuves iestudējuši spilgtāko Atmodas laika latviešu estrādes dziesmu koncertuzvedumu Tavas saknes tavā zemē, kura muzikālo materiālu sagatavojis komponists Emīls Zilberts kopā ar dzīvās mūzikas ansambli Astoņdesmitie.

Cimdi, zeķes un pižiks

Ērts, klasisks un lakonisks – tā šarmantā aktrise raksturo savu ikdienas ģērbšanās stilu, sakot, ka mazus stila piesitienus noteikti dod arī konkrētās dienas noskaņojums. Tāpēc, ka viņa ir garastāvokļa cilvēks.

«Karstā vasarā man gribas vējā plandošus gaisīgus brunčus. Kad tuvojas rudens, gribas iekļauties dabas krāsās – tad es meklēju kaut ko oranžu, vēl to pēdējo zaļo gribas dabūt. Bet šodien, kad aiz loga jau snieg, man gribas siltus cimdus, zeķes un pižiku. Un man ir!» Inga priecīgi stāsta, sakot, ka draugs [Valmieras drāmas teātra aktieris Aigars Apinis] viņai šoziem to uzdāvinājis. Viņa smej: iespējams, draugam bija apnicis, ka viņa visu laiku aizņemas viņa pižiku...

Vismaz 20 kleitas

Ingai ļoti patīk kleitas – to aktrises garderobē ir vismaz 20, jo īpaši daudz ir dažādu vasaras kleitiņu. «Varbūt vienu vasaru vairāk valkāju vienu, kas ir mīļāka par visām citām, taču vasaras beigās to nevaru izmest – jo tā saistās ar ļoti konkrētiem tās vasaras notikumiem.»

Tāpat Ingas garderobē ir daudz kurpju un zābaku, par ko draugs gan esot mazliet neapmierināts – jo dzīvoklis aktieru ģimenei ir mazs, bet visa skapja augša piekrāmēta ar kurpju kastēm.

Bet Inga tik smej: viņai patīk staigāt pa veikaliem, jo – kurai tad nepatīk?! Vislabāk gan, ja nav nekādas konkrētas vajadzības – tad pavisam noteikti var nejauši ieraudzīt atkal kādu jaunu kleitiņu.

Brīžam pat vecmodīga

Mazliet citi akcenti salikti Ingas atveidotās jaunās sievietes Laumas garderobē seriālā Tikai nesaki man Bizu.

«Viņa ir vienkārša, varbūt brīžiem pat vecmodīga, bet tas man der, ka viņa tā tiek ģērbta, – jo tas palīdz šai lomai. Lauma nedomā par to, vai viņai ir pareizi saķemmēti mati, vai viss ir pēc standartiem. Viņa ir brīva. Viņa vairāk kārto un mēģina saprast savas iekšējās izjūtas, nevis uztraucas par to, kas viņai mugurā. Viņa ir ļoti romantiska, un viņai nav tādas sarkanas somas kā man!» aktrise mēģina atrast atšķirību abu garderobē.

«Tas nav īsti mans stils, bet nav arī pavisam atšķirīgs no manējā. Viņai ir vairākas lietas, ko es arī vilktu,» Inga atzīst, sakot, ka arī dažas uzvedības iezīmes viņai ar Laumu ir kopīgas. «Es mulstu. Un viņa arī mulst – kādās negaidītās situācijās. Es uzreiz nesperu ārā visu, kas uz mēles. Un Lauma arī tā nedara.»

Taču tik tīra un laba, kāda ir Lauma, kura necīnās par savu vietu, mūsdienu pasaulē neizdzīvotu, aktrise domā. «Tas mūsos ir atšķirīgais. Ja manī nebūtu cīnītāja gars, es taču nemaz nevarētu strādāt šajā profesijā!»

LAI MIERS un harmonija mājās un darbā! Lai daudz darba un ir gandarījums par padarīto! – šādus vēlējumus nākamajam gadam Inga cer sagaidīt dāvanā no Ziemassvētku vecīša.