Roberto rudenī kļūst romantiskāks

© F64

«Ja pamostos labā garastāvoklī, es gribu ģērbties krāsaini. Taču ir dienas, kad negribu būt pamanāms– ne sev pašam, ne apkārtējiem. Tad ģērbjos daudz atturīgāk,» saka pazīstamais dziedātājs Roberto Meloni(33).

Viņš apgalvo, ka apģērbs ļoti precīzi raksturo viņa garastāvokli, viņa tā brīža emocionālo noskaņojumu.

«Ar apģērbu mēģinu parādīt, kāds es esmu un kā es jūtos. Taču, protams, man ir svarīgi, lai apģērbs būtu arī atbilstošs gadalaikam, un, ja ir auksts, es nestaigāju plānās drēbēs tikai tāpēc, ka tā varbūt būtu stilīgāk,» saka Roberto. Viņš neslēpj, ka astoņu gadu laikā, kopš dzīvo Latvijā, joprojām nav pieradis pie mūsu klimata. «Es joprojām pārdzīvoju par auksto laiku, tas man uzreiz ķeras kaklā...»

Stils izceļ personību

Stilam ir nozīme, uzskata pazīstamais itālietis. Pēc viņa domām, tieši ar apģērbu un atsevišķām stila detaļām iespējams parādīt un izcelt personību. «Esmu novērojis: jo interesantāk cilvēks ir apģērbies, jo īpašāks ir viņa stils, jo interesantāks ir arī viņš pats.»

Roberto savu stilu mēģina veidot pats, taču, pirms kāpt uz estrādes skatuves, ieklausās arī profesionālu stilistu padomos. «Man daudz palīdz veikala Mondolini meitenes Madara Kauliņa un Anna Rācenāja. Taču jāatzīst, ka apkārtējo viedokli ne vienmēr paņemu sev simtprocentīgi. Man tomēr svarīgi, lai arī es pats labi jūtos, jo apģērbs tomēr ir daļa no manis. Ja jūtos ne savā ādā, tas nozīmē, ka kaut kas ir nepareizi,» domā populārais dziedātājs. «It īpaši uz skatuves tev jābūt pilnīgi mierīgam par to, kas tev ir mugurā,» viņš sapratis.

Ziemassvētki nāk

Roberto sev apģērbu atrod veikalos Monton, Blow, GStar, United Colors Of Benetton, bet kreklus un kaklasaites pērk tikai Itālijā. «Pēdējā laikā daudz iepērkos veikalā Takeshi Kurosawa tirdzniecības centrā Sky&More– tur esmu atradis sevi.»

Dziedātājs stāsta, ka savus skatuves tērpus viņš piemeklē atbilstoši repertuāram. «Pēdējā laikā esmu palicis romantiskāks,» viņš pasmaida. «Nu nezinu, kāpēc. Ziemassvētki nāk... Tumšajos rudens vakaros gribas dedzināt sveces, aromātiskās eļļas, un arī dziesmas šajā laikā gribas dziedāt romantiskākas...»

Daudz romantiskāks nekā līdz šim Roberto jau sestdien, 5.novembrī, parādīsies uz jaunā Rīgas muzikālā teātra Ginger& Fred skatuves, kur viņš pieaicināts izrādē Edīte Piafa. «Es būšu Edītes Piafas franču mīļākais,» viņš atklāj un piebilst, ka šajā teātrī uzaicināts spēlēt vēl vienā izrādē– mūziklā Džezā tikai meitenes. Tur viņam uzticēta mafiozo Kolumbo loma.

«Vienubrīd esmu bonaparts, tad– pirāts [grupu Bonaparti un Pirates Of The Sea sastāvā, pārstāvot Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā 2007. un 2008.gadā], tad– Edītes Piafas franču mīļākais, bet jau drīz– līdzās pašai Merilinai Monro!» Roberto ir priecīgs par viņam doto iespēju būt uz skatuves tik dažādos tēlos.

Jāizskatās pēc francūža

«Man patīk mainīt savu imidžu. Es negribētu būt vienveidīgs, tas ir neinteresanti un garlaicīgi,» domā spilgtais skatuves mākslinieks. «Bet es netiecos pēc lētas popularitātes, es negribu būt dzeltenās preses galvenais varonis. Es sev uzmanību gribu pievērst ar darbu, ar savu būtību, tāpēc nemitīgi sevi pilnveidoju un mācos,» stāsta Roberto. Dziedāt viņš mācās pie pazīstamā dziedātāja Andra Daņiļenko, bet, lai uz skatuves labi izskatītos, jau gadu cītīgi apmeklē svaru zāli sporta klubā Sportima, kur viņu dresē bodibildinga čempions Māris Kļaviņš.

«Esmu nometis jau sešus kilogramus!» dziedātājs priecīgi paziņo, piebilstot, ka paralēli sportošanai arī ievēro diētu. «Kad aizbraucu mājās pie mammas, visa ģimene sēž pie galda, un mēs ēdam diezgan daudz. Tev tas jāpagaršo un tas... Un tas viss ir tik garšīgi!» stāsta Roberto, piebilstot, ka tādā veidā viņš nemanot bija iedzīvojies liekos kilogramos. «Man vēl mazliet ir jānomet,» viņš uzskata– lai nevis pēc gangstera Al Kapones, bet īsta franču mīlnieka uz skatuves izskatītos...

Diāna LIEPNIECE, modes dizaineremāksliniece:

– Itāliešiem, bez šaubām, piemīt savs šarms un dabisks vieglums arī garderobes veidošanā. Tas vērojams arī Roberto ikdienas un skatuves tērpos – šķietami bezrūpīgi izvēlētas apģērbu vienības veido gaumīgu kombināciju.

Slimfit uzvalki un izteiksmīga griezuma žaketes ar uzsvaru uz krāgu ir pareizā izvēle ķermeņa formas veidošanai. Dziedātājam ir tuvi kontrastaini salikumi krāsās, un to izvēle sevi attaisno – iedegušajam sejas tonim balts, sarkans vai smilšu krāsas piestāv nepārprotami. Mani favorīti ir dūraiņi ar uzrakstiem krievu valodā ziemas apģērba komplektācijā! Un tas arī būtu mans ieteikums – meklēt vairāk individualizācijas un personiskā stila elementu aksesuāros un rotās.

Svarīgākais