Sirdī nosargāts puķu bērns

© F64

«Kādreiz man ļoti mīļš bija hipiju stils, ilgu laiku tā arī ģērbos. Un patiesībā joprojām tā jūtos – kā puķu bērns,» smaidot atzīst pazīstamā Valmieras drāmas teātra aktrise Ilze Lieckalniņa (32).

Viņa būs Regīna LNT jubilejas sezonas lielākajā pārsteigumā – pašmāju seriālā «Tikai nesaki man Bizu».

Režisores Ilzes Šņores veidotā seriāla 1. sērija skatītāju vērtējumam tiks nodota jau trešdien, 21. septembrī, un turpmāk LNT ēterā tas būs vērojams ik trešdienu pulksten 21.05. «Man ar Regīnu galīgi nav nekā kopīga,» jau pēc pirmajām filmēšanās dienām sapratusi Ilze Lieckalniņa. Regīna ir ļaunā māsa – asa tumšmate, kura dzīvē visu panāk ar «sievišķīgām viltībām» un kura ārkārtīgi lielu nozīmi piešķir apģērbam. «Vienīgais, kas mūs abas vieno, – man arī patīk lakot melnus nagus,» nosmej aktrise, sakot, ka galīgi nesaprot Regīnas ģērbšanās stilu. Tiesa, ar Regīnu viņu vieno arī tas, ka abas ir vecākās māsas: arī Ilzei ir jaunāka māsa – Anna.

Nekrāsojas nemaz

«Regīna ir ļoti koša, šausmīgi krāsojas. Es dzīvē vispār nekrāsojos, nemaz. Skropstu tuša – tas jau ir daudz!» atklāj aktrise, piebilstot, ka vienīgi svētkos kaut ko uzliek uz sejas – vai tā ir pirmizrāde, vai pirmie jaunas izrādes mēģinājumi. Bet ikdienā ne. «Kāda jēga no rīta krāsoties, ja vakarā tas viss jāņem nost un jākrāsojas izrādei?» viņa spriež pavisam lietišķi.

«Bija periods, kad man patika tikai melnas drēbes, bet tas ātri pārgāja. Tagad man patīk krāsains apģērbs, taču man nav vienas vismīļākās krāsas, man patīk tās variēt,» Ilze mēģina raksturot savu ģērbšanās stilu. Viņa stāsta: nav tā, ka viņa pie tā īpaši piedomā, galvenais, lai pati jūtas harmoniski. Un harmoniski viņa var justies gan sportiskā apģērbā, dodoties piknikā, gan ikdienas komplektā – džemperī un džinsos, gan plandošās indiešu stila biksēs, gan sievišķīgi romantiskā garā vasaras kleitā, brienot cauri smaržīgām ziedu pļavām.

Pēc gaļas ies Imants

Valmieras drāmas teātrī Ilzei šī ir jau sestā sezona, taču aktrise nav izjutusi, ka skatītāji viņu atpazīst uz katra stūra. Kad saku, ka līdz ar Regīnas lomu seriālā viņa iegūs lielāku atpazīstamību, viņa neslēpj, ka tas drusciņ satrauc, jo Ilzei labāk patīk mierīga dzīve. «Es apzinos, ka tas man varētu radīt zināmu diskomfortu. Taču, tā kā es būšu tā ļaunā, ceru, ka uzmanība man nebūs tik liela. Mēs jau mājās smejamies: tad vairs neiešu uz veikalu pēc gaļas – lai neiesmērē man vecu. Iepirkties sūtīšu vīru Imantu.»

Izvērtējot savu garderobi, aktrise secina: «Es esmu no tām, kurām nekad nekā nav ko vilkt mugurā. Atceros: vismaz pāris reižu esmu gribējusi aizbraukt uz Spēlmaņu nakti, satikties ar citu teātru kolēģiem, taču, sapratusi, ka neko jaunu neesmu iegādājusies, ka nav ko vilkt mugurā, esmu palikusi mājās un uz kolēģiem noskatījusies televīzijā.»

Mini – tikai 30 gados

«Mode pie manis atnāk mazliet ar nobīdi,» Ilze secina. «Kad uznāk kāds modes bums un visi tam cītīgi seko, parasti nodomāju: nu, ko es tā... Paiet laiks, un es apjaušu: tas taču ir forši! Tā, piemēram, es tikai 30 gadu vecumā iegādājos savus pirmos mini svārkus – pēkšņi likās, ka man vajag!»

Aktrise stāsta: augsti papēži arī nav viņas stils. Joprojām ne. «Man pašai špiļku nav, bet es jau smejos: kā Viesturs Meikšāns mani Zelta zirgā uzlika uz augstiem papēžiem, tā ik pa laikam ar tādiem tagad jāstaigā. Vispār es Valmieras teātrī esmu štata grūtniece, un abās izrādēs [Gribu, bet baidos un Zelta zirgs] mana grūtniece ir kurpēs ar augstiem papēžiem. Un tagad – arī Regīna!» piebilst LNT seriāla Tikai nesaki man Bizu jaunā seja.

Ilze neslēpj: viņa tā īsti nemaz neprot staigāt ar ļoti augstiem papēžiem. «Taču manas varones parasti nav galvenās, es vairāk esmu raksturlomu tēlotāja, tāpēc ar augstajiem papēžiem varu atļauties arī slāt. Vienmēr uzjautrinos, kā dāmas pa ielu slāj mazliet ieliektiem ceļiem, – grib staigāt ar augstiem papēžiem, bet neprot. Tas ir tik smieklīgi!»

Svarīgākais