Ketija Dombrovska pucējas katru dienu

© F64

Viņa nekad nestaigā treniņtērpā un nevalkā klasiskus kostīmus. Viņa ikdienā krāso sarkanas lūpas un velk augstpapēžu kurpes.

Viņai patīk šopings Londonā un vintage veikaliņi un tirdziņi. Viņas mīļākais apģērbs ir kleita, taču dažkārt viņai patīk saģērbties arī pavisam puiciski. Viņai patīk pucēties katru dienu, un viņa nebaidās atzīt, ka ir kļuvusi par modes upuri. Viņa – Latvijā stilīgākā TV vadītāja Ketija Dombrovska (25).

«Nav tā, ka es sapošos, tikai ejot televīzijas kadrā. Pucēties – tas jau ir mans dzīvesveids,» smaidot saka LTV7 izklaidējošā raidījuma SeMS vadītāja, kura pati veido savu stilu un allaž ir atvērta visam jaunajam. Viņa nebaidās eksperimentēt ne ikdienā, ne TV kadrā. «Man nepatīk ģērbties pēc kaut kādiem standartiem. Visu ko vajag izmēģināt – lai skatītājam neapnīk,» viņa domā un teic, ka arī ikdienā viņai patīk mainīties un būt ļoti dažādai. Tāda viņa ir arī Mājas foto sesijā – gan sievišķīgi šarmanta, gan glamūrīgi šika, gan koķeta un pavedinoša. Un vasarīgi romantiska – uz sava stilīgā vintage velosipēda.

Galvenais – lai acis mirdz

Ketija stāsta: jau kopš bērnības viņai paticis šķirstīt un pētīt modes žurnālus, taču, vēl dzīvojot Valdemārpilī, viņai pat prātā neienāca, ka savā mazpilsētā gribētu būt pati stilīgākā. «Laukos nebija tādi stilīgākie un nestilīgākie, tas nevienam nebija aktuāli, visi bija vairāk vai mazāk līdzīgi – ko vietējā veikalā varēja dabūt, to visi arī valkāja. Nemaz jau arī nebija tādas iespējas ļoti atšķirties,» stāsta pazīstamā TV raidījuma vadītāja. Tikai, pārceļoties uz dzīvi galvaspilsētā, jauniete apjautusi, ka viņai patīk atšķirties, ka tas ir forši – ka stils dod lielu brīvību. «Nav jau tā, ka speciāli piedomāju, lai būtu stilīga, – vienkārši ģērbjos tā, kā jūtos ļoti ērti. Pie sava stila esmu nonākusi pavisam dabiskā ceļā,» domā Ketija Dombrovska. Viņa uzskata: patiesībā jau sieviete var staigāt arī maisā, galvenais, kāda ir viņas attieksme pret pasauli, kāda ir viņas pašsajūta. «Jo apģērbs viens pats jau neko neizsaka – tas vienmēr iet komplektā ar tā nēsātāju. Un, ja acis mirdz, jebkura kleita izskatās lieliski,» viņa ir sapratusi.

Narciss un Vivjena Vestvuda

Veidojot savu garderobi, Ketija labprāt izvēlas arī vietējo modes mākslinieku ražojumus, taču viņai nav viena favorīta. «Tas galīgi nav manā stilā – izvēlēties viena veikala vai zīmola apģērbu. Man patīk pašai visu ko salikt kopā, un, ja vajag un ir iedvesma, arī pati varu uzmeistarot kaut ko klāt – vai kādu aksesuāru, vai nogriezt kleitai apakšējo malu...»

Ketijas garderobē galvenokārt ir kleitas, un viņa priecājas, ka šis apģērba gabals arvien vairāk atgriežas ielu modē, jo kleita izceļ sievietes būtību. «Manuprāt, te liels nopelns ir ne tikai apģērbu veikaliem, kas savā piedāvājumā iekļauj arvien vairāk kleitu un svārku, bet arī zeķu veikaliņam Sock Box, kas sievietes mudina izcelt kājas un kļūt vēl sievišķīgākām.»

Ketija stāsta: no vietējiem dizaineriem viņai ļoti patīk Katja Šehurina, arī QooQoo [Aļonas Bauskas zīmols], Narciss [Alises Trautmanes zīmols] un noteikti Vivjena Vestvuda – arī tāda veida šiks jaunajai sievietei ir ļoti tuvs.

500 latu par zābakiem

TV raidījuma SeMS vadītāja atklāj: viņa mēdz iekrist kārdinājumā un par kādu iepatikušos stila lietiņu ir spējīga atdot vai visu naudu. «Jā, man ir tā bijis,» Ketija sirsnīgi smej un izstāsta: kad saņēmusi savu pirmo lielo naudu, viņa to visu – gandrīz 500 latu – samaksājusi par Guess zābakiem. «Tas laikam ir bijis mans lielākais pirkums,» viņa tagad secina. «Es jau iepriekš tos biju noskatījusi, un, kad tos nopirku un uzvilku kājās, man beidzot bija miers. Jā, varbūt rīkojos pārdroši, taču es esmu modes upuris un man patīk skaistas lietas,» viņa atzīstas un domā: tas taču ir forši, ja cilvēku kaut kas aizrauj un viņš sev to var arī atļauties. «Katram ir savas vājības, un, ja viņš, tās piepildījis, jūtas laimīgs – kāpēc ne?» viņa tiešām tā domā.

Svarīgākais