Lai vairotu skaistumu, jāmazgājas rīta rasā

© F64

«Līgo svētki jau kopš bērnības man ir ļoti gaidīti svētki. Man patīk, ka mājās visi rosās – cep pīrāgus, pin vainagus sev un mājlopiņiem, tad visi gaida Jāņa bērnus, kopā kur ugunskuru un jautrās dejās lec līdz pat saules rietam,» stāsta sievišķīgi šarmantā dejotāja, horeogrāfe un televīzijas raidījumu vadītāja Liene Stepena (30).

Bērnībā un agrā jaunībā Līgo nakts prieki viņai saistījās ar zaļumballi un dejām visas nakts garumā, bet tagad vasaras saulgriežos neiztrūkstošs rituāls ir lēkšana pāri ugunskuram, lustīga Līgo dziesmu dziedāšana un, kad saulīte sāk mosties, arī vārtīšanās rīta rasā.

Šajos Līgo svētkos Liene ar ģimeni – vīru Igoru, dēlu Danielu (10) un meitiņu Darju (2,5) – plāno būt Igaunijā, Aegna salā, Tallinas tuvumā. Jau esot pieteicies kupls bariņš Jāņa bērnu, tāpēc Liene ļoti cer, ka laika apstākļi šos plānus neizjauks.

Mācījās no Ritma meitenēm

Savulaik iepazīta televīzijas spēlē SuperBingo un dejojam šovā Cabaret, nu Liene piekritusi jaunam izaicinājumam – TV3 raidījumā Esi gardēdis! viņa ik sestdienas rītu pie sevis aicina sabiedrībā populārus cilvēkus, lai kopā ar viņiem atklātu gan savu viesu, gan arī savas plašākai publikai līdz šim neatklātas kulinārās prasmes. «Man ir ļoti paveicies, ka esmu atgriezusies televīzijā, jo būt kadrā ir līdzīgi kā ar kārumiem – vienu reizi pamēģini un vairs nevari no tiem atteikties,» viņa atzīst.

Liene vairs nespēj atteikties arī no dejošanas, kas ir ne tikai viņas sirdslieta, bet arī profesija – viņa pabeigusi Kultūras akadēmijas Horeogrāfijas fakultāti.Uz lielās skatuves viņa nonāca 15 gadu vecumā, kad nokļuva slavenajā deju grupā Ritms. «Domāju, tajā laikā arī sāka veidoties mans stils un gaumes izjūta. Jo es dejoju kopā ar gados vecākām meitenēm un no viņām arī mācījos – gan manieres, gan to, kā krāsoties, ģērbties, un visādas citas dzīves gudrības,» stāsta daiļā blondīne.

Vienmēr tikusi pucēta

Jau bērnībā mazā Lienīte vienmēr tikusi pucēta: omīte adīja cimdus un zeķes, kaimiņu tante Līga adīja džemperus un cepures, bet kaimiņiene Martas tante šuva. Savukārt Lienes mamma, būdama profesionāla friziere, allaž veidoja meitai dažādas frizūras. «Ja bija gaidāms kāds pasākums, mamma vienmēr pacentās, lai man būtu jauna kleitiņa. Atceros, ka vienmēr no rītiem modos patīkami satraukta, jo zināju, ka mamma būs parūpējusies, lai svētki būtu izdevušies – un ne tikai mani pucējot, bet arī gādājot par svētku brokastīm. Tagad tā daru arī savā ģimenē,» atklāj Liene Stepena.

Nav kāpusi kokos

Mēģinot raksturot savu šodienas ģērbšanās stilu, viņa stāsta: «Ģērbjos sievišķīgi. Nekad neesmu kopā ar puišiem kāpelējusi kokos un spēlējusi kariņus. Vienmēr esmu gribējusi, lai man būtu skaistas kleitas. Un vienmēr esmu gribējusi būt uz skatuves.»

Televīzijas raidījumu vadītāja atzīst, ka, gadiem ejot, viņas stils tomēr mainās. «Kad mācījos pamatskolā, man patika spilgtas un spīdīgas drēbes. Toreiz sekoju, kā ģērbjas jauniešu seriāla Glābējzvans varoņi...» Tagad Liene ģērbjas sev, ne apkārtējiem, un viņai ir svarīgi, ko par viņu domā tikai viņai tuvie cilvēki.

«Pēc zīmolu apģērba es nedzenos, tiem nepiešķiru lielu nozīmi, taču man ir svarīgi, lai apavi un apģērbs būtu kvalitatīvi,» saka Liene, uzsverot, ka patiesībā jau labai pašsajūtai viņai nevajag daudz, vien labu veselību sev un savai ģimenei. «Laba sajūta man ir arī pēc kārtīgi padarīta darba, un, jo vairāk man ir uzticēts, jo vairāk varu izdarīt!» viņa sapratusi.

Svarīgākais