Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Zlidnis un Liepniece - cilvēki, kuriem bija jāsatiekas

© F64

Modes māksliniece Diāna Liepniece un mūziķis, Latvijas radio 1 programmas Monopols vadītājs Kaspars Zlidnis ir kopā jau divus gadus.

Viņu satikšanās bija nejauša, bet liktenīga. Jau kopš pirmā saskarsmes mirkļa abi izjutuši lielu interesi viens par otru. Kaspars pat neslēpj, ka šajā pirmajā tikšanās reizē esot iemīlējies Diānā.

Abi satikās Diānas pirmajā modes skatē – dizaina projektā Shu Shu, uz kuru Kasparu uzaicinājusi pazīstama meitene, kas rūpējās par šā pasākuma popularizēšanu. «Ne es iepriekš pazinu Kasparu, ne viņš mani,» atklāj jaunā sieviete. To apliecina arī viņas otra pusīte, piebilstot, ka viens otram bijuši gluži kā balta, neaprakstīta papīra lapa.

Aizpilda baltos laukumus

Kad skates laikā ticis izteikts aicinājums kādam no publikas būt tik drosmīgam un pieteikties tērpu demonstrēšanai, Kaspars acumirklī bijis gatavs to darīt. «Mani fascinēja Diānas radītā kolekcija, taču vēl spēcīgākas emocijas mani pārņēma, kad pēc modes skates viņa iznāca paklanīties. Nodomāju, ka Diāna pati varētu būt laba modele.»

Lai ar simpātisko sievieti varētu atkal satikties, Kaspars spēris stratēģiski pārdomātu soli – viņu uzaicinājis uz interviju Monopolā. Tā esot notikusi nevis nākamajā dienā pēc modes skates, bet krietni vēlāk – pēc mēneša. «Šo laiku izmantojām, lai ievāktu informāciju viens par otru. Lasīju internetā atrodamās intervijas ar Kasparu, klausījos grupas Gain Fast dziesmas, kur viņš ir solists. Mani piesaistīja gan dziesmu teksti, gan Kaspara smaids, kas bija fiksēts manas modes skates fotogrāfijās. Viņa smaids šķita tik mīļš un tuvs, ka kļuva par atslēgas elementu, kas mani satuvināja ar Kasparu. Tiesa, mazliet atturīgu mani darīja iespaids, ka viņš vizuāli atbilst mačo tēlam, un šim vīriešu tipam parasti ir meiteņu mīluļa jeb brunču mednieka slava. Vēlāk atklājās, ka mans pirmais iespaids par Kasparu kā mačo bijis maldīgs.»

Arī jaunajam vīrietim laiks līdz intervijai esot pagājis, papildinot viņa rīcībā esošās informācijas krikumus par Diānu un domājot par viņu. «Sapratu, ka ar katru mirkli arvien vairāk iemīlos viņā.»

Koķetēšana radio tiešraidē

Intervija Monopolā esot izvērtusies par divu jūtu pārņemtu cilvēku koķetēšanu radio tiešraidē. «To bija pamanījuši arī klausītāji un mani kolēģi,» atceras Kaspars. «Mēs daudz smējāmies, viens otru ķircinājām un vēl citādi izpaudām to, ka neesam viens otram vienaldzīgi.» Diāna pasmaida, atsaucot atmiņā, kā Kaspars viņu iztaujājis par ļoti privātām lietām tajos brīžos, kad intervijas starplaikos skanējusi mūzika. «Pēc šīs intervijas uzreiz nebija nekāda turpinājuma. Kaspars aizbrauca uz laukiem, es turpināju dzīvot savu dzīvi.»

Taču laukos jaunais vīrietis neesot varējis domāt ne par ko citu kā vien par Diānu. «Manās rokās nonāca žurnāls, kurā bija intervija ar viņu. To lasot, uzzināju, ka Diānai ir meita, ka viņa ir bijusi precēta. Baigais šoks man tāpēc neradās, taču sapratu, ka ar šo realitāti vajadzēs rēķināties.»

Pēc intervijas izlasīšanas Kaspars esot nosūtījis īsziņu Diānai, ka vēlas ar viņu satikties. «Lai spertu šādu soli, man bija vajadzīga drosme un laiks pārdomām, jo jutu, ka šis nebūs tas gadījums, kad pēc pāris randiņiem gribēsies katram iet uz savu pusi. Vēlme satikt un tuvāk iepazīt Diānu man bija ļoti liela.»

Mežā aizmirst par sēņošanu

Pirmajā randiņā, kas noticis Rīgā, Kaspars mīļotajai esot uzdāvinājis groziņu ar avenēm. «Tas man šķita tik aizkustinoši,» klusi nosaka Diāna. Nākamajā reizē Kaspars pie viņas darbnīcā esot ieradies bez brīdinājuma. «Atbraucu ar moci, lai paņemtu Diānu un kopā dotos uz Garciemu. Staigājot gar jūru un pa mežu, ļoti daudz sarunājāmies,» atminas jaunais vīrietis, bet viņa otra pusīte piemetina, ka esot pat bijusi pārsteigta par to, cik ļoti esot uzticējusies Kasparam un daudz par sevi pastāstījusi šajā pirmajā nopietnajā randiņā. «Es neesmu pļāpīga, bet šajā reizē gribēju atklāt, kāda ir mana vērtību sistēma, attieksme pret cilvēkiem, attiecībām, un to pašu dzirdēt no Kaspara, lai varētu viņu labāk iepazīt.»

Katram līdz tam bijusi atšķirīga dzīves pieredze – jaunais vīrietis dzīvojis kopā ar vecākiem, bet Diānai bijusi ģimene. «Visu izrunājot, ir vieglāk veidot kopdzīvi, būt gataviem kompromisiem.»

Pēc brauciena uz Garciemu abi nākamajā rītā agri devušies sēņot uz Tukuma mežiem. «Sēņu grozi palika tukši, jo atkal iegrimām sarunās,» atklāj Kaspars, savukārt Diāna šajā izbraucienā ievērojusi, cik mīļotais vīrietis ir praktisks. «Viņš bija paņēmis līdzi sēņu rokasgrāmatu, lai mēs neiegrābtos mušmirēs, bet termosā sagatavojis tēju ar aveņu ievārījumu.»

Bail palikt draugiem

Kādu mēnesi abi esot tikušies savu draugu kompānijās, taču izpalikuši randiņi. «Man kļuva bail, ka mēs varētu palikt draugi, nevis kļūt par pāri,» neslēpj Kaspars, bet Diānai šajā laikā radušās domas, ka puisim ir uzradusies cita meitene vai ir kādas nepabeigtas attiecības. «Es nevarēju saprast, kāpēc Kaspars tā kā vairās no divvientulības. Bija daudz neatbildētu jautājumu, tāpēc sākām sarakstīties.»

«Tā mūsu pirmā buča tika pārāk noildzināta,» jaunais vīrietis tieši nosaka. Kad viņš esot ticis skaidrībā ar savām jūtām un uzzinājis, ka nav vienaldzīgs Diānai, šis atklāsmes mirklis bijis ļoti skaists. «Kaspars atbrauca ciemos pie manis, un mēs ilgi stāvējām apskāvušies. Ķermeņu valoda pauda visu, ko jūtam.»

Pēc šīs tikšanās abi nolēmuši uzsākt kopdzīvi. «Bijām tik ļoti iemīlējušies, ka vajadzēja sevi disciplinēt, lai paliktu laiks arī pienākumiem, ne tikai savstarpējām attiecībām.»

Tagad iemīlēšanās kaislīgā fāze esot pierimusi, bet jūtas vienam pret otru kļuvušas stiprākas un dziļākas. «Mūsu attiecības ir kļuvušas mīļākas, ģimeniskākas. Kopējās saites vairs nav balstītas tikai uz kaisli,» vērtējoši saka Kaspars, un viņam piekrīt arī Diāna. «Rozā brilles, kas parasti raksturīgas iepazīšanās sākumam, ir nokritušas. Bet tas nenozīmē, ka to vietā ir vilšanās. Noteikti nē! Arvien labāk iepazīstu Kasparu, ieraugu viņa raksturā, viņa uzvedībā jaunas nianses. Turklāt es pamanu arī pārmaiņas sevī.»