Tatarinova Līgo nakts burvību gaidot

© F64

«Jāņos kā jau Jāņos, jāģērbjas koši un ērti. Un romantiski. Tā vienmēr arī cenšos saposties, jo tie taču ir latviešu visromantiskākie svētki – ar mīlestību, ar kaisli, ar seksu... Un skaidrs, ka sievietei tajos ir jābūt sievietei un vīrietim ir jābūt vīrietim,» uzskata Teātra observatorijas aktrise Karīna Tatarinova.

Karīna Līgo vakarā būs sastopama Saldus Kalnsētas estrādē, kur notiks vērienīgs svētku lielkoncerts No nakts uz rītu ar tam sekojošu zaļumballi. Kopā ar viņu Saldū līgos aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens, Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello, dziedošās māsas Legzdiņas, Jolanda Suvorova, Evija Sloka un Jenny May, Nikolajs Puzikovs, Normunds Pauniņš, Roberts Pētersons, Aigariņš, Kaža, Dzeguzīte un Opus Pro. Koncerta otrajā daļā notiks sadziedāšanās, kuru vadīs Ints Teterovskis.

Tikai tautiska sakta un josta

Karīna atklāj, ka viens no viņas skatuves kostīmiem Līgo vakarā būs šī garā puķainā kleita, ko viņa uzvilkusi fotosesijai Mājā. To aktrise iegādājās nesen– uz savu plenēra koncertu Karīnas romances 26. maijā, ar ko viņa noslēdza savu sesto sezonu Teātra observatorijā.

«Protams, es neatteiktos Jāņos tērpties tautastērpā, bet man nav pašai sava. No omammas ir tikai sakta un tautiska josta, ko dažreiz Jāņos arī esmu likusi,» stāsta aktrise. Viņa savulaik dejojusi tautas dejas, tāpēc zina, ka tautas tērpā vasarā ir karsti un smagi, bet tik un tā viņa vasaras saulgriežos labprāt gribētu tā uzposties.

Dzeltenie aizkari

«Man bija tā laime izvēlēties dziesmas, ko dziedāt šajā Līgo vakarā, un no tām, kas bija iekļautas programmā, izvēlējos Div’ pļaviņas un, protams, Dzeltenos aizkarus, kas ir manas pirmās zaļumballes dziesma,» priecīgi stāsta aktrise. Tie bija Zvejnieksvētki Jūrmalciemā, viņai bija kādi seši septiņi gadi, spēlēja grupa Dālderi, un vecākie puiši mazo meitēnu jau aicinājuši dejot... «Un bija arī buča,» Karīna smaidot piebilst un izstāsta, ka Līgo vakara koncertā viņa dziedās arī divas pašas izvēlētas dziesmas – čigānu dziesmu no izrādes Sfinksa un Imanta Kalniņa Man vēl ir dzimtene. «Tas otrs tāds nopietnāks gabals, bet kurš ir teicis, ka Jāņos visiem gabaliem jābūt umcai rumcai?» jautā dziedošā aktrise, uzsverot, ka šī dziesma par Sibīriju un klaida latviešiem, kuru jau bērnībā dzirdējusi Austras Pumpures izpildījumā, ir «ar tāāādu smeldzi» un viņai «mežonīgi patīk».

Atdeva pēdējo naudu

«Ikdienā ģērbjos tā, kā tai brīdī jūtos. Dažreiz iznāk sievišķīgāk, citreiz – ne tik ļoti,» saka Karīna un pati secina, ka ikdienai viņai ir «skrienošais stils»– jo aktrise daudz pārvietojas kājām. Tāpēc arī uz augstiem papēžiem ikdienā nestaigā. Taču, būdama kurpnieka mazmeita, Karīna prot novērtēt skaistas augstpapēžu kurpes un svētku reizēs tādas labprāt uzvelk.

«Es nemāku drēbes un apavus nēsāt taupīgi, man viss ātri nonēsājas – ka nēsāju, ta’ nēsāju!» viņa smej un domā, ka ir muļķīgi taupīt apģērbu kādam īpašam gadījumam. Protams, katram apģērbam ir savs laiks un vieta, un greznā blūzē viņa uz tirgu neiet.

«Man ir tāda dīvainība: ja kāda lieta iepatīkas, dažreiz nopērku uzreiz divas – vai tās ir kurpes, vai apģērbs, vai kāds cits nieks. Ja tā lieta uz mani skatās, man pat nav svarīgi, cik tā maksā – es varu arī aizņemties, lai to dabūtu,» aktrise atzīst.

Viņa izstāsta, ka pirms pieciem gadiem «neprātīgi daudz» samaksājusi par melnu Dolce&Gabbana kleitiņu. «Jutu, ka man tā ir vajadzīga, un es par to atdevu savu pēdējo naudu. Protams, cena bija ar atlaidi. Diez vai aktrises Latvijā var atļauties pirkt Dolce&Gabbana kleitas bez atlaidēm...» viņa prāto.

Karīna gan atzīst, ka divus gadus kleita nostāvējusi skapī neuzvilkta. Taču viņa zināja, ka pienāks brīdis, kad to vajadzēs. Un tāds brīdis pienāca – kad Teātra observatorijā aktrise izveidoja savu solo programmu Krievu kino romances, kur salikumā ar baltu žabo tā iederējās kā punkts uz i.

Prada par 15 dolāriem

«Man nepatīk staigāt pa veikaliem, tas ir tik mokoši,» atzīst Karīna. Viņa tikko atgriezusies no Turcijas, kur pa veikaliem bijusi spiesta pastaigāt – saplīsa sandales, vajadzēja atrast jaunas. «Nav tā, ka varu uzvilkt jebko, arī tam lētajam ir jāatbilst maniem estētiskajiem principiem,» viņa saka un smej, ka nopirkusi «Prada sandales» (attēlā). «Ieraudzīju sandales, bet uz tām uzlīme zelta burtiem – Prada. Prasu, cik tā Prada maksā? 18dolāru. Mēģinu nokaulēt, saku, man nepatīk tā uzlīme. Un pārdevējs ar elegantu rokas mājienu to noņem. Uzraksts ir vēl vienā vietā, mēģinu to nokasīt, līdz viņš nolaida cenu – atdeva par 15 dolāriem,» aktrise sirsnīgi smej un citē Riharda Lepera varoni izrādē Zālamana pēdējā mīla: Prada – značit mama rada!»

Karīna stāsta, ka reizi gadā viņa uztaisa revīziju savā garderobē: ja kāda lieta ilgāk nav vilkta, tā nav vajadzīga. Ja vien tā nav D&G kleita. «Es to ļoti aktīvi valkāju, būs drīz jānes labot – jo tādas kleitas ārā nemet, tādas laikam vecmāmiņas glabā savām mazmeitiņām...» viņa smaida.

D&G. Melno Dolce&Gabbana kleitu Karīna ārā nemetīs. Viņa smej: tādas taču vecmāmiņas glabā savām mazmeitām...

PIE D&G. Šo tīkliņu aktrise izmanto kā dāmu somiņu, un vislabāk tā izskatās pie viņas melnās Dolce&Gabbana kleitiņas

"Man nav tāda tērpa, bet man ir tādas kurpes – jo man ļoti patīk šī zaļā krāsa," smaida aktrise, piebilstot, ka viņai ļoti, ļoti patīk augstpapēžu kurpes

UNA VITA ir jau pazīstams latviešu zīmols, kuru pārstāv dizainere Inga Rungaine. Šī zamšādas somiņa ar pūķa asti ir viņas roku darbs, darināta pēc īpaša Karīnas pasūtījuma

Perles de Lalique ir ļoti specifiskas smaržas – tās vai nu ļoti patīk, vai ļoti nepatīk. «Smaržo pēc kampara,» Karīna atklāj un saka, ka tās patikušas viņas trenerim, teatrālim un labam draugam Ralfam Upmanim. «Kad man tās beidzās un nekur vairs nevarēju dabūt, viņš man uzdāvināja...

AUSTRUMNIECISKĀ Isabey smarža Fleur Nocturne ir ļoti salda, un Karīna saka, ka nekad sev tādas nepirktu. Tās arī ir dāvana – lai aktrise labāk iejustos Sulamītes lomā

AUSTRUMNIECISKĀ Isabey smarža Fleur Nocturne ir ļoti salda, un Karīna saka, ka nekad sev tādas nepirktu. Tās arī ir dāvana – lai aktrise labāk iejustos Sulamītes lomā

SULAMĪTES AUSKARI. Šos auskarus Karīna iegādājās Sulamītes lomai izrādē Zālamana pēdējā mīla, kurā pirms pāris mēnešiem viņai nācās ielēkt. «Divas izrādes biju nospēlējusi, un notika mistika – auskari pazuda. Un tikai pēc tam, kad jau biju izskrējusi visu Rīgu, lai atrastu otrus tādus pašus, tie atradās. Nu man ir divi pāri...

LAKATS, kuru Karīna sien dažādos veidos, arī ap galvu, ir viņas šīs vasaras ikdienas stils. Nupat atbraukusi no Turcijas, viņa saka: tas lieliski noderējis arī pludmalē

Mārtiņš PŪPOLS, modes dizainers:

– Vasaras apģērbs bez ziedu motīviem nav iedomājams, jo tie lieliski saskan ar apkārtējo dabu un ļauj izjust pilnīgu vasaru! Karīna savu koptēlu papildinājusi ar romantisku ziedu matu rotu, taču absolūtai pilnībai es ieteiktu neaizmirst arī par pieskaņotām acu ēnām un meikapu. Karīnas rūtainais tērps, manuprāt, lieliski piemērots Līgo vakaram – tas ir praktisks un pārveidojams pēc vēlēšanās. Un, tā kā šovasar sola karstu laiku, arī platmale viņai lieliski noderēs. Mans ieteikums šai vasarai: neaizmirst par cepurēm, saulesbrillēm un padomāt par elpojoša auduma izvēli.

Svarīgākais