Dārg­ak­mens ar pie­vie­no­to vēr­tī­bu

© personīgā arhīva

«Agrāk man patika būt samērā uzkrītošai un izaicinošai. Tagad vairs ne. Esmu atteikusies no ārišķības un pārspīlētas ekstravagances,» apgalvo allaž šarmantā skatuves dīva Agnese Zeltiņa.

Teātra observatorijas aktrise, Santas lomas atveidotāja Latvijas Televīzijas jaunajā seriālā Būt mīlētai un Latvijas blondīņu asociācijas Go Blonde aktīviste.

Jau no rītdienas Agneses Zeltiņas un vēl četru blondīņu piedzīvojumiem uz salas Vidusjūrā varēs sekot studijas Q filma jaunajā projektā – krāšņajā TV stāstā 120 minūtes LNT kanālā piecu sēriju garumā. Bet vēl pēc nedēļas viņas visas, uzziedējušas kā pavasara puķes, izies Rīgas ielās, lai jautrajā un pozitīvajā festivālā Go Blonde, ko Latvijas blondīņu asociācija rīko jau trešo gadu, satiktos ar tūkstošiem citu blondīņu. Tur dreskods visām būs viens – rozā, protams.

Stila ikona

Agnese Zeltiņa vairākkārt titulēta kā Latvijas visstilīgākā aktrise, bet 2010. gadā Baltijas modes federācija viņu atzinusi par vienu no Latvijas stila ikonām – līdzās Maijai Silovai un Lindai Leen. Savu ikdienas stilu Agnese raksturo kā brīvi elegantu, reizēm sportisku, retāk klasisku. «Man patīk vienkārša griezuma un faktūru tērpi, tīras krāsas. Manam stilam pats raksturīgākais varētu būt saulesbrilles – tās valkāju visa gada garumā,» viņa saka un atklāj, ka, gadiem ejot, stils noteikti mainās, taču pamata uzstādījums paliek nemainīgs. «Ir nākušas klāt krāsas. Agrāk priekšroku devu melnajam, bet tagad man ļoti patīk baltā krāsa – tā šodien ir būtiska manas garderobes sastāvdaļa.»

Defekts kā efekts

Agnese atzīst, ka sākotnēji stila izjūtu viņai ieaudzināja mamma, bet šodien aktrisei daudz ko iesaka viņas 18 gadus vecā meita Marija, kurai ir laba gaume. «Modes žurnālu tendences man nelīp, taču es pārvaldu klasiskos principus, un tas arī veido manu stilu. Protams, dažreiz gadās arī kļūdīties, taču, ņemot vērā to, ka tagad modē ir pilnīga eklektika, es dauzos ar savu stilu un arī defektus pasniedzu kā efektu.»

Aktrise stāsta, ka viņa neiegādājas luksusa klases apģērbu, jo uzskata to par mietpilsonismu un zīmēšanos. «Lai šādu apģērbu uz sevis prezentētu, arī dzīves līmenim ir jābūt atbilstošam,» viņa uzskata. Tomēr Agnese nenoliedz, ka dažkārt labā somā, zābakos un kurpēs viņa investē diezgan daudz, – ja saprot, ka pirkums kalpos ilgāku laiku. Nekad viņa to neatļaujas par vienas sezonas aktualitātēm.

Nekad perfekta

Kā savas garderobes visejošāko apģērba gabalu Agnese min kleitu. «Viennozīmīgi!» viņa uzsver, sakot, ka patiesībā arī džinsi viņas garderobē ieņem ievērojamu vietu. «Svārku gan man ir maz, taču mans must have ir baltas blūzes – to man ir ap divdesmit. Arī krekliņi. Es dievinu baltus trikotāžas krekliņus un jaciņas!» smaida aktrise.

Agnese gribētu ticēt, ka viņas stilu raksturo spēja skaisti pasniegt vienkāršas lietas un prasme sevi iznest. «Stilam ir jābūt kā pievienotajai vērtībai. Vidū esi tu – personība, kā dārgakmens pareizā un piemērotā ietvarā. Bet tas nedrīkst kļūt par pašmērķi!» viņa uzskata un apgalvo, ka nekad nebūs pārpucēta un perfekta, taču vienmēr pratīs justies labi, lai cik lielā steigā būtu nācies saģērbties. «Jo labai pašsajūtai man ir divi noteikumi: vienmēr tīri mati un noskaņojumam un laika apstākļiem atbilstošs apģērbs. Un, satiekoties ar labiem un dzīvi apliecinošiem cilvēkiem, es spēju priecāties arī par vienkāršām lietām.»