Apģērbs – aktiera otra āda

"Modes tendencēm īpaši nesekoju. Esmu radoša personība, tāpēc varu vilkt mugurā, ko gribu – dzeltenu žaketi un saplēstus džinsus, vai arī ģērbties kā dendijs," savu attieksmi pret apģērbu pauž Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorijas aktieris Andris Bulis.

Taču apģērbs viņam nav vienaldzīgs, jo ir daiļrunīgs pašizpausmes veids. Vidusskolas gados esot valkājis vecmāmiņas adītus džemperus un arī šokējis dzimto Salacgrīvu, ģērbjoties garā, sarkanā samta mētelī. Andrim nav svešas modes pasaules aizkulises, jo kā modelis viņš ir sadarbojies ar Latvijas modes māksliniekiem Gintu Budi, Arti Artemjevu, Aleksandru Bibergalu un Elīnu Šnori, kas nu jau kādu laiku strādā Londonā. Aktierim ģērbšanās ir spēles sastāvdaļa – tā savulaik esot teicis kāds no Andra pasniedzējiem augstskolā. Šobrīd esot piefiksējis, ka ģērbšanās stilu iespaidojot viņa lomas. Kad spēlējot aktieri Kabīrijas naktīs, kas vienmēr ir uzvalkā, arī pašam esot prasība ģērbties solīdi, klasiskā stilā. Savukārt Stenlijs Ilgu tramvajā rosinot pievērsties sportiskam stilam. Garderobē iezogoties arī pa citātam no pasaules kino monstru atveidoto varoņu apģērba.

KRĀSU SPĒKS. "Ja pamostos sliktā garastāvoklī, uzvelku sarkano ādas jaku un eju ar paceltu galvu. Šo apģērba gabalu man uzdāvināja pirms krietna laiciņa, taču nevalkāju. Bet tad jaka sagaidīja savu "zvaigžņu stundu", kā tas mēdz notikt ar vecu "pižiku", kad pēc vairāku gadu dīkstāves atkal tiek vilkts ārā no skapja stūra. Šoruden man ir gluži organiska nepieciešamība pēc spilgtām krāsām. Un sarkanā jau ir spēcīga – mīlestības, kaislības un jutekliskuma simbols.".

ZVAIGŽŅU FAKTORS. "Reizēm kādu ideju par koptēlu vai aksesuāriem aizņemos no pasaules mēroga filmzvaigžņu atveidotajiem varoņiem. Melno hūti noskatīju no Silvestra Stallones boksera filmā Rokijs Balboa, bet rūtaino "ļobeni" – no Adriāno Čelentāno "Samtainajās rociņās". Mani fascinē arī gangsteriem raksturīgais stils – perfekti pašūti uzvalki, balts krekls, kaklasaite, tumšas brilles uz acīm.".

SAAUDZIS AR STENLIJU. "Uzvelkot sava skatuves varoņa apģērbu, es labāk izprotu atveidojamo tēlu, saaugu ar to. Tāpēc man šķita svarīgi atrast pulksteni, kas būtu visatbilstošākais Stenlijam "Ilgu tramvajā". Šo laikrādi iegādājos Oslo. Pulkstenis jau ir izturējis 110 izrādes.".

ŪNIKUMS. "Mana vājība ir kurpes. Tās esmu sapircis daudzas un dažādas, sākot ar klasiski melnām un beidzot ar spilgti oranžām. Tās ir īsts ūnikums. Man nekad nav patikuši apavi šādā krāsā, bet tagad valkāju gan oranžas kurpes, gan zābakus." Šīs oranžās ādas kurpes Andrim Bulim esot iepatikušās tik ļoti, ka viņš pacietīgi gaidījis, kamēr pienāks atlaide, jo starta cena esot bijusi iespaidīga.

DENDIJS. "Daži par mani ir teikuši: oi, grib būt baigi stilīgais! Bet kas tur slikts?! Apģērbs vairo pašapziņu, ļauj izpausties. Sekot līdzi savai ārienei ir ierakstīts džentelmeņa kodeksā. Domāju, ka pirmā Latvijas laika dendijs Kārlis Padegs šo pasauli padarīja tikai krāšņāku.".

Svarīgākais