Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Pecolli Helovīna ķirbis

© F64

"Vienmēr esmu teikusi, ka esmu kā bruņrupucis – jo mana mājiņa vienmēr ir man līdzi. Un kas tad ir tā mana mājiņa? Mans vīriņš un mans bērniņš," saka pazīstamā burvju māksliniece Dace Pecolli.

Savulaik, prom braucot no mājām, viņa domāja: ak, šausmas, ka tikai kāds ko nenozog, bet nu jau sen viņa par to nedomā – jo pats dārgākais viņai vienmēr ir līdzās, un to viņai neviens nevar nozagt!

Dace stāsta, ka vienlīdz labi viņa jūtas gan savās mājās Mārupē, gan var iedzīvoties jebkurā viesnīcā jebkurā pasaules malā. "Pat ja kādā vietā esam pirmo reizi un viss ir svešs, jau pirmajā vakarā domājam: ejam kur pastaigāties vai ejam uz mājām... Un šī māju sajūta, mums esot kopā, atnāk pavisam organiski," viņa apgalvo un saka: kopā būšana – tā ir tā īstā māja. Iespējams, tāpēc Dace nav pieķērusies nevienai no lietām, kas ir mājās. "No visiem ceļojumiem ir vestas kādas lietas, taču tās visas saistās tikai ar konkrēto braucienu. Enriko ir skaista masku kolekcija, no Kataras ir atvests skaists zobens, taču tās ir tikai lietas, jaukas atmiņas, bet tām trūkst vēstījuma," saka Dace un Mājas lasītājiem parāda tās savas īpašās lietas, kuras viņai vienmēr ir līdzi – jo tām katrai ir savs vēstījums. Un tālu prom no mājām tās dod viņai drošības izjūtu un mieru, un prieku.

Burvju mākslinieki Dace un Enriko Pecolli mājās tiešām ir reti: ar saviem trikiem viņi apceļojuši daudzas pasaules valstis. Eiropa jau esot pats par sevi, bet no tālākām un eksotiskākām valstīm viņi bijuši Indonēzijā, Japānā, Honkongā, Singapūrā, Katarā, Omānā, Dubaijā, Amerikā. Šonedēļ atgriezās no Francijas, kur piedalījās iluzionistu festivālā Disnejlendā, bet šobrīd jau atkal ir prom Itālijā, kur vada semināru, kā profesionāli strādāt ar burbuļiem. Janvārī Dace un Enriko dosies uz Indiju, kur viņi uzstāsies ar burbuļu šovu, februārī devīto reizi piedalīsies pasaulē lielākajā iluzionistu čempionātā Blekpūlē Anglijā, bet martā abi dosies uz Lasvegasu, kur Enriko uzaicināts vadīt semināru Lasvegasā slavenākā iluzionista Džefa Makbraida mistēriju skolā.

"Man ir svarīgi, lai vide ap mani būtu sakārtota," saka Dace un uzsver, ka viņai ir svarīga lietu kārtība un sistematizācija. Tikai diemžēl, ikdienā skrienot, šī kārtība sajūk un pamazām kļūst tikai par viņai vien zināmu lietu kārtību. Bet, ja ir laiks, viņai patīk visu salikt atpakaļ vietās.

"Bet šmorētāja es neesmu, lai kā arī to varbūt gribētu – jo mans vīrs ir šmorētājs un mans dēls ir šmorētājs. Es māku labi salātus noskalot," Dace smej un stāsta, kādi pienākumi viņiem ir tajās retajās reizēs, kad visi ir savās īstajās mājās. "Mans pienākums ir gādāt par pozitīvu gaisotni. Tāpēc es uzklāju galdu un novācu galdu. Es esmu apkalpojošais personāls, Enriko ir mākslinieks, un Dante arī ir mākslinieks. Piemēram, gatavojot ēst, viņi izmanto ļoti daudz garšvielu: paber vienu, paber otru, trešo un visas ar atvērtiem korķīšiem tāpat arī atstāj. Un tad es improvizēju: mēģinu katrai garšvielu pudelītei atrast īsto korķīti..."

Dacei vienmēr līdzi ir pierakstu bloks jeb viņas "otrās smadzenes". "Esmu safanojusies par Paulu Koelju, esmu izlasījusi visas viņa grāmatas," saka Dace un paskaidro, ka tāpēc arī izvēlējusies šādu pierakstu kladi – ar šā autora citātiem katrai dienai, kas uzmundrina.

Šajā pavasarī, jau otro gadu pēc kārtas organizējot starptautisko iluzionistu festivālu "Abrakadabra", Dace vienā dienā fiziski sabruka – no atbildības un emocionālas pārslodzes. Tas notika dienu pirms festivāla atklāšanas, un Daces "glābšanā" bija nepieciešamas arī mediķu pūles. "Visi mani ārzemju draugi pēc tam man uzdāvināja šo monētiņu – lai nēsāju to līdzi kā sargeņģelīti. Vienā pusē tam ir eņģelis, bet otrā rakstīts, ka esmu eņģeļu pasargāta un mīlestības apvīta...".

Pēc dalības TV šovā "Latvijas zelta talanti" mazais burvis Dante Pecolli (7) kopā ar saviem vecākiem piedalās jaunā burbuļu un brīnumu šovā visai ģimenei "Hokus Pokus", kas 14. novembrī gaidāms Leļļu teātrī.