Krustiņu tematika un kurpes par 500 latiem

© F64

"Kad viņa atnāk uz mēģinājumu, džeki uzreiz novērtē: vow, kas Lienītei šodien mugurā!" smaidot teic TV3 dziesmu šova "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas" dalībnieks mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics (33), atzīstot, ka tieši Liene veido viņa stilu uz skatuves.

Vienīgā problēma, meklējot skatuves apģērbu, esot atrast viņa 199 centimetrus slaidajam augumam atbilstošas bikses.

"Mārtiņš nekad nav atnācis uz mēģinājumu tā, lai man, uz viņu paskatoties, būtu jādomā: ārprāc, kas viņam mugurā! Tā pa lielam viņam neviens nav mācījis, kā jāģērbjas, bet viņš pats saprot, kas viņam piestāv. Viņš ģērbjas vīrišķīgi, viņam ir sava stila izjūta, un man vienmēr prieks uz viņu skatīties!" saka Mārtiņa skatuves partnere dziedātāja Liene Bronuša (25). Viņa atzīst: uz Mārtiņa brillēm vien paskatoties, bijis skaidrs, ka viņš kaut ko saprot no labām lietām. "Ir lietas, uz kurām ir jātaupa, un ir lietas, uz kurām nav jātaupa. Brilles ir no tām, uz kurām nav jātaupa," ir pārliecināta ir populārā dziedātāja, kurai pašai ir paliela briļļu kolekcija – kādas 16.

Pārbaudītas vērtības

"Skatuve ir tā vieta, kur tu vari atļauties daudz vairāk nekā dzīvē: tu vari atļauties iemiesoties dažādos tēlos, savilkt visu ko, un nekad nekas nebūs par daudz! Un tas ir nenormāli forši!" saka Liene. Un to jau kādu laiku izbauda arī Mārtiņš, kura ikdiena paiet vai nu uzvalkā, kad viņš ir klientu konsultants Swedbank filiālē Kuldīgā, vai mācītāja talārā, kad viņš kalpo Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā Kuldīgā un arī draudzēs Saldū, Ventspilī, Liepājā, Talsos.

"Man vislabāk patīk brīvais stils: džinsi, krekls, kāda žakete, kurpes. Vienmēr esmu bijis klasiskā stila piekritējs," saka Mārtiņš, atzīstot, ka viņa garderobe noteikti nav tik liela kā Lienei, bet tajā ir tikai pārbaudītas lietas, kuras viņš tad arī valkā ilgāku laiku.

Septiņi treniņtērpi

"Man gan uznāk dullais, ka gribas visu ko pirkt, arī nevajadzīgu. Un es sevi nespīdzinu: neko neatsaku un neko nepārmetu!" saka Liene un atļauj ielūkoties savā garderobē: treniņtērpi, piemēram, viņai ir septiņi, katrs savā krāsā un visi samta. Dziedātājai ir arī liela cepuru kolekcija – 17, pulksteņi – 10. Un tad vēl rotaslietas – ai, nerunā, vesels lērums, kā viņa pati saka. "Pa lielam jau varu nēsāt tikai zeltu, bet dažreiz paspīdzinu ausis un ielieku arī bižutēriju – jāparāda taču, kurš te ir saimnieks!" viņa smej un izstāsta, ka arī kurpes viņai ir vesela kolekcija – kādas 30, un šajā rudenī pāris dienās sapirkti jau arī vairāki zābaku pāri.

Neprātīgākais pirkums? Lienei ilgi nav jādomā: Takeshi Kurosawa kurpes par 500 latiem. "Ļoti skaistas kurpes, tikai nezinu, kāpēc tās nopirku. Vienreiz uzvilku, paklupu un nolauzu papēdi..."

Draudzenēm prieks

Liene stāsta: novembrī viņa gatavojas pārvākties uz lielāku dzīvokli, un jau tagad dziedātāja ar bažām domā, kā savu garderobi pārvest uz jauno mājvietu. "Vispār jau es daudz ko atdodu draudzenēm, paturu tikai smieklīgās drēbes, kas pēc tam noder dažādām tematiskajām ballītēm," stāsta atraktīvā dziedātāja. Viņai ir laba sirds, viņai patīk draugiem visu ko dāvināt un dot, un, ja mājās ir kāda ballīte, vienmēr visi aiziet pilnām rokām. "Kaut kā jau tā garderobe ir jāattīra," viņa smej un saka: tas taču ir tik jauki, ka cilvēkiem ir prieks! "Kāda jēga man savas drēbes un apavus atdot labdarībai, ja man ir daudz draugu, kam tas viss noder? Daudzām draudzenēm naudas nav, kāpēc man viņām neatdāvināt? Viņas priecīgas, un man arī prieks!" Liene mīļi nosaka.

Namejs, krusta gredzens un krustiņš kaklā – šīs rotas Mārtiņš jau daudzus gadus nēsā ik dienu, tās ir paša dāvanas sev.Josta mācītājam arī ieturēta "krustiņu tematikā".

"Kad izvēlamies dziesmu, man jau uzreiz acu priekšā ir "bildīte", kā mums jāizskatās," saka Liene, un Mārtiņš ir priecīgs, ka viņam par to nav jālauza galva, ka viņam ir pašam sava stiliste.

Liene atklāj, ka viņas iecienītākie apģērbu veikali ir Bershka un Pull & Bear, un vēl viņai ļoti patīk pastaigāties pa mazajiem Čaka un Tērbatas ielas veikaliņiem, jo tur varot atrast atšķirīgas un ļoti stilīgas lietiņas.

Svarīgākais