Harija Vītoliņa stilu veido sieva

© F64

"Tas, ko es valkāju, pārsvarā ir manas sievas Zanes nopelns. Viņas gaume man patīk, tāpēc mēs kopā staigājam pa veikaliem un viņa man iesaka, kādu apģērbu izvēlēties," atklāj Latvijas hokeja izlases trenera asistents, Maskavas OHK Dinamo trenera asistents un divu meitu tētis Harijs Vītoliņš (42).

Jau gandrīz 25 gadus saistīts ar profesionālo sportu, Harijs Vītoliņš secina, ka viņa mīļākais ģērbšanās stils ir visnotaļ sportisks: tie ir džinsi, T krekli, polo krekliņi un sportiska stila jakas. "Tā kā uz spēlēm mums visiem – ne tikai spēlētājiem, bet arī treneriem – jāierodas uzvalkos, sanāk, ka vidēji 12–13 dienu mēnesī esmu uzvalkā, kreklā, jābūt arī kaklasaitei. Ar to man pilnīgi pietiek!" hokejists nosaka, piebilstot, ka tāpēc no darba brīvajā laikā viņam gribas ģērbties ērtāk un brīvāk. "Neteikšu, ka man nepatīk staigāt uzvalkā. Es saprotu, ka tas ir vajadzīgs, un es to velku, daudz nedomājot. Katrā ziņā, uzvalkā es jūtos solīdāks, vairāk kā priekšnieks, arī spēli tad uztveru uzreiz nopietnāk," viņš pasmaida un izstāsta, ka spēles laikā svīst ne tikai hokejisti, kas iziet laukumā, arī treneri dzīvo līdzi savai komandai, pārdzīvo, un pēc spēles kreklu var izgriezt, arī uzvalks nereti gandrīz vai uz ķīmisko tīrītavu jānes.

Maskavā neriskē iepirkties

"Man vienam ne visai patīk staigāt pa veikaliem, tāpēc es iepērkos galvenokārt Šveicē, kur dzīvoju jau 15 gadu un kur es zinu, ko kurā veikalā var atrast. Bet vispār jau sieva veido manu stilu: pārsvarā viss, ko es valkāju, ir viņas nopelns. Viņa man iesaka, es to novērtēju un secinu, ka man patīk viņas gaume," atzīst Harijs Vītoliņš un piebilst, ka nu jau viņa stila izkopšanā piedalās arī jaunākā meita Laura. "Kad ejam pa veikalu visi kopā, arī mana mazā meita nokomentē, kas viņai patīk, un kas – nepatīk. Un, ja viņa saka, ka viņai nepatīk, es to nepērku. It kā jau liekas: ko var ieteikt astoņus gadus vecs bērns, bet es viņā tomēr ieklausos. Tāpat arī mana vecākā meita Anete, taisoties, piemēram, uz diskotēku, jautā mazajai māsai, kā viņa izskatās, vai ir stilīgi. Un, ja mazā pasaka, ka ne īpaši, Anete uzreiz iet pārģērbties."

Jau trešo gadu Harijs Vītoliņš strādā un pārsvarā dzīvo Maskavā, pie ģimenes uz Šveici tiek reti, tāpēc viņš savu garderobi mēģina minimalizēt – neesot jēgas vadāt līdzi daudz drēbju, jo nevar jau tās visas novalkāt. Maskavā pa veikaliem viņš nestaigā, jo tur raksturīgais ģērbšanās stils sportistam nešķiet interesants. "Tur viss ir tāds spīdīgs un kičīgs, izgludināts un pa faltītēm. Nē, tur es neriskēju iepirkties – lai, aizbraucot mājās, ģimenei nebūtu jābrīnās, ko tur esmu sapircis..."

Scotch & Soda fans

Harijs Vītoliņš stāsta, ka pret tādiem zīmoliem kā Armani, Versace un Hugo Boss viņš ir vienaldzīgs. Pēdējos piecus gadus viņš ir uzticīgs Diesel džinsiem, citi vairs nepatīk. "Ar katru gadu tie gan paliek arvien dārgāki, bet vienalga man kaut kas tajos patīk. Šovasar ievēroju arī Salsa Jeans – vīriešu džinsi šim zīmolam ir diezgan interesanti, bet kaut kā tomēr nesaņēmos tos iemainīt pret Diesel."

Vēl hokejists jau daudzus gadus ir īstens holandiešu zīmola Scotch & Soda fans. "Pirms ieiet kādā jaunā apģērbu veikalā, man interesē, vai tur ir Scotch & Soda. Ja nav, pat neeju tur iekšā," apgalvo Harijs Vītoliņš, kura garderobē apmēram 80 procentu apģērbu ir tieši no Scotch & Soda. "Viņiem ir ļoti interesanti krekli, krekliņi, žaketes. Ir arī džinsi, bet tie ir pārāk jauneklīgi, vairāk jauniešiem. Es tomēr esmu treneris, es jau laikam vairs nevaru staigāt pārāk saplēstiem džinsiem..." viņš domā.

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Harija ikdiena ir aktīva, saistīta ar profesionālo sportu, iespējams, tāpēc viņa garderobi veido galvenokārt ērts un savā starpā viegli kombinējams apģērbs.

Lieliski, ka Harijs ir piedomājis arī par vīriešu rotu izvēli, jo tā ļoti veiksmīgi papildina viņa sportisko koptēlu.

Tissot pulkstenis, manuprāt, ir viens no slavenākajiem hokejistu aksesuāriem, kas līdzi nes ne tikai šā zīmola slavu un kvalitāti, bet, iespējams, arī atmiņas par kādu īpašu spēli.