Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Annai Šteinai patīk Kitijas kleitas

© F64

"Reizēm man patīk uzvilkt kaut ko sievišķīgu, taču jāatzīst, ka tai sievišķīgajā apģērbā ikdienas lietas nav pārāk ērti darīt. Tāpēc mans ikdienas stils ir klasiski ērtais," saka aktrise Anna Šteina, kura skatītākajā pašmāju seriāla "UgunsGrēks" jaunajā sezonā pārliecinoši iejūtas Solveigas (Anita Kvāla) meitas Kitijas lomā.

Annas ikdienas lietas nav tikai loma UgunsGrēkā, viņa spēlē arī Zani Leldes Stumbres romantiskajā komēdijā Plīvurītis ar punktiņiem teātrīklubā Austrumu robeža, studē Rīgas Stradiņa universitātes maģistra studiju programmā Mākslas terapija ar specializāciju drāmas terapijā un līdztekus studijām palīdz jauniešiem apgūt teātra mākslu, kā arī vada runas mākslas nodarbības. Tāpēc, lai laikus nokļūtu no punkta A uz punktu B, viņai ir svarīgi ērti justies. "Protams, man ir svarīgi arī, lai, apskatoties spogulī, es sev patiktu. Tam ir nozīme. Bet vai stilam ir nozīme? Man liekas, ka ne, drīzāk gaumei ir nozīme. Jo, arī saģērbjoties viscaur stilīgi, var aiziet galējībās. Katrā ziņā, man ir svarīgi, lai apģērbs nekož acīs, un tas attiecas gan uz krāsu gammu, gan dažādu detaļu salikumu."

Aktrise stāsta, ka vienubrīd bija periods, kad viņas garderobē bija apģērbu komplekti dažādos krāsu toņos un katrā komplektā noteikti bija arī attiecīgas krāsas zeķītes, soma un apavi. Un komplekti savā starpā netika jaukti. "Draugi jau smējās: ja man ir džinsi un zaļš džemperītis, tad kājās noteikti būs zaļas zeķītes... Viņi zināja, ka tas man ir svarīgi."

Āda un kokvilna

Annai allaž svarīgi bijuši arī apavi, turklāt viņa pievērš uzmanību ne tikai savējiem, bet pamana arī, kas kājās citiem. Tostarp vīriešiem. "Man ir būtiski, lai tie būtu gaumīgi, ērti un noteikti no ādas. Ja ieraudzīšu nenormāli skaistas kurpes, bet tās nebūs no ādas, es tās nepirkšu." Strikta attieksme aktrisei ir arī pret sintētisku apģērbu – viņa izvēlas tikai un vienīgi kokvilnu.

Līdzīgi ir ar krāsām apģērbā: lai kā viņai patiktu olu dzeltenā, Anna zina, ka viņai tā nepiestāv – viņas ir auksti dzeltenā krāsa. "Es zinu, ka man piestāv sarkanā krāsa, zilie un brūnie toņi. Man patīk arī melnā krāsa, jo tā palīdz savākties un liek koncentrēties." Aktrisei ļoti patīk arī cepures, un viņa zina, ka vienkārša adīta mice viņai izskatās briesmīgi, bet cepure ar nadziņu jau ir stilīgi.

Lapsenes viduklītis

Lai arī kleitiņas un augstpapēžu kurpes Annas garderobē nav pārsvarā, līdz ar Kitijas lomu seriālā UgunsGrēks viņa apjautusi, ka īstenībā viņai patīk, kā ģērbjas viņas jaunā atveidojamā varone. Aktrise pieļauj, ka no Kitijas ģērbšanās stila viņa šo to varētu pārņemt arī dzīvē. "Ar augstpapēžu kurpēm ikdienā skriet nav baigi ērti, būsim godīgi, bet uz teātri aiziet var. Kad uzvelku augstpapēžu kurpes, es skatos spogulī un saprotu: jā, es labi izskatos! Tas ir interesanti: es tieši šobrīd esmu tādā kā pārejas posmā, kad jūtu, ka man gribas kaut ko aizņemties no Kitijas garderobes."

Arī ieejot veikalā, aktrise sevi jau pieķērusi, ka viņa izvēlas vairs ne tik askētiskas blūzes, bet skatās un pat pielaiko tās, kas ir vairāk sievišķīgas, kurām agrāk vienaldzīgi gāja garām.

"Jā, gadiem ejot, stils mainās," viņa secina. "Pavisam nesen ar Ievu Puķi [Valmieras teātra aktrisi] atcerējāmies studiju gadus, tas bija 90. gadu sākums, skatījāmies tā laika bildes: ak dievs, kas mums tur ir mugurā! Tie milzīgie džemperi, banānenes, viss tik liels, tik plats! Jā, tas arī ar gadiem ir mainījies, ka man patīk apģērbs, kas izceļ auguma siluetu. Arī žaketei man svarīgi, lai ir viduklis – jo man ir smuks lapsenes viduklītis un es to varu atļauties. Protams, arī tolaik mums likās, ka labi izskatāmies un esam baigi stilīgās, taču... ak dievs, cik mēs ar gadiem labāk sākam izskatīties!"