Ieva Puķe nav "caca"

© F64

Valmieras teātra aktrises Ievas Puķes garderobē visvairāk ir tādu drēbju, kas ir "no sērijas" – nav ko vilkt mugurā.

"Jā, pilns skapis ar tādām!" viņa smej un uzskaita, ka tās ir melnas kleitas kaudzēm – īsas, garas, pusgaras, ikdienas un izejamas, arī vasarīgi raibas blūzītes, krekliņi un kleitiņas, kuras visas vasarā pat nepagūst uzvilkt. "Ko es savās lauku mājās katru dienu mainīšu kleitas stirnām par prieku? Nu, varētu jau, protams...".

Ērtāk jūtas džinsos

Jau nedēļu Ieva Puķe ir prom no stirnām un savu vasaras garderobi var atrādīt rīdziniekiem, skrienot uz Nacionālo un Dailes teātri, kur vēl visu nākamo nedēļu turpināsies Valmieras teātra viesizrādes. "Es katru dienu varu saģērbties pilnīgi savādāk, tā -pēc domāju, ka man drīzāk raksturīgs bezstils, nevis stils," smaida lieliskā aktrise, kurai apģērbā galvenais – lai būtu ērti. Viņa vienu dienu var uzvilkt džinsus un mazu T krekliņu, bet citā dienā var iziet uz ielas sievišķīgā kleitiņā un augstpapēžu kurpēs. "Lai gan, jāsaka godīgi, ka daudz ērtāk jūtos džinsa biksēs. Protams, man reizēm ļoti gribas saģērbties sievišķīgāk, kā saka mana meita – cacīgāk, bet es tā jūtos nedaudz neērti, un parasti dienas laikā es pārģērbjos atpakaļ... Jo man liekas, ka tas nav mans. Mans ir ērts kokvilnas apģērbs. Nav svarīgi, īsas kleitiņas vai gari svārki, galvenais – lai ķermenis elpotu. Jo uz skatuves bieži jāģērbjas sintētiskās drēbēs, kurās pilnīgi smoc nost, tāpēc ikdienā gribas pēc iespējas dabiskākus materiālus."

Kliedziens pieklusinājies

Ieva stāsta, ka savulaik apģērbā viņai patika ārkārtīgi košas krāsas – sarkana, violeta, arī rozā. Taču, gadiem ejot, viņa apjautusi, ka grib, lai krāsas ir mazliet mierīgākas. "Tas ārējais kliedziens ir pieklusinājies," viņa secina. Un tomēr daudz kas esot atkarīgs no garastāvokļa. Piemēram, ja aktrisei vajag kaut kam ļoti saņemties, viņa ģērbjas tikai melnās drēbēs. "Kaut kas tad notiek: es palieku nopietnāka, arī galva uzreiz labāk strādā. Melnā krāsa tiešām man palīdz saņemties." Savukārt, kad ir labs garastāvoklis, kad ne par ko nav jāuztraucas, arī par apģērbu Ieva tad īpaši neuztraucas, tikai – lai tas ir tīrs un ērts.

Aktrise atzīst, ka viņu nogurdina staigāšana pa veikaliem, iespējams tāpēc, ka Latvijā vēl nav atradusi vienu tādu veikalu, kurā būtu sajutusi, ka tur apģērbs ir tieši viņai. "Bet pagājušajā vasarā, kad biju Berlīnē, es vairākas dienas to vien darīju, kā staigāju pa veikaliem, skatījos un mērīju, un šo to sev arī nopirku. Jo tur viss bija smuki un daudz kas gluži man šūts. Diemžēl vairs nav sanācis tur vēlreiz aizbraukt," viņa nosaka un izstāsta, ka, dzīvojot Valmierā, visbiežāk iepērkas vietējā lielveikalā, kur ir dažādi zīmoli, un tur par savējo aktrise atzinusi Lindex, jo tur vienmēr kaut ko varot atrast.

Katei pašai savs stils

Savukārt mammas skapī vienmēr kaut ko atrod Ievas astoņus gadus vecā meitiņa Kate, kurai patīk parevidēt mammas garderobi. Visvairāk gan viņai patīk kurpes, jo īpaši augstpapēžu. "Jā, manas augstpapēžu kurpes visbiežāk velk mana meita," Ieva pasmaida un teic, ka ar tām Kate klenderē pa istabu visiem par šausmām – ka tik nepaklūp un neizmežģī sev kāju... "Uzvelkot augstpapēžu kurpes, man vienmēr kaut kas sāk spiest un grauzt, vai arī es tajās sajūtos neērti, un tad es pārvelku savas sandalītes. Bet meitai gan tās vienmēr ir tieši laikā..."

Ieva saka: viņas meitai jau ir sava stila izjūta, turklāt daudz labāka nekā mammai – jo pat no šķietami nesavienojamām lietām Kate spēj sakombinēt ļoti gaumīgus komplektus. "Nezinu, no kā viņai tas iedzimts. Iespējams, no vecāsmammas. Katrā ziņā, viņa savos astoņos gados ir jau grūti ietekmējama – reizēm kāda man tīkama kleitiņa tikai man kā mātei liekas ļoti jauka... Viņa tā nedomā, viņai ir savs viedoklis, pašai savs skatījums uz stilu.

Svarīgākais