Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Ieva Pļavniece atvaļinājumā kopā ar Runci

© Mārtiņš Zilgalvis F64

"Viņš ir melns, tāds pats kā abi mani kaķi. Tāpēc es viņu saucu par Runci. Bet pēc pases viņš ir mopēds," smaida pazīstamā Dailes teātra aktrise Ieva Pļavniece.

Savu šīs vasaras atvaļinājumu viņa pavada ar pilsētas vēju matos, taču aktrises ģērbšanās stils tāpēc nav mainījies. Klāt nākusi tikai stilīga ķivere.

Labāks risinājums

Par to, ka viņai šovasar vajadzīgs mocītis, Ieva iedomājās vien šajā pavasarī. Un, ja viņai ko vajag, viņa ilgi nevilcinās – ko izdomā, to arī izdara! Aktrise atzīst: viņu vienmēr saistījuši dažādi transporta veidi. "Vienubrīd bija bzdings, ka man vajag braukt ar skrituļslidām, un es izbraucu no Purvciema līdz Plieņciemam – kārtīgi izbaudīju, kāds šajā ceļa posmā ir asfalts. Un tas ir briesmīgs! Uz skrituļslidām to var izjust vislabāk," Ieva neslēpj savu sašutumu par veloceliņu trūkumu un nesaprot, kāpēc citur pasaulē tā ir norma, bet pie mums – nekādi neatrisināma problēma.

Skrituļslidām sekoja nākamais pārvietošanās līdzeklis, un tas bija viegls un saliekams velosipēds. "Likās, ka ar to būs ērtāk pārvietoties, taču, lai aizbrauktu līdz Jūrmalai pie vecākiem... tas tomēr bija pārāk lēns. Tā arī radās doma, ka mopēds varētu būt labāks risinājums," Ieva izstāsta, kā šogad maijā tikusi pie sava jaunā braucamā.

Raisa patīkamas emocijas

Aktrise neslēpj: viņai patīk arī mašīnas, taču šā brīža finansiālā situācija neļauj braukt uz četriem riteņiem – uz diviem esot daudz ekonomiskāk. Viņa jau pārbaudījusi, ka, piemēram, no Rīgas līdz Slokai, turp un atpakaļ, var izbraukt par latu un četrdesmit santīmiem. Turklāt divatā, kad papildu svars patērē vairāk degvielas.

Ieva piebilst: uz diviem riteņiem ir arī ātrāk, jo īpaši tad, ja jābrauc uz pludmali vai mājup no Jūrmalas, kur vasarā allaž ir lieli mašīnu sastrēgumi.

Uz diviem riteņiem ir arī interesantāk – Ieva tagad īpaši pievērš uzmanību tiem, kas brauc uz diviem riteņiem un ar motoru, un viņa jau redzējusi visdīvainākās kombinācijas. Vēl Ieva ievēro, kā savā starpā sveicinās baikeri un čoperi un ka viņas melno Runci sveicina tikai čoperi – iespējams, uzskata to par savu mazāko brāli. Aktrise pamanījusi arī, ka viņas mopēds ar savu interesanto izskatu ne vien piesaista garām braucošo autovadītāju uzmanību, bet arī raisa patīkamas emocijas: kāds piebremzē un pamāj, kāds piestāj un ko priecīgu pasaka, bet čaļi uzprasās, vai vietiņa smukajai meitenei aizmugurē brīva, varbūt var pavizināt...

Kleitā nav diez ko ērti

Ieva atzīst: viņas ģērbšanās stils līdz ar mocīša iegādi nav būtiski mainījies, tikai ķivere klāt nākusi, un ar to ir patiešām karsti. Aktrise gan stāsta, ka viņai ļoti patīk vasara un jo tā siltāka, jo labāk – jo galvenais jau ir izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu apģērbu.

"Savulaik trīs mēnešus mācījos Ņujorkā, tur gaiss pamazām uzsila līdz trīsdesmit sešiem grādiem, un, kad visi lēnām sāka mirt nost, man asinis sāka vārīties. Man ļoti patika!" Tāpēc arī šī vasara Ievai nav par karstu, un, iespējams, tāpēc viņa pirmoreiz savā vasaras atvaļinājumā nekur neraujas prom no Latvijas – jo nav nepieciešamības sauli un siltumu meklēt kur citur.

Aktrise atklāj, ka, izvēloties apģērbu un apavus vasarai, viņai svarīgi, lai pašai ērti. "Es nestaigāju ar špiļkām – pat ja tā vajadzētu vai kādam tā gribētos. Es izvēlos maksimāli ērtus apavus. Arī tāpēc, ka pēc ceļgala operācijas kājām nevajadzētu lielu slodzi. Un vispār – man vasarā patīk staigāt basām kājām!" viņa pasmaida un piebilst, ka apģērba izvēle atkarīga no gaisa temperatūras. Vasarā tie ir īsi krekliņi un šortiņi, bet, ja ir dikti karsti, Ieva izvēlas kādu brīvāku kleitu – lai var sajust vairāk vēja...

Starp citu, vienreiz kleitu viņa izmēģinājusi arī uz mopēda. "Nu, nav diez ko ērti," aktrise smaidot atzīst. Jo īpaši šaura kleitiņa pēkšņi kļuvusi, kad uz ielas vajadzējis apstāties un nostāties uz abām kājām...

"Esmu braukusi arī ādas biksēs un ādas jakā, taču, kad trāpījos brīnišķīgā lietus gāzē, sapratu, ka ādas apģērbam nav nekādas jēgas – izmirku līdz pēdējai vīlītei. Kurpes arī varēja izgriezt," Ieva atminas, taču tāpēc jau uz četriem riteņiem ar jumtu viņa pārsēsties negrasās – jo arī spēcīgas lietusgāzes piederas karstai vasarai, un viņa no sirds to izbauda.

Tiesa, Ievai padomā ir jau nākamais braucamrīks: mazliet lielāks un jaudīgāks. Jā, viņa jau ir izbaudījusi motocikla burvību, un viņa jau zina, ka kādreiz gribētu iegādāties čoperi – lai tad, kad saules Latvijā sāks pietrūkt, viņa varētu aizceļot tur, kur silts. "Domāju, ka man tas varētu patikt..." aktrise nosaka un, garajiem matiem zem ķiveres plīvojot, aizbrauc pretim siltajiem vasaras vējiem.

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

Ieva ir īpaša personība: viņa ir lieliska aktrise un talantīga mūziķe, kura savu sievišķību spēj saglabāt, arī izpildot roku. Viņa vienmēr prot izskatīties eleganti un tajā pašā laikā būt apskaužami brīva no visiem dzīves aizspriedumiem.

Nu arī sastrēgumi uz Jūrmalas šosejas viņu vairs nespēj aizkavēt, jo Ievas melnbaltajam vasaras stilam gaumīgi pieskaņots arī oriģināls un stilīgs mopēds.