Evijai Slokai šovasar iepatikušās kleitas

© F64

"Modes žurnālus es nešķirstu un nepētu, kas aktuāls modes pasaulē. Man pietiek iziet pa dažiem veikaliem un tur ātri top skaidrs, kādas ir jaunākās tendences, kādi toņi un akcenti ir aktuāli," saka jaunā dziedātāja, telekompānijas LNT dziedošā šova "O!Kartes akadēmija" fināliste un Latvijas Kultūras koledžas studente Evija Sloka (20).

Šodien, 10. jūlijā, Bauskā, kur jau 12. gadu notiek Starptautiskais kantri mūzikas festivāls, viņa uz skatuves būs īsos džinsu šortiņos un kovboja zābakos.

Klasiski romantiska

Allaž smaidīgā un daudzu televīzijas skatītāju iemīļotā jaunā dziedātāja Evija Sloka uz skatuves jau ir redzēta dažāda: gan trakulīgā kantri stilā kovboja zābakiem kājās, gan sievišķīgi romantiska un mīļa, gan klasiski vienkārša. Bet ikdienai viņa nav izvēlējusies vienu stilu – ģērbjas pēc izjūtām. Un visbiežāk šīs izjūtas ir nesamāksloti romantiskas vai sportiski aktīvas. "Tā kā pēc dabas esmu pūcīte un man no rītiem ļoti nāk miegs, tad skolas laikā, kad bija agri jāceļas, man pat bija pilnīgi vienalga, ko uzvilkt mugurā," viņa atzīst. Taču šobrīd, kad beidzot sagaidīta vasara, viņa ir laimīga, ka var uzvilkt kleitiņu, iešļūcenītes, un viss notiek! Starp citu, kleitiņas Evija atklājusi tikai šovasar. "Jā, man iepriekš nekad nav bijušas kleitas, garderobē ir lielākoties bikses, šorti un krekliņi, bet nu man kleitas ir pat ļoti iepatikušās!" viņa saka un pati secina, ka, laikam ejot, ģērbšanās stils un izjūtas mainās.

Evija stāsta, kā viņa iepērkas. "Staigāju pa veikalu, man iepatīkas kāda lieta, un es to nopērku. Tad ieeju citā veikalā, tur iepatīkas kaut kas pilnīgi citā stilā, un to arī es nopērku. Un tad brīžam ir grūti kaut ko sakombinēt, jo apģērbi ir dažādos stilos." Arī Evija jau sapratusi, ka Latvijā apģērbties sanāk ļoti dārgi, tāpēc iepirkties viņa jau vairākkārt braukusi uz ārzemēm. "Jo tur visu var dabūt ne vien pat piecreiz lētāk, bet arī daudz interesantāku apģērbu, kas pēc tam šeit nebūs katram otrajam."

Kovboja zābakos

"Man patīk spilgtas krāsas, jo īpaši, ja tas ir vakara pasākums," stāsta Evija. Tikai spilgtā vai pat mirdzošā tērpā viņa jūtas svinīgi, jo ikdienā jau spīdīga nestaigās. "Bet vispār jau man galvenais, kā pati jūtos, nevis ko par mani varētu padomāt apkārtējie," viņa saka un uzsver, ka uz skatuves gan ir jādomā, lai tērps saskanētu ar dziesmu. Evija atminas kādu koncertu šīs vasaras tūres laikā, kad viņa nepaspēja pārģērbties un, izpildot lēnu, lirisku dziesmu, bija džinsos un sportiskā krekliņā. Un tas nebija sevišķi ērti.

"Es daudz izpildu kantri mūziku, kur stilistiski piestāv džinsi, īsi svārciņi, šortiņi un, protams, kovboja zābaki. Tāds stils man patīk, un tā uz skatuves jūtos ļoti ērti. Varbūt tāpēc, ka pie tā jau esmu pieradusi. Jā, kovboja zābakos jūtos stabili un labi," stāsta talantīgā jaunā dziedātāja, kura daudz muzicējusi kopā ar pazīstamo kantri grupu Klaidonis, kuras līderis ir viņas tētis Māris Sloka.

"Kritusi" uz somām

"Es esmu kritusi uz somām – jā, somiņas man ļoti patīk! Mana vismīļākā ir spilgti oranža Ed Hardy somiņa, ir man arī divas Prada somiņas. Nē, man nav svarīgi brendi – ne apģērbā, ne somās –, vienkārši brendu somiņas ir daudz smukākas. Arī interesantākas un patiešām daudz labākas," viņa teic un piebilst, ka viņai patīk lielas somas, kurās, lai arī bieži vien neko nevar atrast, taču visu var salikt.

Otra Evijas vājība ir gredzeni, to arī viņai ir daudz – katrai kleitai, katram stilam savs.

***

NO STOKHOLMAS, kur ar prāmi Tallink Evija kopā ar pārējiem "O!Kartes akadēmijas" studentiem bija devusies muzikālā kruīzā, atvesta krāsaina vasaras kleitiņa – tā labi izskatās ne tikai uz skatuves, tā sievišķīgi krāsainu padara arī jaunās dziedātājas ikdienu.

DŽINSU kleitiņu Evija iegādājās, vēl esot šovā. "Stiliste Indra Salceviča to piedāvāja kā vienu no variantiem manam kantri stila priekšnesumam. Koncertā to gan neuzvilku, bet man tā ļoti iepatikās, un es nopirku".

GREDZENI ir viena no Evijas vājībām, un viņas mīļākais veikals, kur viņa tos iegādājas, ir "Kazene". Otra dziedātājas vājība ir somas.

KOVBOJA zābakos Evija uz skatuves jūtas ļoti stabili un ērti, viņai šis stils patīk un ir jau arī pierasts.

BRISELĒ, veikalā H&M Evija iegādājusies savu šīs vasaras laikam jau mīļāko kleitiņu – gaišu, nebēdnīgi gaisīgu un romantisku kā viņa pati..

TETOVĒJUMS uz jaunās dziedātājas labā pleca nepārprotami liecina par viņas piederību mūzikas paasaulei.

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Evijai ikdienā piestāv izlaisti, brīvi krītoši mati, savukārt lokainie mati īpaši labi raksturo viņas kantri mūzikas stilu. Šim skatuves tēlam ļoti atbilstošs ir arī kovbojmeitenes stils un lielie zābaki.

Es Evijai ieteiktu pameklēt ko oriģinālāku sava skatuves tēla izkopšanai, lai tas nebūtu tik amerikānisks. Viņai ir īpaša balss, un es ticu, ka viņai iespējams izveidot absolūti unikālu vizuālo tēlu, kam nebūtu līdzīgu pat ASV.

Svarīgākais