Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Lady’s Sweet: «Mums ir skaistas kājas!»

© Lauris Nagliņš F64

Apvienojušās vokālajā trio Lady"s Sweet, atraktīvās un dzīvespriecīgās meitenes Karīna Tropa (24), Jolanta Strikaite (25) un Vineta Elksne (26) kļūst arvien "saldākas" – kā konfektītes. Sievišķīgi romantisks un gaumīgi seksīgs ir viņu skatuves stils. Smaidīgas un eleganti koķetas viņas ir arī ikdienā.

Mēģinot raksturot savas grupas ģērbšanās stilu, meitenes ir vienisprātis, ka tas jo dienas kļūst jo drosmīgāks. "Mēs uzdrošināmies arvien vairāk – jo mēs esam jaunas, mums ir skaistas kājas un mēs to varam atļauties!" smaida Karīna Tropa. Viņa atminas, ka kādreiz nav bijis šaubu, ka skatuves kleitiņai jābūt pāri celītim, tikai pamazām tā sarāvās virs celīša un šodien ir jau – uh!

"Mēs visu varam!" pārliecinātas ir arī Jolanta Strikaite un Vineta Elksne. Viņas visas vieno apziņa, ka skatuve ir vieta, kur visu var atļauties – jo uz ielas taču nevar iet skatuves tērpos. Un, jo tu vairāk atšķirsies un būsi ekstravagantāks, jo skatītājam būs interesantāk – viņas uzskata, ka daudzi latviešu skatuves mākslinieki šai ziņā grēko, izejot uz skatuves tai pašā apģērbā, ar ko, iespējams, iet arī uz veikalu pēc piena.

Skatuve audzina gaumi

"Skatuve ir ļoti ietekmējusi manu ikdienas apģērbu, jo agrāk kā jau katrs prātīgs latviešu cilvēks es izvēlējos pelēcīgas krāsas, bet tagad savā ikdienas apģērbā atļaujos un uzdrīkstos ienest arī ko spilgtāku," stāsta Karīna. Viņa atzīst, ka tieši skatuve viņai palīdz eksperimentēt ar krāsām, arī ar īsākiem svārkiem, nekā līdz šim bija ierasts. "Protams, manā garderobē ir arī džinsi un T krekli, taču kopumā mana garderobe kļūst arvien krāsaināka un sievišķīgāka, un tas priecē!"

Arī Jolantas gaumi pēdējos gados ir audzinājusi skatuves pieredze. "Lai arī ikdienā man primārais ir, lai ir ērti, man nav tāda viena izteikta stila – es to mēdzu variēt pēc noskaņojuma. Un tomēr pēdējā laikā tas vienmēr ir kaut kas izteikti sievišķīgs."

Sievišķīgi maiga un trausla ir arī Vineta, un viņa neslēpj, ka vislabāk jūtas tieši augumam piegulošā apģērbā – kleitiņās, svārciņos un topiņos, kas izceļ ķermeņa formas.

Jūrmalā ģērbs Maša Cigaļ

"Vineta jau gan saka, ka viņai svarīgi ir ērti justies, taču tas ērtums viņai vienmēr ir smuki pārdomāts un rūpīgi saskaņots – seksīgas maiciņas, īsas kleitiņas un augstpapēžu kurpītes... Vienmēr tāda kā lellīte," Jolanta mīļi raksturo savu skatuves kolēģi. Arī par Karīnu Jolantai jau izveidojies savs priekšstats: "Karinčiks vienmēr ir tāds gaisīgs, un viņa man nezin kāpēc asociējas ar vēju..."

"Ar vēju?" Karīna, to dzirdot, ir patiesi pārsteigta – jo viņai kādreiz bija iesauka Vējš. "Mans darba grafiks ir tik saspringts, ka man bieži jautā, kā es paspēju visur būt. Tāpēc mani savulaik iesauca par Vēju..." Karīna pasmaida un ir gatava raksturot Jolantas ģērbšanās stilu: "Man patīk, ka viņa mēdz eksperimentēt. Viņai vienmēr gribas atšķirties: ja mēs uzvelkam melnas kleitas, tad Jolanta uzvilks vēl arī melnus cimdiņus. Ja mums visām ir pilnīgi vienādi tērpi, tad Jolanta atšķirsies vismaz ar banti ap roku..."

Jādomā, ka mūsu daiļo meiteņu trio patīkami atšķirsies arī starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis, kurā tieši viņām un vēl arī puišu grupai PeR šogad ir gods pārstāvēt Latviju. Par Karīnas, Jolantas un Vinetas vizuālo ietērpu konkursā rūpēsies krievu dizainere Maša Cigaļ, un savus skatuves tērpus, kuri vēl ir tapšanas procesā, meitenes ieraudzīs tikai 17. jūnijā, kad, kā pašas saka, ievāksies konkursa nometnē.

Ekspertes viedoklis

Ilze JANSONE, dāmu trio Lady"s Sweet stiliste:

– Viņas ir ārkārtīgi romantiskas, ēteriskas un mūsdienīgi sievišķīgas, un viņām viennozīmīgi piestāv kleitas un augsti papēži. Katrā ziņā bikškostīmos uz skatuves es viņas neredzu, ja nu vienīgi tas būtu kāds pasākums uz kuģa. Un tad jau arī bikses būtu no zīda vai šifona...

Mēs kopā esam sākušas meklēt viņu īpašo rozīnīti – jo meitenes ne tikai labi dzied, bet ir arī jaunas, skaistas un slaidas, un, manuprāt, to pavisam noteikti vajag izrādīt!

***

JOLANTA STRIKAITE, pabeigusi Rīgas Doma kora skolu un J. Vītola Mūzikas akadēmiju (bakalaurs mūzikas pedagoģijā), šobrīd studē JVMA bakalaura studiju programmā "Vokālā mūzika" un J. Mediņa mūzikas skolā pasniedz mūzikas literatūru un solfedžo.

KARĪNA TROPA, skolojusies J. Vītola Mūzikas akadēmijā (bakalaurs un maģistrs mūzikas pedagoģijā), šodien pasniedz vokālo mākslu un solfedžo Jolantas Gulbes-Paškevičas un Denisa Paškeviča mūzikas studijā Performing Art school.

VINETA ELKSNE, J. Vītola Mūzikas akadēmijā ieguvusi bakalaura un maģistra grādu mūzikas pedagoģijā, šodien ir mūzikas pedagoģe Bērnu centrā Childcare un Jaunmārupes sākumskolā un koncertmeistare RTU jauniešu vokālajā ansamblī "Jauna nianse".