Samanta Tīna: "Nepatīk? Neskaties!"

© Kaspars Krafts F64

"Es viennozīmīgi nekad neģērbšos tā, kā ģērbjas lielais vairums, ko sauc par pelēko masu. Man patīk būt spilgtai, un man patīk izcelties. Nepatīk? Neskaties!" smaidot saka LNT šova "O!Kartes akadēmija" uzvarētāja Samanta Tīna (21).

Pašpārliecības jaunajai un vienmēr mainīgajai dziedātājai nudien netrūkst, un arī uz ielas viņu tiešām nevar nepamanīt.

Vājība – augsti papēži

"Es ģērbjos tā, kā jūtos labi, – tā, lai apģērbs izsaka manu personību," apgalvo spilgtā Samanta Tīna, kura jau šova laikā pierādīja, ka viņai šajā ziņā ideju netrūkst. Viņa ik dienas prata pārsteigt ar savu oriģinālo ģērbšanās stilu, nebaidoties skaļi deklarēt, ka viņai nav svarīgi, ko par viņu kāds varbūt padomās. "Vizuālais tēls ļoti daudz pastāsta par cilvēku – kas viņš ir, kāds viņš ir, kas viņam patīk un kas nepatīk. Tāpēc es ģērbjos tā, lai būtu harmonijā ar sevi! Es gribu sarkanus matus, un man ir sarkani mati! Man tādā ziņā nav problēmu!"

Jaunā dziedātāja stāsta, ka viņai ļoti patīk augstpapēžu kurpes, – tā ir viņas vājība. Tāpēc, ja gaidāms kāds liels un nozīmīgs notikums, piemēram, eksāmens Latvijas Kultūras koledžā, kur talantīgā meitene apgūst kultūras menedžera specialitāti, viņa uzvelk augstpapēžu kurpes un tad ir pārliecināta: šodien man viss izdosies! "Jā, tas man dod stimulu! Uz augstiem papēžiem es jūtos labi, jo tā esmu es!" viņa neslēpj un uzskata, ka ne tikai apģērbs, arī apavi spēj mainīt garastāvokli visai dienai.

"Patiesībā var būt vienalga, kas tev ir mugurā, kaut kartupeļu maiss, ja vien tu māki to iznest," viņa domā un ir pārliecināta, ka arī ar kartupeļu maisu mugurā prastu izcelties un apkārtējie teiktu: ļoti smuki tu šodien izskaties...

"Man nepatīk standarta lietas, nepatīk vilkt mugurā to, kas "tagad ir modē". Nē, es varu uzvilkt arī ko tādu, kas bijis modē pirms daudziem gadiem, jo galvenais taču, kā tu to iznes!" viņa vēlreiz uzsver. Un viņai ir vienalga, ja kāds padomā, ka tas taču izskatās šausmīgi.

Skatītājs gaida šovu

"Katru rītu, pirms izeju savās ikdienas gaitās, es nostāvu pie drēbju skapja apmēram divdesmit minūtes, domājot, ko lai velk mugurā. Murgs!" Samanta pasmaida un pati saprot, ka tādēļ bieži vien gadās ko nokavēt. Tas viņai ir liels niķis, taču jaunā dziedātāja sola no tā atbrīvoties.

"Nav manā dabā divas dienas pēc kārtas uzvilkt vienu un to pašu. Ja vēl ar to tērpu esmu bijusi kādā publiskā pasākumā... Nu nē, ja man nav nekā cita, ko uzvilkt, tad es labāk vispār nekur neeju!" tik svarīgs viņai ir savs vizuālais tēls.

Samantai ļoti svarīgs ir arī skatuves tēls, un viņa apgalvo, ka nekad nevarētu uziet uz skatuves džinsos un vienkāršā jaciņā. "Esot uz skatuves, dziedātājs nes ļoti lielu atbildību – skatītāji par to maksā naudu, un viņi grib redzēt nevis tavas ielas drēbes, bet kaut ko skaistu un neikdienišķu. Skatītāji gaida šovu – viņiem vajag, lai ir uz ko paskatīties," domā dziedošā talantu šova uzvarētāja.

Mājās – brīvais stils

Vienīgi pa māju, viņasprāt, skatuves mākslinieks var staigāt, kā pašam tīk un ir ērti. Taujāta, kā tad viņa staigā pa māju, Samanta smej: "Ak, šausmas! Es ceru, ka to neviens nekad neredzēs! Kādreiz draugi, mani tādu ieraugot, izbrīnīti jautā: "Samanta, tā esi tu?" Bet es tā jūtos tik ļoti labi... jo es esmu mājās!" viņa it kā taisnojas un Mājas lasītājiem klusiņām pačukst, kāds ir viņas mājas stils. "Mājas man ir Tukumā pie mammas, un tur es staigāju treniņbiksēs, kuras varbūt ir arī kaut kur saplēstas. Virsū ir kleitiņa ar lencītēm – džinsu kolāža ar dzeltenām puķītēm. Tai virsū ir garš džemperis, garām rokām, silts. Un, tā kā esmu ļoti, ļoti salīga, virsū ir vēl arī balta adīta jaka. Bet kājās – lielas suņu čības, ar austiņām. Uz galvas uztaisu savu augsto asti un tad tā mīlīgi staigāju pa māju. Un, ja kādreiz kāds pie manis atbrauc, nedod, Dievs, kāds puisis, es panikā skrienu uz savu istabu, ātri pārģērbjos un atkal esmu Samanta!" dziedātāja pati par sevi sirsnīgi smej un tad domā, ka dažādās vidēs cilvēkam var būt dažāds stils. Uz skatuves viens, sabiedrībā – pavisam cits, bet mājās, prom no skatuves prožektoru gaismām – tāds, kurā tu pats ar sevi jūties labi un brīvi.

"Kad kaut kur izeju kopā ar draudzenēm, viņas man nereti saka: "Ko tu tā sapucējusies?!" Bet man ir svarīgi pucēties arī ikdienā," Samanta skaidro. Taču viņas draudzenēm allaž ir intriga: interesanti, kas viņai būs mugurā, kad būs jāiet uz kādu balli, kad patiešām vajadzēs sapucēties... Skaidrs ir viens: tā noteikti nebūs mazā vienkāršā kokteiļkleitiņa. Ja Samanta būs sapucējusies uz balli, kāds noteikti padomās: ārprāc, kas viņai ir mugurā! Bet, iespējams, kāds cits pateiks: o, tas gan ir gaumīgi!

Samantai ļoti, ļoti patīk tērpties kleitās, un viņa uzskata, ka katras sievietes garderobē kleitām ir jābūt daudz. "Bet es nepētu modes žurnālus un neietekmējos no tā, kas ir modē. Man ir pašai savas mirkļa emocijas, kā es gribu izskatīties!".

"O!Kartes akadēmijas" vasaras koncertu tūrē pa Latviju Samanta dosies tērpu mākslinieces Lindas Steprānes radītajās krāsainajās skatuves kleitās.

Kurpes un augsti papēži ir Samantas vājība. Dienas laikā viņa kurpes varētu mainīt arī vairākas reizes. "Kurpju man ir nenormāli daudz. Iznākusi no "akadēmijas", šai vasarai jau esmu iegādājusies divus apavu pārus un padomā ir vēl..." viņa saka un atzīst, ka viņai ļoti patīk staigāt pa apavu veikaliem. "Ak Dievs! Jā, ļoti!".

"Man saka, ka šis samta treniņtērps neiet kopā ar šo fantastisko sarkano somu. Bet kāpēc ne?! Man patīk un viss!" smaidot saka Samanta. Pat melnā treniņtērpā viņa ir spilgta un pamanāma.

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Samanta ir ļoti pamanāma jaunkundze, no kuras staro milzīga enerģija. Viņai piestāv košas krāsas apģērbi, jo tie izceļ viņu kā personību.

Samantai ir laba gaumes izjūta, tāpēc svarīgi būtu ieklausīties vispirms sevī un tikai tad padomos no malas. Galvenais – nepārcensties ar stilu jaukšanu un saglabāt savu oriģinalitāti.

Melnajā sporta kostīmā kopā ar eleganto somiņu jaunā skatuves māksliniece ir ļoti pamanāma un tajā pašā laikā ar kaut ko arī unikāla.

Svarīgākais