Kristīnei Opolais nepatīk atkailināt kājas

© Kaspars Krafts F64

"Vienmēr, kad man ir brīvs laiks, eju "šopingā", un vienīgais, kas no tā cieš, ir mana kredītkarte," smaida pasaulē pazīstamā latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais. Pēdējos gadus Latvijā viņa sastopama pavisam reti, taču "Mājai" bija ekskluzīva iespēja Kristīni satikt – dienu pirms viņa jau atkal devās prom.

Šoreiz Kristīne Opolais devusies uz Eksanprovansu Francijas dienvidos, kur turpmākos divarpus mēnešus talantīgā operas māksliniece kopā ar režisoru Dmitriju Čerņakovu gatavosies nopietnai debijai vienā no prestižākajiem Eiropas festivāliem, kas ik gadu jūlijā R. Vāgnera mazmazmeitas Evas Vāgneres-Paskjē vadībā pulcina opermākslas mīļotājus, profesionāļus un kritiķus. Kristīne festivālam gatavo Donnas Elvīras lomu Mocarta operā Dons Žuans.

Par 5 gadiem jaunāka

Šajā pavasarī Kristīnes vizuālais tēls ir acīmredzami mainījies – šķiet, viņa kļuvusi par vismaz pieciem gadiem jaunāka. "Tas tāpēc, ka nogriezu čolku," viņa uzreiz atklāj savas jaunības noslēpumu. To savulaik viņai ieteicis kāds stilists no Amerikas: ja gribi noslēpt grumbiņas pierē, kas rodas no dziedāšanas, nogriez čolku. Toreiz daiļā operdziedātāja nodomājusi, ka to nu gan viņa nedarīs, jo tas tomēr ir ļoti kardināls solis. Taču šajā pavasarī, domājot par braucienu uz Franciju, Kristīne aizgāja pie savas frizieres un teica, ka grib kaut ko kardināli mainīt. "Viņa mēģināja mani atrunāt griezt čolku, teica, ka to nu gan nevajag. Taču es jau biju izlēmusi – ka man vajag!" Kristīne pasmaida un piebilst, ka arī friziere pēc tam atzinusi, ka tā ir labāk. Pat ļoti labi. "Maniem režisoriem gan nepatīk. Dzīvē – jā, bet uz skatuves viņi mani grib redzēt tādu kā agrāk – vecajā imidžā. Jo skatītājs tā pieradis," stāsta pasaulslavenā operdziedātāja.

"Vispār jau esmu baigā modņica. Man patīk pucēties." Un pucēties viņai sanāk bieži, jo, arī ejot uz mēģinājumiem, viņai ir svarīgi atstāt par sevi koptas sievietes iespaidu. "Sievietei ir svarīgi kopt sevi un pucēties, un arī mūsdienu operdziedātājai vienmēr ir jāizskatās par visiem simt procentiem. Tāpēc katru dienu pucējos pa druskai, lai gadījumā, ja kas, es varu, hops!, un skriet."

Negrib būt spilgta

Operas māksliniecei svarīgi ir nevis dzīties pakaļ modei, bet lai pašai ir ērti, lai apģērbs izceļ viņas sievišķīgo augumu. "Es nevaru uzvilkt mugurā to, kas ir aktuāls, ja tajā nejūtos labi. Piemēram, tās jocīgās bikses, kur dupša daļa karājas... Drīzāk varu uzvilkt kaut ko no second hand."

Kristīne stāsta, ka viņai apģērbā nepatīk spilgtas krāsas – sarkana, koši zaļa, zila. "Varbūt tāpēc, ka esmu spilgta uz skatuves. Ikdienā man tuvāki ir pelēkie un melnie toņi, baltie un bēšīgie."

Viņai nav svarīgi arī brendi. "Diemžēl vai par laimi?" viņa pati sev jautā un tad saka: ieraugot, ka, piemēram, Valentino jaciņa maksā 800 eiro, viņa sāk rēķināt, ko par šo naudu varētu nopirkt. "Varbūt es to arī varētu atļauties, taču man ir cilvēki, kurus atbalstu, un man ir žēl tik daudz naudas iztērēt, es atvainojos, lupatām. Piemēram, Mango par tādu naudu varu nopirkt četras jaciņas. Es dievinu Mango, un bieži ikdienas apģērbu pērku tur. Bet, ja gribu ko īpašu, es to meklēju modes mākslinieku veikaliņos Itālijā un Francijā."

No rīta modinās gaiļi

Kristīne ir ļoti sievišķīga un šarmanta sieviete, taču interesanti, ka viņai nepatīk valkāt kleitas. "Nezinu, kāpēc, bet jau kopš agras jaunības jūtos drusku saspringta, ja man ir atkailinātas kājas. Ceru, ka tie nav kompleksi. Drīzāk – man vienkārši negribas sev pievērst pārāk lielu uzmanību. Man nepatīk, ka uz mani atskatās, kāds vēl nosvilpjas vai kaut ko nosaka. Man uzmanības pietiek uz skatuves, man nevajag to arī ikdienā," viņa apgalvo.

Taču ikreiz, esot mājās, Kristīne skatās un priecājas, cik Latvijā, ir daudz skaistu cilvēku, jo īpaši sievietes. "Esmu daudz braukājusi pa pasauli, varu salīdzināt – pa Rīgu staigā tādas skaistules! Es viņas apbrīnoju, jo zinu, ka šai krīzes un stresa laikā nemaz nav viegli tik labi izskatīties."

Kristīne Latvijā atgriezīsies vien uz īsu brīdi jūlija beigās, tad dosies pie sava vīra diriģenta Andra Nelsona uz Vāciju, bet pēc tam uz četrām piecām dienām pazudīs dziļos laukos Baltkrievijā pie savas vecmammas. "Tur ir mežs, pirts, un tur ir lauku veikaliņš, kur pārdodas tādas lietas... tik vienkāršas, tik simpātiskas! Es nezinu, kam jānotiek, lai es brauktu atpūsties uz Kanāriju salām. Es tik daudz esmu ceļojusi, un tā man vairs neliekas eksotika. Un tur jau arī nav nekādas atpūtas – kūrortā jau arī vajag pucēties, visu laiku izskatīties nevainojami. Tāpēc gan fiziskai, gan garīgai atpūtai izvēlos Baltkrieviju. Tur telefonam nav zonas, bet tur ir kazas, un tur ir gaiļi, kas no rīta modina..."

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Kristīne ir talantīga un ļoti šarmanta sieviete, kura ar savu tēlu ir spējusi apburt skatītājus no pasaules mēroga skatuvēm. Viņas apģērbs ir vasarīgs un gaisīgs un izvēlētā josta ir kā košs akcents. Manuprāt, veiksmīga kombinācija par sevi pārliecinātai personībai.

Manuprāt, Kristīnei labi piestāvētu arī šokolādes krāsa un zaļā, kas saskanētu ar dzidro acu krāsu.

Svarīgākais