Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Lauris Dzelzītis hipiju stilā

© Gatis Gierts F64

"Es ļoti bieži ģērbjos klasiskā džeku stilā: noņemu no veļas žāvētāja tīras drēbes, uzvelku un eju. Bet laikam ir jāsāk piedomāt pie tā, kā es izskatos. Jo, ja skatītājs mani atpazīst un ja kādam varbūt arī simpatizēju, man nevajadzētu atļauties būt nošņurkušam un nevīžīgam," domā pazīstamais Dailes teātra aktieris un daudzu meiteņu mīlulis Lauris Dzelzītis.

Mēģinot noraksturot savu ģērbšanās stilu, Lauris teic, ka pēdējā laikā tas jūtami mainās: tajā ienāk konservatīvisms un tīras līnijas. Tās ir klasiskas kurpes, džinsi, krekli. Vienkārši, bez jebkādām cakām. Piemēram, melns džemperis un melns mētelis. Tāda nepieradināta klasika, kā viņš pats saka.

Aktieris atzīst, ka viņu absolūti neinteresē brendi. "Es pat esmu ārdījis nost tos muļķīgos nosaukumus, jo es tam neredzu jēgu, man tas neliekas svarīgi."

Tāpat viņš neredz jēgu par apģērbu tērēt milzu naudas summas. Pat, ja ierauga super žaketīti, pat ja viņam tā piestāv un der, ieraugot, ka tas ir baigais brends, kas maksā sešsimt latu, viņš to noliek atpakaļ plauktā. "Es bez tā varu iztikt, es neesmu tāds modes gurmāns, lai to tik ļoti novērtētu."

Lauris drīzāk ir estēts, skaistuma, svētku un krāšņas vides gurmāns, tāpēc savu dzimšanas dienu, kas būs 3. maijā, viņš pirmoreiz atļausies svinēt restaurētā muižā, kuras vēsture sniedzas tālu atpakaļ, 19. gadsimtā – tā ir Vecgulbenes muiža, kas atrodas Latvijas ziemeļaustrumos, ap 180 kilometru no Rīgas.

"Ir jau teātrī dažādi svētki un pirmizrāžu ballītes, bet man vienmēr gribējies izrauties citā vidē un uztaisīt pašiem sev skaistus svētkus ārpus teātra, prom no Rīgas, un Vecgulbenes muiža ir pietiekami tālu, turklāt tās saimnieki ir ļoti pretimnākoši," stāsta aktieris un atklāj, ka uz dzimšanas dienas ballīti muižā solījušies ierasties daudzi viņa draugi un kolēģi, kuri tur "nebūs ielikti obligātā repertuāra rāmjos".

"Vispār jau es gribētu to pārvērst par ikgadēju pasākumu – jo 4. maijs mums vienmēr būs brīvdiena, līdz ar to mana dzimšanas diena ir ideāli piemērota svinībām," uzskata populārais aktieris. Starp citu, šī ballīte būs pieejama arī plašākai publikai, tāpēc tur gaidīti būs visi, kas grib "feini patusēt" kopā ar māksliniekiem un izbaudīt īsti bohēmisku vidi.

Kāds stils varētu piestāvēt jubilāram viņa dzimšanas dienas ballītē? Lauris atzīst, ka par šo jautājumu viņš šobrīd ļoti nopietni domā. "Ja jau reiz muižā, man gribētos būt prinča kostīmā, ar manšetēm un greznu žabo... Un kāpēc gan ne?!"

***

PAVASARA SAJŪTĀS. Laurim Dzelzītim ir seši pāri džinsu, bet šīs ir vismīļākās – tās viņš savulaik atvedis no Londonas. "Man ļoti patīk hipiju stils – pagarāki mati, džinsu kļošenes un puķaini krekli...".

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Lauris izskatās gatavs vasarai! Ar savu apģērbu viņš rada par sevi pārliecināta un ar dzīvi apmierināta cilvēka tēlu, kuram ikdienas grafiks noteikti nav saspringts.

Aktiera ģērbšanās stils ir veiksmīgs – jo tas ir atraktīvs gan dienai, gan lieliski iederēsies kādai pavasara ballītei. Džinsu dizains ar izšuvumiem stāsta, ka Lauris vienmēr ir kustībā, un ka viņā mājo veselīgs humors un dzīvesprieks.

Pilnam komplektam es viņam ieteiktu pievienot saulesbrilles, oriģinālu pleca somu un ipod atskaņotāju ar dziesmām pilnīgai vasaras noskaņai.