Skats olimpieša Martina Dukura garderobē

© Reinis Hofmanis F64

"Dzīves lielāko daļu sanāk pavadīt sporta tērpā, tāpēc gandrīz vai par svētkiem izvēršas brīdis, kad varu uzvilkt džinsus," smejoties saka skeletonists, 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs, 2010. gada Pasaules kausa uzvarētājs un Eiropas čempions Martins Dukurs.

"Man patīk labs, kvalitatīvs apģērbs," savu stilu lakoniski raksturo talantīgais sportists. "Var teikt, ka man ir paveicies, jo daudzas sacensības notiek Amerikā, kur parasti iegādājos visu savai garderobei nepieciešamo. Tur ir liela izvēle, turklāt – par saprātīgu cenu. Veltīt daudz laika apģērba pirkšanai gan nesanāk, ir pat gadījies, ka jāpagūst uz veikaliem pauzē starp sacensībām un apbalvošanas ceremoniju. Taču šo procesu atvieglo fakts, ka zinu, kur ko var atrast. Noteikti iegriežos veikalu tīklā Macy"s, jo tur ir kvalitatīvs apģērbs, kas atbilst manai gaumei un ir aktuāls. Esmu iecienījis Calvin Klein zīmolu."

Martins Dukurs stāsta, ka viņa garderobē dominējot sportiskais stils, tāpēc nesen viņam esot radusies apņemšanās savu drēbju klāstu papildināt ar solīdu uzvalku. "Man viens ir, ko valsts izlasei šuva uz Turīnas ziemas olimpiskajām spēlēm. Līdz šim to diezgan reti esmu uzvilcis – kad pēc olimpiskajām spēlēm devos uz pieņemšanu pie prezidenta un uz pieņemšanu Iekšlietu ministrijā. Tagad gribu nokomplektēt kārtīgu izejamo kārtu – ar klasiskiem apaviem, atbilstošu kreklu un kaklasaiti. Drīz došos uz Ameriku, tad paskatīšos, vai nevar tur nopirkt."

Pirms kāda laika Martins esot aizrāvies ar melno krāsu apģērbā, tad sekojis baltais periods, bet nu viņš esot atvērts visai krāsu paletei. "Šobrīd modē ir zils ar baltu – tāds jūrnieku stils. Man šīs krāsas un stils patīk, tāpēc pieļauju, ka no Amerikas atvedīšu kaut ko šajā stilistikā. Taču pārāk nesekoju modes tendencēm, tad jau var prātā sajukt. Pērku to, kas man patīk un labi izskatās."

Tāpat kā daudzi, Martins par ērtu apģērba gabalu atzīst džinsus. "Man tuvākas ir klasiskās – zilā krāsā, bet skapī ir arī melnas un pelēkas, kļošenes un taisna piegriezuma. Tā sanācis, ka visi džinsi ir no Calvin Klein."

Mūsu olimpietis piemin kādu interesantu faktu no sportistu dzīves. "Olimpiskajās spēlēs ir tradīcija mainīties ar izlases formas sastāvdaļām. Tā es tiku pie itāļu olimpieša zilās ādas jakas, pretī dodot pusmēteli, kā arī dažām cepurītēm un šalllēm."

***

Šobrīd viens no iecienītākajiem Martina Dukura apģērba gabaliem esot pelēka "baika" ar zīmējumu un kniedēm. "Ieejot veikalā, man tā uzreiz iekrita acīs, tāpēc nepievērsu uzmanību ne zīmolam, ne cenai. Šajā "baikā" jūtos ļoti ērti, tiesa, daudzo kniežu dēļ tā ir diezgan smaga.".

"Džinsos un svīterī jūtos vislabāk, man ir tuvs šis klasiskais variants. Abus apģērba gabalus iegādājos Amerikā, tas ir no Calvin Klein piedāvājuma. Savukārt apavus bieži iegādājos eBay. Tie, kas man kājās, ir no Amerikas, bet lielākoties izvēlos Itālijā ražotos.".

"Pulksteni man dzimšanas dienā uzdāvināja mūsu sponsori – Volkswagen centrs. Līdz tam iztiku bez laikrāža uz rokas, neesmu tik lietišķs cilvēks un neizjūtu arī vajadzību izrādīties – lepoties ar zīmoliem. Lai uzzinātu, cik ir pulkstenis, izmantoju mobilo telefonu. Īpaši rokas pulksteņu markās neorientējos, bet šis man patīk klasiskā un vienlaikus vīrišķīgā dizaina dēļ."

Šo jaku ar kapuci godalgotajam skeletonistam esot dizainējis un šuvis draugs Gints Biedrs. "Viņš šuj sporta apģērbu arī Rīgas Dinamo hokejistiem un bobslejistiem. Uz sporta jakas ir mūsu atbalstītāju logo, tāpēc to nedrīkstēju vilkt mugurā olimpiskajā sacensībās, bet citviet par šo "baiku" esmu dzirdējis labas atsauksmes gan no angļiem, gan no kanādiešiem un pat lūgumu izgādāt viņiem šādas jakas."

Šāda mugursomas, kurās bijušas saliktas arī citas nelielas dāvaniņas, dāvanā esot saņēmuši visi Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dalībnieki. "Dodoties uz treniņiem un sacensībām, man nepieciešama daudz lielāka izmēra soma. Šī man būs piemiņa jeb tāds kā suvenīrs no olimpiskajām spēlēm.".

Svarīgākais