Ģirts Ķesteris. Dārgs, bet pieejams

© Raitis Plauks F64

"Kādreiz es biju "mašīnists" – kad mainīju mašīnas, pēc tam es biju "šmotočņiks", bet nu tas viss aizgājis otrā plānā. Tagad varbūt "jākačā" vairāk zināšanas..." smaida lieliskais Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris.

Skatītāju iemīļotā un pagājušā gada skatītākā TV3 seriāla "UgunsGrēks" jaunā sezona talantīgajam aktierim atnesusi vēl vienu pārsteigumiem pilnu lomu – nu viņš ir ne tikai sieviešu mīlētais un reizēm arī peltais dakterītis Leons, bet arī noslēpumainais vīrietis Fēlikss, kurš ilgojas pēc ģimenes, uzticības pilnām attiecībām un īstas sirsnības.

Kad Ģirts Ķesteris nokāpj no skatuves un iziet no TV kadra, un, kā pats saka, identificē sevi ar sevi, viņam ir svarīgi justies labi un komfortabli. Tāpēc apģērbs, ko aktieris sev iegādājas, ir pietiekami dārgs, un tajā pašā laikā tam jāizskatās gana apbružātam un pietiekami neuzkrītošam. Un uz tā noteikti nebūs burti D&G – viņš to neafišē. Varbūt maziem burtiņiem tā arī ir rakstīts, bet tas ir tikai iekšējai lietošanai, nevis zīmola akcentēšanai publiskajā telpā.

"Man patīk staigāt pa veikaliem, tas ir baigais rituāls. Piemēram, pēc izrādēm man patīk pa rimčiku pastaigāt. Tad es atgriežos dzīvē, esmu smaidīgs un laipns, un es varu ilgu laiku pavadīt pie veikala plauktiem. Kad teātrī beidzas izrādes, šmotku veikali jau ir ciet – pa tiem es arī varētu klīst. Ieiet narvesenā, paņemt kafiju un tad lēnām pastaigāties, lai beigās nopirktu pāris paciņas biezpiena..." aktieris pasmaida un paskaidro, ka ne jau biezpiens, bet šis rituāls viņam ir vajadzīgs.

Protams, viņš neiespringst, domājot, kā apģērbties, ejot uz veikalu, un, gluži tāpat kā citi veikala apmeklētāji, arī Ģirts Ķesteris, kurš allaž ierindojas Latvijas seksīgāko vīriešu topos, ikdienā ir absolūti pieejams – varbūt tāpat reizēm nosalis sarkanu degunu, un šalle ap kaklu kaut kur mētājas...

Aktieris stāsta, ka ir lietas, kas viņam patīk, un viņš tās iegādājas neatkarīgi no tā, cik tās maksā. "Ir dažādi veidi, kā iegādāties kvalitatīvus džinsus un apavus. Piemēram, apavu veikals Carre – tur apavi maksā vidēji 300 latu, un ir maz tādu, kas tos var atļauties. Pēc ziemas tur sākas lielā izpārdošana, sortiments uz to brīdi nav aplauzies, un kvalitatīvas lietas var iegādāties par salīdzinoši labām cenām. Tas pats attiecas uz džīnām," viņš stāsta.

Ģirts Ķesteris zina: ja vajadzīgs piegulošs ikdienas apģērbs no vienkārša materiāla, tas jāmeklē veikala Zara sortimentā, bet labs uzvalks ir jāmeklē Palermo, kur esot pat visai sakarīgas cenas. Izteikti labi vīriešu apģērbi esot arī Molā, veikalā Tre Letti. "Arī tur ir labas izpārdošanas, un tad tur es iegādājos krekliņus vasarai – no labiem nenosakāmas faktūras audumiem. Tie ir inčīgi un kičīgi. Tās ir lietas, kas kalpo," viņš piebilst, un aktierim kvalitāte nav mazsvarīga.

Uz ārzemēm iepirkties Ģirts Ķesteris gan nekad nav braucis un, kad gadās kur aizceļot, pa veikaliem viņš praktiski nestaigā. "To es ciest nevaru. Man, braucot uz ārzemēm, acīmredzot ir neķītrāki nolūki, tad man neinteresē šmotku veikali. Tas pieder pie ikdienas rituāla šeit, Latvijā. Tā ir Latvijas bauda."

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Ģirts Ķesteris par sevi rada pārliecināta vīrieša tēlu. Viņam nevajag sevi pierādīt ar košām lietām, jo tāda jau ir viņa aktiera personība.

Melnā krāsa viņam piestāv, un šalle aktiera koptēlam dod elegances akcentu.

Pavasara sezonai es ieteiktu Ģirtam papildināt garderobi ar smalku, spīdīga zīda šalli – tas viņa aktiera tēlu padarītu aristokrātisku.