Skaistuma receptes

"Labam izskatam ir pāris "stūrakmeņi", kas ir nemainīgi – tie ir gēni, dzīvesveids bez stresa, miegs, svaigs gaiss, fiziskas aktivitātes un šķidrums. Ir lietas, ko nevaram ietekmēt – gēnus un stresu, bet pārējo tomēr varam," uzskata pazīstamā uzņēmēja, SIA UVB un SIA "Kosmetoloģijas koledža" valdes priekšsēdētāja, Latvijas Blondīņu asociācijas prezidente, sešgadīga dēla mamma un starptautiskā skaistumkonkursa Mrs. Universe 2008 uzvarētāja Marika Ģederte.

"Gan gatavojot koledžā jaunos speciālistus kosmetoloģijā, gan arī importējot labākos profesionālos zīmolus, dažreiz jūtos kā izmēģinājuma trusītis – jo nākas testēt daudz un dažādu skaistumkopšanas produktu," saka Kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte. Viņai vienmēr bijis svarīgs kosmētikas sniegtais rezultāts, un viņa uz savas ādas ir pārliecinājusies, ka to dod tikai profesionālā kosmētika.

"Skaidrs ir viens, ka kosmētikas vārds, kurš bieži vien veido pusi no cenas, dot tikai statusa un emociju rezultātu, jo sieviete diemžēl ir emocionāla un ietekmējama būtne."

Pusotrs litrs ūdens

Latvijas populārākā blondīne ir pārliecināta, ka labam izskatam ir pāris stūrakmeņi, kas ir nemainīgi: tie ir gēni, dzīvesveids bez stresa, miegs, svaigs gaiss, fiziskas aktivitātes un šķidrums. "Ir lietas, ko nevaram ietekmēt – tie ir gēni un stress, bet pārējo tomēr varam," Marika domā un atklāj, ka viņas pašas labsajūtai ļoti svarīgi ir pietiekami izgulēties.

"Ļoti maz tomēr uzturos svaigā gaisā – to noteikti vajadzētu vairāk, un fizisko aktivitāšu arī varētu būt daudz vairāk," viņa saprot. Un vienu lietu Marika tomēr cenšas darīt – darba laikā viņa tur uz galda pusotra litra ūdens pudeli, ko dienas laikā noteikti izdzer. Ziemas periodā pudelē vēl izšķīdina C vitamīna tableti, un tādu vitaminizētu ūdeni viņa lieto apmēram mēnesi.

Nesteidzīga rīta kafija

Marika atklāj, ka process, kas viņai pašai ļoti patīk, ir rīta kafijas nesteidzīga malkošana un mitrinošās maskas no Gatineau turēšana uz sejas 10 līdz pat 30 minūtes. To viņa dara vismaz divas reizes nedēļā vai tad, kad ir plānots kāds pasākums vakarā. Tādā veidā āda ir pabarota, tvirta un gatava gan dienai, gan vakara pasākumam.

"Ziemas periodā mūsu ģimene ir iecienījusi parafīna vannas rokām. Vēl pirms daudziem gadiem man šāda procedūra likās diezgan nogurdinoša, un nesanāca jau arī to veikt tik bieži, kā vēlētos, tāpēc profesionālo vanniņu iegādājāmies mājās. Patiesībā parafīns ir uzslavas vērts, to izmanto gan uz sejas, kājām, rokām un ķermeņa jau kopš vecmāmiņu laikiem – jo neviens krēms neveic tik dziļu ādas atjaunošanu un mitrināšanu kā parafīns!" uzsver skaistumkopšanas speciāliste.

Bez parabēniem

Pure Environment no Mary Cohr ir Marikas iecienītākais dienas un nakts sejas krēms. Tas ir bez parabēniem, ar vieglu tekstūru, tas neitralizē apkārtējās vides piesārņojumu un piegādā ādai nepieciešamo skābekli.

"Lai uzturētu veselīgu ādas krāsu un vienlaikus arī mitrinātu ādu, no rīta pēc dušas es lietoju Enriched Moisturizer with Bronzer no Swedish Beauty profesionālās kosmētikas līnijas," savas allaž veselīgās ādas krāsas noslēpumu atklāj starptautiskā skaistumkonkursa Mrs. Universe 2008 uzvarētāja. Viņa gan apmeklē arī solāriju, taču zina, ka, mākslīgi sauļojoties, nepietiek ar vienkārši mitrinošajiem produktiem – ir svarīgs mitrinošo sastāvdaļu procentuālais daudzums, un tam viņa pievērš lielu uzmanību. "Šajos produktos ir 2% E vitamīna, turpretim masu mitrinošajos produktos tā ir mazāk par 0,005%. Kā jau minēju, man ir svarīgs rezultāts," viņa uzsver.

Savukārt make up pasaulē Marikas atzinību un uzticību iemantojusi Helena Rubinstein. "Katra ceļojuma laikā papildinu savus krājumus ar dekoratīvo kosmētiku, kuru Latvijā var dabūt tikai lidostā." Visvairāk viņai patīk lūpu spīdumi, kas turas ilgu laiku – tas ir ļoti svarīgi, jo veiksmīgā uzņēmēja nav no tām sievietēm, kurām ir laiks un patīk lūpu krāsu ik pa brīdim atjaunot.

***

SIEVIŠĶĪGI ŠARMANTA no rīta līdz vakaram, dāma no pirkstgaliem līdz matu galiņiem, viņa vienmēr ir par sevi rūpējusies un ir bijusi prefekta, ne vien izejot sabiedrībā, bet arī mājās, līdzās savam vīram un dēlam Robijam – tāda ir uzņēmēja Marika Ģederte. "Jā, es arī mājās par to ļoti domāju, jo cilvēki mīl ar acīm. Un es saprotu, ka arī vīrietis, ar kuru es dzīvoju kopā, mīl ar acīm...".