Ainārs Ančevskis uz bodi iet reti

© F64

Ainārs Ančevskis teic, ka, pat ikdienā pārvietojoties ar mašīnu, viņam ir svarīgi, lai ir silti. "Ziemā mašīna nemaz tik ātri neuzsilst, tāpēc vajag normālu cepurīti, normālus zābaciņus, normālus cimdiņus, siltu džemperi un foršas vilnas zeķītes.

Man, piemēram, neatņemama ziemas sastāvdaļa noteikti ir arī šalle. Tās man ir pat vairākas, un visas tiek valkātas," stāsta aktieris. Viņš arī apģērbu novalkā un tikai tad pērk jaunu. "Uz bodi patiešām dodos tikai tad, kad kaut ko vajag vai kad mājinieki ir izmetuši ārā visas manas bikses, jo, pēc viņu saprašanas, tās vairs nevarot valkāt..." Ainārs smej un tad izstāsta, ka iepirkties viņš spēj ļoti ātri – nepieciešamo apģērba gabalu ierauga un nopērk, izstaigājis divus, nu, maksimums, trīs veikalus. Pēdējā laikā viņš sev atklājis un jau iecienījis veikalu Monton. "Tas ir mans topa veikals, kurā man ļoti patīk gan piedāvājums, gan cenas. Tās, protams, ir no pavisam demokrātiskām līdz ļoti labām, bet tur ir patiešām foršas lietiņas. Arī mans ziemas mētelītis ir no Monton," atklāj populārais aktieris.

Vēl viņš mēdz iegriezties veikalā Zara, taču tur visbiežāk apģērbu varot atrast viņa četrus gadus vecajam dēlēnam Raitim. "Ai, būtu tās iespējas jeb tās lietas, ko sauc par naudu... Nē, nē, nedrīkst tā teikt!" aktieris pats sevi pārtrauc un tad saka: "Ir mums nauda! Ir tik, cik vajag! Viss ir kārtībā! Badu nemirstam, un viss ir labi!"

Ja viņam būtu tāda iespēja, Ainārs ikdienā, visticamāk, ģērbtos klasiski. Viņam patīk gan uzvalka, gan, piemēram, klasiskas velveta bikses, arī krekli, vestes un žaketes. Taču, ņemot vērā viņa darba specifiku, tas neesot īsti iespējams. "Izvēloties apģērbu, man galvenais kritērijs ir – lai būtu ērti. Esmu jau no saviem mājiniekiem dzirdējis mazos pārmetumus, ka eju uz darbu netīrām džinsenēm. Bet man ir ērti! Jā, varbūt uz ceļgala kādreiz ir kāds pleķis, taču es laikam to īsti pat nepamanu. Varbūt vajadzētu pamanīt, un varbūt uz ielas kāds to pamana, bet mani tas īsti nesatrauc!" noteic talantīgais aktieris.

"Es un stils – tās ir divas dažādas lietas. Domāju, ka mans stils ir visai neizprotams," smaidot saka Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis, kuru televīzijas skatītāji iemīļojuši arī kā Aleksi populārajā TV3 seriālā "UgunsGrēks". "Ziemā man galvenais, lai ir silti, un es speciāli nedomāju, ko vilkt "augšā" un kādas ūziņas "apakšā". Iespējams, kaut kas kopā neģeld un kompilācija varbūt sanāk diezgan traka, taču, ja man ir silti, man ir pilnīgi vienalga, ko par mani domā pārējie.".

***

TRUŠĀDAS cepuri Aināram pērn dzimšanas dienā uzdāvināja māsa. "Šī cepure uzšūta ļoti pārdomāti: tai ir speciāla "kabatiņa", kuru atverot, var runāt pa mobilo telefonu un arī dzirdēt, ko saka...".

AĢENTS 007 ir stilīga sniega mašīna, ar kuru Ainārs no bērnudārza vizina mājās savu četrus gadus veco dēlu Raiti.

VIENMĒR LĪDZI. "Reiz biju iegājis paēst vienā lielveikalā, un tur nazis bija tāds, ar kuru plikā pakaļā nevarētu iegriezt, savukārt gaļa bija sazin" kad gatavota. Kopš tās reizes vienmēr nēsāju līdzi šo nazi, kam patiesībā ir arī daudzas citas funkcijas." Aktieris teic, ka nazis viņam noteikti nav pašaizsardzībai. "Es savā dzīvē neesmu kāvies, un arī savam puikam mācu, ka kaušanās ir pēdējais, kā risināt kādu problēmu. Ceru, ka puika no manis to pārņems"

DĪVAINS TIPS. Ainārs Ančevskis Alekša Grīnberga lomā TV3 seriālā "UgunsGrēks". "Aleksis ir viens dīvains tips. Es nesaprotu, kāpēc viņš ir nopircis to pelēko uzvalku – ja nu ir viens "interesants" apģērba gabals, tad tas patiešām ir viņa uzvalks..." aktieris smej un neslēpj, ka sākotnēji Alekša ģērbšanās stils viņu "šokējis". Viņš pats sev, piemēram, nekad neatļautos nopirkt kreklu rozā vai elektrozaļā krāsā.

MUGURSOMA par 12 dolāriem pirms pāris gadiem iegādāta Amerikā. "Man nepatīk, ka bikšu un mēteļu kabatas izskatās kā māgas – tāpēc man ir viena "māga" uz muguras, un tur ir viss, kas man ikdienā vai arī braucot ar riteni ir vajadzīgs".

ARĪ BLAUMANIS. Sudrabā iestrādātas dzintara aproču pogas Ainārs saņēma savā 18. dzimšanas dienā dāvanā no tēva. "Toreiz man likās: ja nu ir viena "štruntīga" dāvana, tad tā ir šitā. Bet tagad es tās ļoti novērtēju, pat izmantoju savā darbā," viņš saka un atklāj, ka viņš tās nēsā arī kā Autors (Rūdolfs Blaumanis) izrādē "Ļaunais gars".

SUPERĪGAIS KOMPLEKTS. "Cimdus es nopirku, bet naģenīti dabūju klāt, vai otrādi. Tos man uztamborēja "Likteņa līdumnieku" ģērbēja. Tas man ir viens superīgs komplektiņš!" aktieris priecājas.

PATĪK ŠALLES. Aināram ļoti patīk nēsāt šalles, un to fotogrāfijās presē bija pamanījusi arī kāda saimniece no Ogres. "Viņa caur paziņām atsūtīja man šalli – īpaši man austu. Es aizmirsu to paņemt līdzi, bet tā ir līdzīga šai, tikai smalkāka".

SILTO DŽEMPERI Aināram jau labu laiku atpakaļ uzadījusi viņa draudzene un dēliņa mamma Marta. "Man jau galvenais, lai ir silti...".

***

Eksperta viedoklis

Mārtiņš Pūpols, modes dizainers:

– Vīriešu garderobē rudās krāsas ne vienmēr ir veiksmīgs risinājums, jo tās mēdz notušēt vīrišķību. Taču Aināra rudenīgo toņu džemperis viņam piestāv un šīs krāsas labi saskan ar viņa gaišajiem matiem. Viņa tēlam es vēl pievienotu smalkas brilles un laikrakstu, ko pārlasīt, sēžot pie kamīna un malkojot karstvīnu...

Savukārt šoziem modīgais pižiks ir lieliska izvēle bargajai ziemai.

Svarīgākais